Μπαρτσελόνα - Πόρτο 2-0

Με κεκτημένη ταχύτητα από την προηγούμενη σεζόν, η ταχεία της Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 την Πόρτο και κατέκτησε το ευρωπαϊκό Super Cup. Άνοιξε λογαριασμό ο Φάμπρεγας, σκόραρε και ο Μέσι.

Μπαρτσελόνα - Πόρτο 2-0

Ελάχιστες στιγμές μαγείας ήταν αρκετές για την Μπαρτσελόνα προκειμένου να βρει λύσεις απέναντι στην "σφιχτή" άμυνα της Πόρτο και να πάρει τη νίκη με 2-0, κατακτώντας έτσι και τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας Ευρώπης.

Οι Καταλανοί κατέκτησαν για 4η φορά στην ιστορία τους τον εν λόγω τίτλο φτάνοντας με το καλημέρα τους δύο τίτλους τη νέα σεζόν (έστω κι αν αυτοί προσμετρούνται επίσημα στους περσινούς τίτλους) μετά και την κατάκτηση του ισπανικού Super Cup.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα σκόραραν από μία φορά στο τέλος κάθε ημιχρόνου. Την αρχή έκανε ο Μέσι στο 39' ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χέλτον, ντρίμπλαρε υποδειγματικά τον τερματοφύλακα των "δράκων" και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τους "μπλαουγκράνα".

Το δεύτερο γκολ των Καταλανών έμελλε να το πετύχει ο νεοαποκτηθείς Σεσκ Φάμπρεγας με κοντινό σουτ μετά από "μαγική" ασίστ του Μέσι.

Η Πόρτο ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 παίκτες καθώς στο 86' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ρολάντο ενώ στο 90' ο Γκουρίν είδε την απ' ευθείας κόκκινη κάρτα του Μγιορν Κουίπερς.

Το live του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK