Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη 3-2 παρ. (2-2 κ.δ.)

Η Ρεάλ Μαδρίτης, παρά τις σημαντικότατες απουσίες, επικράτησε με 3-2 της Σεβίλλης στην παράταση, κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή και κατέκτησε το Super Cup για τρίτη φορά στην ιστορία της. Ο Σέρχιο Ράμος ισοφάρισε σε 2-2 στο 93', ενώ ο Κάρλος Καρβαχάλ με εκπληκτική ατομική ενέργεια χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του!

Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη 3-2 παρ. (2-2 κ.δ.)

Η εικόνα του αγώνα

Παρά τις σημαντικές απουσίες των Κέιλορ Νάβας, Κριστιάνο Ρονάλντο, Πέπε, Γκάρεθ Μπέιλ και Τόνι Κρόος, η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό, ήλεγξε στο ρυθμό του αγώνα και πίεσε για ένα γρήγορο γκολ. Στον αντίποδα, η Σεβίλλη στη μετα-Έμερι εποχή, με τον Χόρχε Σαμπάολι στον πάγκο της και με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της, αντιμετώπισε δυσκολίες στην αρχή του παιχνιδιού.

Το μουδιασμένο ξεκίνημα εκμεταλλεύτηκαν οι μαδριλένοι που πήραν το προβάδισμα στο 21ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ του Μάρκο Ασένσιο λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σέρχιο Ρίκο. Είχαν προηγηθεί δύο καλές στιγμές με πρωταγωνιστές τους Σέρχιο Ράμος (7') και τον σκόρερ (14') των "μερένγκες".

Οι παίκτες του Σαμπάολι προσπάθησαν να αντιδράσουν, πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά τα σουτ των Φράνκο Βάσκες και Ιμπόρα δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Τελικά, στο 41ο λεπτό οι Σεβιγιάνοι έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Μαριάνο έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Βιτόλο κατέβασε την μπάλα κι ο Βάσκες με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κίκο Κασίγια για το 1-1.

H έναρξη του δευτέρου μέρους θύμιζε ένα "deja vu" του πρώτου, αφού οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν ανέλαβαν τα ηνία και πίεσαν για δεύτερο γκολ. Μάλιστα, οι μαδριλένοι είχαν δύο καλές στιγμές σε ισάριθμα λεπτά (54'-55') με τους Βάθκεθ και Ίσκο. Στο 62' ο Γάλλος τεχνικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Καρίμ Μπενζεμά προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του.

Ο 28χρονος επιθετικός τον δικαίωσε, αφού δύο λεπτά αργότερα έφθασε μία "ανάσα" από το γκολ, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε κόρνερ, καθώς κόντραρε στα σώματα. Τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Σεβίλλη έκανε την ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του νεοεισελθόντα Γέβγεν Κονοπλιάνκα. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Βιτόλο σε ανατροπή απ' τον Σέρχιο Ράμος μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Οι "μερένγκες" άσκησαν ασφυκτική πίεση στα τελευταία λεπτά προκειμένου να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ και τα κατάφεραν στον τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Βάθκεθ έκανε τη σέντρα από δεξιά κι ο Ράμος προ κενής εστίας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, παίρνοντας ρεβάνς για τη φάση του πέναλτι! Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση. Εκεί, η Ρεάλ θέλησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, χάνοντας μία καλή ευκαιρία με τον Μπενζεμά στο 91'. Δύο λεπτά αργότερα η Σεβίλλη έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κολοντζιέιτσακ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι παίκτες του Ζιντάν πίεσαν ακόμη περισσότερο, έχασαν ανεπανάληπτες ευκαιρίες (ακυρώθηκε γκολ του Ράμος στο 99'), αλλά όποτε χρειάστηκε ο Σέρχιο Ρίκο με τρομερές αποκρούσεις κράτησε το σκορ στο επίπεδο του 2-2. Τελικά, στο 119' ο Κάρλος Καρβαχάλ με μία εκπληκτική ατομική ενέργεια που άρχισε από κλέψιμο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2, χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του!

