Σάντος 2020 στην Πορτογαλία

Με νέο συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020 δεσμεύτηκε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος θα συνεχίσει απερίσπαστος τη δουλειά του για τις επόμενες δύο διοργανώσεις (Μουντιάλ και Euro).

Σάντος 2020 στην Πορτογαλία

O Φερνάντο Σάντος έκλεισε τ' αυτιά του στις Σειρήνες από την Κίνα και αφού βρήκε σημείο επαφής με την Ομοσπονδία της Πορτογαλίας ανανέωσε το συμβόλαιο του για άλλα τέσσερα χρόνια, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Παρά το θρίαμβο της "σελεσάο" στο πρόσφατο Euro, ο Πορτογάλος προπονητής είχε αφήσει να εννοηθεί πως η παραμονή του στην τεχνική ηγεσία δεν είναι βέβαιη. Την ίδια στιγμή μάλιστα προέκυψε πρόταση με πολλά χρήματα από κινέζικη ομάδα, εξέλιξη που περιέπλεξε τη διαπραγμάτευση με την Πορτογαλική Ομοσπονδία.

Επειδή πάντως ο Σάντος "δένεται" με τις ομάδες που κοουτσάρει και δεν θέλει να φεύγει προτού ολοκληρωθεί ο κύκλος, συζήτησε με τους επιτελείς, πήρε όσα ήθελε και επέκτεινε τη συνεργασία του μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

Τούτο σημαίνει πως η παραμονή του δεν κριθεί από την πορεία των Ιβήρων στα προκριματικά (και ενδεχομένως στα τελικά) του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, αφού καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνεχίσει και μετά το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού στη Ρωσία.

Πάντως, επειδή τ' αποτελέσματα ανεβάζουν και κατεβάζουν προπονητές από τη θέση τους, ο Σάντος οφείλει να οδηγήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης πλέον σε δύο τελικές φάσεις, μια και οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί. Σε πρώτη φάση η Πορτογαλία καλείται να είναι είτε πρώτη είτε στη χειρότερη περίπτωση δεύτερη σ' έναν όμιλο με Ελβετία, Ουγγαρία, Λετονία, Ανδόρα και Νησιά Φαρόε για να πετύχει τον πρώτο στόχο της μετά το θρίαμβό της στα γήπεδα της Γαλλίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK