Πως ο Νεϊμαρ επηρέασε μεταγραφικό στόχο της Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ετοιμάσει το πεδίο για μεταγραφή από το πάνω ράφι, όμως τα "τρελά" λεφτά που κόστισε ο Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν, χάλασαν τα σχέδια της "βασίλισσας" που βγήκε εκτός... μπάτζετ.

Real Madrid's President Florentino Perez carries his two trophies after he was selected for the Best President and the Best Club of the Year, during the Dubai Football Gala & Globe Soccer Awards Ceremony in Dubai, United Arab Emirates, Tuesday, Dec. 27, 2016. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Florentino Perez AP IMAGES

Λίγο μετά το μιλένιουμ (2000) ο Φλορεντίνο Πέρεθ κατάφερε να κερδίσει την προεδρία στην Ρεάλ Μαδρίτης, υποσχόμενος στα μέλη-ψηφοφόρους της "βασίλισσας" πως κάθε χρόνο θα φέρνει και έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Η αρχή έγινε με τον Λουίς Φίγκο και συνεχίστηκε με τους Όουεν, Ζιντάν, Ρονάλντο, Μπέκαμ, Ρομπίνιο και πάει λέγοντας.

Ο Πέρεθ κατόρθωσε με διάφορα τεχνάσματα να ανασάνει ο σύλλογος από τα οικονομικά προβλήματα και ταυτόχρονα να παραμείνει άκρως ανταγωνιστικός μέχρι το 2006 όταν και αποχώρησε από την προεδρία, για να επιστρέψει ξανά το 2009.

Μπορεί ακόμα και σήμερα η Ρεάλ να διαθέτει ορισμένους από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη, παρόλα αυτά οι εποχές έχουν αλλάξει και μετά την είσοδο επενδυτών από την Ασία (Κίνα, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ) ο ανταγωνισμός έχει ανέβει και ταυτόχρονα οι τιμές στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Με τον Πέρεθ να θέλει τους καλύτερους, μία από τις μεταγραφές που έχει βάλει στο μάτι και δουλεύει αρκετό καιρό τώρα, είναι αυτή του Νταβίδ Ντε Χέα. Ο Ισπανός πορτιέρε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019 και η προσπάθεια να ανανεώσει έχει αποτύχει ( μέχρι στιγμής).

Όπως αναφέρουν στην Ισπανία, ο Πέρεθ πίστευε πως μπορούσε να κλείσει το deal για τον 27χρονο άσο με ένα ποσό λίγο πάνω από τα 50.000.000€. Χρήματα λογικά για τερματοφύλακα και παίκτη που το συμβόλαιο του φτάνει προς το τέλος του.

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί, ωστόσο, τάραξε τις ισορροπίες στο "χρηματιστήριο" και πλέον οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ τον κοστολογούν στα... διπλάσια! Χρήματα δηλαδή που είναι εκτός μπάτζετ της Ρεάλ για τερματοφύλακα.

Αυτός είναι και ο λόγος που άνθρωποι της "βασίλισσας" κοιτάζουν και άλλες περιπτώσεις, ενώ ο Κέιλορ Νάβας όσο περνά ο καιρός, τόσο κερδίζει περισσότερους υποστηρικτές. Γιατί να αγοράσεις έναν "Γκαλάκτικο" όταν μπορείς να φτιάξεις έναν εσύ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK