Τα επικά ξεσπάσματα προπονητών (VIDEOS)

H πρόσφατη έκρηξη του Τζενάρο Γκατούζο μετά το ματς του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο δεν ήταν πρωτόγνωρη. Κατά το παρελθόν έχουμε δει πολλές φορές πασίγνωστους προπονητές να χάνουν τον έλεγχο, πετώντας ουκ ολίγα "γαλλικά". Το Contra.gr θυμάται 10 χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Τα επικά ξεσπάσματα προπονητών (VIDEOS)

Το γύρο του κόσμου έκανε η έκρηξη του Τζενάρο Γκατούζο στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο, με τον τεχνικό της κρητικής ομάδας να ξεσπάει στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο, παρόμοιες αντιδράσεις με αυτή του Ιταλού έχουμε δει κατά το παρελθόν από αρκετούς διάσημους προπονητές, οι οποίοι έχασαν τον έλεγχο και πέταξαν ουκ ολίγα... "γαλλικά".

Το Contra.gr θυμάται 10 χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Αλμπέρτο Μαλεζάνι

Τα επικά ξεσπάσματα προπονητών (VIDEOS)

Πολλοί συνέκριναν το ξέσπασμα του Μαλεζάνι όταν ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκό με αυτό του Γκατούζο. Τη σεζόν 2005-06 ο Ιταλός είχε πει στη συνέντευξη Τύπου: "Γιατί πρέπει να υπάρχει πάντα ένας ηλίθιος να κατηγορείτε για όλα; Είμαι εδώ 24 ώρες την ημέρα. Κάθε γαμ... μέρα! Που στο διάολο είμαστε; Tι απέγινε το ποδόσφαιρο; Μια γαμ... ζούγκλα;"

Λουίς Φαν Χάαλ

Τα επικά ξεσπάσματα προπονητών (VIDEOS)
PHOTOGRAPH: KOEN VAN WEEL/EPA

Όταν ο Ολλανδός τεχνικός της Γιουνάιτεντ, ήταν προπονητής στον Άγιαξ το 1996, μετά από ένα κακό αποτέλεσμα είπε σε έναν δημοσιογράφο "Είσαι στ' αλήθεια τόσο χαζός, ή εγώ είμαι τόσο έξυπνος;".

Ενώ το 2009 σε εκπομπή της Ολλανδικής τηλεόρασης, έχασε ξανά τον έλεγχό του:

Με τον ίδιο να βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά τις κακές εμφανίσεις των "κόκκινων διαβόλων", κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε ανάλογες συμπεριφορές.

Κέβιν Κίγκαν

Τα επικά ξεσπάσματα προπονητών (VIDEOS)

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εκρήξεις προπονητών στο Nησί. Τη σεζόν 1995-96 ο Κίγκαν κάθεται στον πάγκο της Νιούκαστλ και παλεύει για το πρωτάθλημα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Φέργκιουσον. Ενώ οι "ανθρακωρύχοι" βρίσκονταν από την αρχή του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση, ένα ματς πριν το φινάλε η Γιουνάιτεντ βρέθηκε μπροστά και τελικά στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Λίγο πριν το ματς των δύο ομάδων τον Μάρτιο, ο Κίγκαν είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως: "Θα μου άρεσε πολύ να τους νικήσουμε. Θα μου άρεσε πολύ". Τελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε με διπλό από την έδρα της Νιούκαστλ.

Ντιέγκο Μαραντόνα

Τα επικά ξεσπάσματα προπονητών (VIDEOS)

Μπορεί σαν παίκτης να ήταν τεράστιος, όμως η προπονητική του καριέρα δεν στέφθηκε με την ίδια επιτυχία. Στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, ο Μαραντόνα καθόταν στον πάγκο της εθνικής Αργεντινής και είδε την ομάδα του να τερματίζει τέταρτη στον όμιλο και να προκρίνεται στην τελική φάση του Μουντιάλ. Τότε ο Αργεντινός είχε δηλώσει στα ΜΜΕ της χώρας:

"Σε όσους δεν πίστεψαν σε μας, και ζητώ συγνώμη από τις κυρίες, μπορούν να γλείψουν το... και να συνεχίσουν να το γλείφουν. Αφιερώνω την πρόκριση σε όλους τους Αργεντινούς εκτός από τους δημοσιογράφους".