MVP

Ο Σέρχιο Ράμος πήρε... ρεβάνς για το -αυστηρό- πέναλτι στο οποίο υπέπεσε, πετυχαίνοντας το "χρυσό" γκολ της Ρεάλ, που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Όμως, ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν ο Λούκας Βάθκεθ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε την απουσία των Μπέιλ και Ρονάλντο, όντας η μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της Σεβίλλης. Άλλωστε, ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στο Ράμος για το 2-2.

Αδύναμος κρίκος

Ο Λουτσιάνο Βιέτο επιλέχθηκε ως αντί-Γκαμεϊρό, αλλά στο πρώτο επίσημο παιχνίδι δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες. Ο Αργεντινός άσος ήταν εκτός τόπου και χρόνου, δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του Σεβιγιάνους και δίκαια έγινε αλλαγή στο 67ο λεπτό.

Σχόλιο

Η Ρεάλ Μαδρίτης, παρά τις σημαντικότατες απουσίες, έδειξε μέταλλο πρωταθλήτριας Ευρώπης, δεν τα παράτησε και δικαιώθηκε για την επιμονή της. Στον αντίποδα, η Σεβίλλη έδειξε πως οι αποχωρήσεις των Κεβίν Γκαμεϊρό και Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ είναι, προς το παρόν, δυσαναπλήρωτες.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγια, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (73' Χάμες), Ασένσιο, Ίσκο (66' Μόντριτς), Βάθκεθ, Μοράτα (62' Μπενζεμά).

Σεβίλλη: Ρίκο, Μαριάνο, Παρέχα, Καρίσο (51' Καρίσο), Κολοντζιέιτσακ, Ιμπόρα (74' Ιμπόρα), Ενζονζί, Βιτόλο, Βάσκες, Κιγιοτάκε, Βιέτο (67' Κονοπλιάνκα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η "χρυσή Βίβλος" του Super Cup Ευρώπης

Το live του αγώνα

21:15
Καλησπέρα σε όλους. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του Super Cup Ευρώπης μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Σεβίλλης που διεξάγεται στο "Lerkendal Stadion" του Τρόντχαϊμ.
21:17
Ας δούμε τις συνθέσεις των δύο ομάδων.
21:18
Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγια, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς, Ασένσιο, Ίσκο, Βάθκεθ, Μοράτα.
Σεβίλλη: Ρίκο, Μαριάνο, Παρέχα, Καρίσο, Κολοντζιέιτσακ, Ιμπόρα, Ενζονζί, Βιτόλο, Βάσκες, Κιγιοτάκε, Βιέτο.
21:18
Το επίσημο χαρτί με τις συνθέσεις.
21:18
Αναπληρωματικοί για τους "μερένγκες": Γιανές, Νάτσο, Ντανίλο, Γιορέντε, Χάμες, Μόντριτς, Μπενζεμά.
21:19
Στον πάγκο για τους Σεβιγιάνους: Σόρια, Ραμί, Εσκουδέρο, Κρανεβίτερ, Κονοπλιάνκα, Μπεν Γεντέρ, Σαράμπια.
21:19
Σημαντικές απουσίες για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού εκτός αποστολής βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Πέπε, Τόνι Κρόος, Κέιλορ Νάβας και Γκάρεθ Μπέιλ.
21:21
Στον αντίποδα, η Σεβίλλη είναι πλήρως ανανεωμένη, καθώς στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται πλέον ο Χόρχε Σαμπάολι. Ο Ουνάι Έμερι αποχαιρέτησε την ισπανική ομάδα για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν.
21:22
Παράλληλα, απ' την ομάδα αποχώρησαν σημαντικοί ποδοσφαιριστές, όπως οι Γκρέγκορζ Κριχόβιακ, Κέβιν Γκαμεϊρό, Κόκε, Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, Έβερ Μπανέγα και Φερνάντο Γιορέντε.
21:23
Αυτή είναι η 3η συνεχόμενη παρουσία της Σεβίλλη σε τελικό Super Cup ως κάτοχος του Europa League.
21:24
H προθέρμανση των Σεβιγιάνων.
21:25
Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει δύο φορές το Super Cup (2002, 2014), ενώ η Σεβίλλη μία (2006).
21:28
Αυτή είναι η 5η συμμετοχή σε Super Cup για τις δύο ομάδες κι ο 4ος ισπανικός "εμφύλιος".
21:31
H προθέρμανση των "μερένγκες":
21:34
Βροχερός ο καιρός στη Νορβηγία.
21:36
Όλα έτοιμα για να αρχίσει ο αγώνας.
21:42
Οι δύο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
21:42

21:45
Οι καθιερωμένες χειραψίες λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού.
21:45

1'

Έναρξη του αγώνα.
21:47
Εντυπωσιακή παρουσία απ' τους φίλους της Σεβίλλης.
21:48
Οι "μερένγκες" έχουν την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά του αγώνα.
21:52
Οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν πολιορκούν τα καρέ του Σέρχιο Ρίκο, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμα να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.
21:53
Παρά τις σοβαρές απουσίες οι μαδριλένοι "πατούν" καλύτερα στα πρώτα λεπτά.
21:53

8'

Σουτ του Ασένσιο, μπλόκαρε ο Ρίκο.
21:56
Ωραίες συνεργασίες μεταξύ των παικτών της Ρεάλ.
22:02
Πιέση ψηλά απ' τους μαδριλένους, δυσκολεύουν την κυκλοφορία της Σεβίλλης.
22:06

21'

ΓΚΟΛ για τη Ρεάλ! Ο Μάρκο Ασένσιο έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ κι έστειλε την μπάλα στο δεξί "Γ" του Σέρχιο Ρίκο για το 1-0!
22:07
Βάσει εικόνας οι "μερένγκες" άξιζαν το γκολ.
22:09
To 1-0 της Ρεάλ:
22:12

27'

Ευκαιρία για τη Σεβίλλη! Σουτ στην κίνηση του Μαριάνο, η μπάλα ψηλά άουτ!
22:14
Η Ρεάλ επιχειρεί να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Στον αντίποδα, η Σεβίλλη έχει ανεβάσει την απόδοσή της στα τελευταία λεπτά και πιέζει για την ισοφάριση.
22:15

30'

Ευκαιρία για τη Σεβίλλη! Σουτ του Καρίσο, απέκρουσε με δυσκολία ο Κασίγια!
22:20
Πανος ο μαδριλενος : Πάμε βασίλισσα
22:24
Έχει πέσει ο ρυθμός του αγώνα στα τελευταία λεπτά. Η Ρεάλ διαχειρίζεται εξαιρετικά το υπέρ της προβάδισμα και δεν κινδυνεύει από τη Σεβίλλη.
22:25
Αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα.
22:25

41'

ΓΚΟΛ για τη Σεβίλλη! Ο Φράνκο Βάσκες φέρνει το ματς στα ίσα με υπέροχο σουτ στην κίνηση!
22:29

44'

Koντινή κεφαλιά του Ίσκο, μπλόκαρε σταθερά ο Ρίκο.
22:29
Το 1-1:
22:33

45 +1'

Tέλος πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πάνε ισόπαλες με 1-1 στα αποδυτήρια.
22:45
Όλα έτοιμα για να επιστρέψουν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.
22:47

46'

Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
22:50
Καλός ρυθμός στην αρχή του δευτέρου μέρους. Πάνω-κάτω η μπάλα.
22:51

49'

Κακό τελείωμα απ' τον Βάθκεθ.
22:53

51'

Αλλαγή για τη Σεβίλλη. Ο Ραμί στη θέση του Καρίσο.
22:56

54'

Ο Βάθκεθ έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά ο Ραμί απομάκρυνε με τακουνάκι προτού ο Μοράτα φανεί απειλητικός!
22:57

55'

