Από εκεί είναι η πόρτα: Τα 11 αστέρια που έχει "φάει" ο Γκουαρδιόλα

Από τον Ροναλντίνιο και τον Ετό στον Κρος και στον Τουρέ. Η 11άδα των αστέρων που έκοψε ο Γκουαρδιόλα.

Από εκεί είναι η πόρτα: Τα 11 αστέρια που έχει "φάει" ο Γκουαρδιόλα
Γκουαρδιόλα Ροναλντίνιο

Κορυφαίος ή όχι, ο Πεπ Γκουαρδιόλα βλέπει το ποδόσφαιρο όπως αυτός θέλει. Γι' αυτό και στις ομάδες που έχει δουλέψει ή δουλεύει ως τώρα θέλει μόνο εκείνους που κάνουν τέλεια τη δουλειά.

Θέτει τους όρους του και δεν δέχεται νερό στο κρασί του. Πληρώνεται για να επιλέγει και να δημιουργεί, όχι για να δέχεται υποδείξεις.

Δεν τον νοιάζει το όνομα του καθενός, η ποδοσφαιρική προέλευση, το παρελθόν του. Αν εξυπηρετεί όσα είχε μέσα στο κεφάλι του όλα καλά και άγια. Αν όχι, έξω από την πόρτα.

Ο Γιαγιά Τουρέ είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Ο Καταλανός δεν τον είδε ποτέ με καλό μάτι. Παικταράς ο Ιβοριανός, ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς χαφ στον κόσμο. Για τον Γκουαρδιόλα κάποιος που δεν φέρνει εις πέρας την αποστολή του. Το καλοκαίρι του 2010 τον άφησε να φύγει από την Μπαρτσελόνα και έξι χρόνια μετά τον βάζει στο περιθώριο, τον τελειώνει ουσιαστικά, πηγαίνοντας στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Τουρέ όμως δεν είναι ο μόνος. Τα παραδείγματα είναι πολλά και πρωτοκλασάτα. Συνθέτουν μάλιστα μια ολόκληρη 11άδα αστέρων.

Για δείτε με ποιους δεν έκανε... χωριό ο Πεπ:

Από εκεί είναι η πόρτα: Τα 11 αστέρια που έχει "φάει" ο Γκουαρδιόλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όταν ο Γκουαρδιόλα έδιωξε τον Τουρέ από την Μπαρτσελόνα
Ο Γκουαρδιόλα "τέλειωσε" τον Τουρέ

News 24/7

24MEDIA NETWORK