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Τα επικά ξεσπάσματα προπονητών (VIDEOS)

Στην τελευταία του χρονιά στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, η ομάδα του κέρδισε με 4-3 την Νιούκαστλ στο Ολντ Τράφορντ, όμως μετά το ματς ο τεχνικός των "ανθρακωρύχων", Άλαν Πάρντιου άσκησε δριμεία κριτική στον Σκωτσέζο με τον ίδιο να απαντά στη συνέντευξη Τύπου:

"Ο Πάρντιου είχε το θράσος να με κριτικάρει. Είναι απίστευτο. Ξεχνάει το πόσο τον έχω βοηθήσει. Είμαι ο προπονητής της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου. Δεν είμαι τεχνικός στη Νιούκαστλ, ένα μικρό κλαμπ στα βόρειοανατολικά του Νησιού".

Πεπ Γκουαρντιόλα

Τα επικά ξεσπάσματα προπονητών (VIDEOS)

Οι Μουρίνιο και Γκουαρντιόλα όσο να πει κανείς έχουν ένα παρελθόν. Με τους δυο τους να βρίσκονται αντιμέτωποι πολλάκις όταν βρίσκονταν στους πάγκους των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή η κόντρα θα φούντωνε.

Το 2011, στα ημιτελικά του Champions League, ο τότε κόουτς της Μπαρτσελόνα είχε ξεσπάσει στη συνέντευξη Τύπου: "Έξω από το γήπεδο ο Μουρίνιο έχει ήδη κερδίσει. Στην αίθουσα Τύπου είναι το γαμ... αφεντικό. Δεν θα αναμετρηθώ μαζί του εδώ μέσα". Τελικά οι Καταλανοί σήκωσαν το Champions League την περίοδο εκείνη.

Ζοζέ Μουρίνιο

Τα επικά ξεσπάσματα προπονητών (VIDEOS)

Σειρά του Πορτογάλου τώρα. Μετά από αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Μπαρτσελόνα την σεζόν 2010-11, κι ενώ έχει έντονες διαφωνίες με τη διαιτησία του αγώνα, αναρωτιόταν συνεχώς στη συνέντευξη Τύπου "Por que?'' (γιατί;)!

Αρσέν Βενγκέρ

Τα επικά ξεσπάσματα προπονητών (VIDEOS)

Σε αγώνα Μάντσεστερ Γιουνάτειντ - Άρσεναλ, οι "κανονιέρηδες" σκοράρουν στο φινάλε του αγώνα με τον Φαν Πέρσι, αλλά ο διαιτητής το ακυρώνει ως οφσάιντ. Ο Βενγκέρ που προηγουμένως είχε πανηγυρίσει έξαλλα, μόλις βλέπει την απόφαση του ρέφερι κλωτσάει με δύναμη ένα μπουκάλι με νερό.

Τελικά αποβάλλεται από το ματς και το βλέπει από τις... κερκίδες.

Τζιοβάνι Τραπατόνι

Τα επικά ξεσπάσματα προπονητών (VIDEOS)

Το Μάρτιο του 2008 μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, ο Τραπατόνι ξέσπασε στους παίκτες του που τον είχαν κριτικάρει δημόσια:

''Είμαι ο προπονητής δεν είμαι ηλίθιος. Δύο ή τρεις παίκτες είναι αδύναμη σαν άδεια μπουκάλια. Αυτοί πιο πολύ διαμαρτύρονται παρά παίζουν. Και ο Στρουνζ είναι εδώ δύο χρόνια και είναι πιο πολλούς μήνες τραυματίας παρά παίζει ποδόσφαιρο. Πως τολμάει;"

Πάολο Ντι Κάνιο

Τα επικά ξεσπάσματα προπονητών (VIDEOS)
© AP

Αμφιλεγόμενος χαρακτήρας ο Ιταλός, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον πάγκο της Σουίντον, είχε ένα επεισόδιο με τον επιθετικό της ομάδας, Λέον Κλάρκ, με τον ίδιο να τον πιάνει στα χέρια και να δηλώνει μετά πως: "Δεν θα ξαναπαίξει ποτέ στην ομάδα!"

Διαβάστε ακόμη:

Γκατούζο: "Ο καπετάνιος δεν αφήνει το καράβι, όλα ήταν μ@@..ες"

Το υβριστικό ξέσπασμα του Γκατούζο σε VIDEO

Γκατούζο: "Δε με φοβίζει τίποτα, δεν είμαι μαζοχιστής"

News 24/7

24MEDIA NETWORK