Ευκαιρία για τη Ρεάλ! Ο Ασένσιο γύρισε από αριστερά στον Ίσκο, ο οποίος απέφυγε τους αντιπάλους του, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Παρέχα και κατέληξε κόρνερ.
23:00
Η Ρεάλ έχει αναλάβει τα ηνία του αγώνα και πιέζει για δεύτερο γκολ.
23:01
Η Σεβίλλη επιχειρεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.
23:03

62'

Σουτ του Μαριάνο, η μπάλα ψηλά άουτ.
23:04

62'

Αλλαγή για τη Ρεάλ. Ο Μπενζεμά στη θέση του Μοράτα.
23:04
Νίκος : Ο Tremoulinas τι έγινε;
23:04
Είναι τραυματίας.
23:06

64'

Ευκαιρία για τη Ρεάλ! Ο Βάκθεθ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπενζεμά πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μαριάνο και κατέληξε κόρνερ.
23:06

65'

Κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος, μπλόκαρε ο Ρίκο.
23:06
Φωτης : Εσεις πιστευετε πως αξιζει τα λεφτα ο Pogba ;
23:07
Κανένας ποδοσφαιριστής δεν αξίζει αυτά τα χρήματα. Έχουν "ξεφύγει" σε μεγάλο βαθμό τα νούμερα κι έχει χαθεί το...νόημα.
23:07
Bill : Beto?
23:08
Έχει αποχωρήσει.
23:08

66'

Αλλαγή για τη Ρεάλ. Ο Μόντριτς εντός, ο Ίσκο εκτός.
23:09

67'

Αλλαγή για τη Σεβίλλη. Ο Κονοπλιάνκα στη θέση του Βιέτο.
23:09
Δημητρης : εχει καβαλησει πολυ το καλαμι ο πογκμπα αν συνεχισει ετσι δε προκειται να εξελιχθει ποτε
23:11
Διαφωνώ. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, πιθανότατα λίγο υπερτιμημένος, αλλά έχει όλα τα εχέγγυα να εξελιχθεί στον καλύτερο μέσο της τελευταίας 20ετίας.
23:11
Bill : Ποιος λετε θα νικησει ;
23:11
Είναι αρκετά ισορροπημένο το δεύτερο μέρος, αλλά η Ρεάλ δείχνει πιο κοντά στο γκολ.
23:11
Πανος : Νομίζω ότι αν και όχι και πολύ πριν το ισπανικό πρωτάθλημα έκανε ρεκόρ ποσών σε μεταγραφές, πλέον έχει υποσκελιστεί και λαμβάνοντας υπόψη το τηλεοπτικό συμβόλαιο του αγγλικού μάλλον έτσι θα πάει για κάποια χρόνια
23:12

71'

ΠΕΝΑΛΤΙ για τη Σεβίλλη! Ο Σέρχιο Ράμος ανέτρεψε τον Βιτόλο κι ο Μάζιτς έδειξε την άσπρη βούλα.
23:13

72'

ΓΚΟΛ για τη Σεβίλλη! Ο Κονοπλιάνκα ευστοχεί και κάνει την ανατροπή!
23:15

73'

Αλλαγή για τη Ρεάλ. Ο Κόβατσιτς εκτός, ο Χάμες στη θέση του.
23:16

74'

Αλλαγή για τη Σεβίλλη. Ο Κρανεβίτερ εντός, ο Ιμπόρα εκτός.
23:17
Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειχνε πιο κοντά στο γκολ, αλλά το πέναλτι του Σέρχιο Ράμος ανέτρεψε τα δεδομένα στο παιχνίδι.
23:18
κωστας : Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο για τη ρεαλ καθώς στερείται τις υπηρεσίες των Ρονάλντο πεπε μπειλ κροος και ναβας η Σεβίλλη μπορεί.να νικήσει παρολ
23:22
bill : pame re sevillara
23:22
stelios : TO ΑΞΙΖΕΙ Η ΣΕΒΙΛΛΗ
23:22
Νίκος : Ο Κρον-Ντέιλι τι κάνει;
23:22
Είναι ακόμα τραυματίας.
23:23

81'

Διαγώνιο σουτ του Βάθκεθ, έδιωξε σε κόρνερ ο Ρίκο!
23:26

84'

Κίτρινη κάρτα στον Καρβαχάλ.
23:26
stelios : Ο ΡΑΜΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ
23:26
Έχει πέρασει ως αλλαγή απ' το 51'.
23:31
Πιέζουν οι μαδριλένοι για το γκολ της ισοφάρισης, αντέχουν οι Σεβιγιάνοι.
23:32

90'

Κίτρινη κάρτα στον Κολοντζιέιτσακ.
23:32
Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.
23:33
To 1-2 της Σεβίλλης:
23:35

93'

ΓΚΟΛ για τη Ρεάλ! Ο Σέρχιο Ράμος προ κενής εστίας, ύστερα από σέντρα του Βάθκεθ, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και "λυτρώνει" την ομάδα του!
23:37

90 +4'

Τέλος της κανονικής διάρκειας. Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση.
23:41
Όλα έτοιμα για να αρχίσει η παράταση.
23:41
Duffy : Ο marco asensio θα γίνει ο νέος guti της real madrid?? Τον βλέπω καλύτερο από τον james rodriguez
23:41
Στελιος : ΩΡΑΙΟ ΜΑΤΣΑΚΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΘΗΚΑ
23:41
Θωμάς : Άτυχη η Σεβίλλη.Γκολ με κόντρα δέχθηκε.
23:42

91'

Έναρξη της παράτασης.
23:42

91'

Σουτ του Μπενζεμά, μπλόκαρε σταθερά ο Ρίκο.
23:43
To "χρυσό" γκολ του Ράμος:
23:44
Η Ρεάλ προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ψυχολογία που της έδωσε το γκολ της ισοφάρισης και πιέζει για το γκολ.
23:45

93'

ΚΟΚΚΙΝΗ κάρτα στον Κολοντζιέιτσακ. Ο Γάλλος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λούκας Βάθκεθ.
23:47

95'

Ευκαιρία για τη Ρεάλ! Άσχημο διώξιμο απ' τον Ρίκο, ο Μόντριτς επιχείρησε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.
23:52

99'

Ο Σέρχιο Ράμος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μάζιτς ακύρωσε το γκολ, καθώς ο Ισπανός τράβηξε απ' τη φανέλα τον Ραμί.
23:54

103'

Άστοχο σουτ του Κονοπλιάνκα.
23:56

105'

Σουτ του Βάσκες, η μπάλα κόντραρε στο Βαράν και κατέληξε κόρνερ.
23:57

105'

Τέλος πρώτου ημιχρόνου της παράτασης. Παραμένει το 2-2.
00:00

106'

Έναρξη του δευτέρου μέρους της παράτασης.
00:02

108'

Ευκαιρία για τη Ρεάλ! Ο Χάμες δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρίκο, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Μπενζεμά.
00:06

111'

Νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Ρεάλ! Ο Βάθκεθ βρέθηκε απέναντι στον Ρίκο, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Χάμες, αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ είπε "όχι" με τρομερή απόκρουση.
00:07

113'

Σέντρα του Βάθκεθ, κεφαλιά του Μπενζεμά, η μπάλα άουτ.
00:10

115'

Καλή στιγμή για τη Ρεάλ! Ο Βάθκεθ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Χάμες έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Ρίκο μπλόκαρε την μπάλα.
00:12

118'

Μακρινό σουτ του Καζεμίρο, στην αγκαλιά του Ρίκο.
00:13

119'

ΓΚΟΛ για τη Ρεάλ! Εκπλητική ατομική ενέργεια του Καρβαχάλ, ο οποίος έκλεψε την μπάλα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με εξαιρετικό πλασέ διαμόρφωσε το 3-2!
00:17

120 +2'

Τέλος του αγώνα. Η Ρεάλ κατακτά τον τίτλο για τρίτη φορά στην ιστορία της, κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή!

News 24/7

24MEDIA NETWORK