Τα γενέθλια του "βασιλιά" Γιάρι Λίτμανεν

Σαν σήμερα 20/2 γεννήθηκε ο σπουδαιότερος Φινλανδός ποδοσφαιριστής και γνώριμος των ελληνικών ομάδων, Γιάρι Λίτμανεν, ο οποίος αγωνίστηκε μέχρι τα 41 του χρόνια και αποχώρησε από την ενεργό δράση... πρωταθλητής (VIDEOS).

Τα γενέθλια του "βασιλιά" Γιάρι Λίτμανεν
jari litmanen

Για δυο πράγματα ήταν γνωστή η Φινλανδία ( σε εμάς τουλάχιστον) την δεκαετία του '90 και στις αρχές του 2000. Τα... αθάνατα κινητά της Nokia και φυσικά τον Γιάρι Λίτμανεν.

Ο υψηλόσωμος μεσοεπιθετικός ( και δεύτερος στράικερ) έγραψε τη δική του ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα, κυρίως, με τις φανέλες των Άγιαξ, Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ, ενώ παρά τους αρκετούς τραυματισμούς που έβγαλε, κατάφερε να αγωνιστεί μέχρι τα 41 του χρόνια ή αλλιώς για 4 δεκαετίες ( αρχές τέλη 1980, 1990, 2000 και αρχές 2010 )!

Μάλιστα το 2011 αποχαιρέτησε τα γήπεδα ως πρωταθλητής στους αγωνιστικούς χώρους με τη φανέλα της Ελσίνκι, αγωνιζόμενος σε 22 παιχνίδια με 2 γκολ. Εκτός από τις επιτυχίες του σε συλλογικό επίπεδο, είναι ρέκορντμαν συμμετοχών με την εθνική ομάδα της Φινλανδίας ( 137 εμφανίσεις), όπως και πρώτος σκόρερ ( 32 γκολ).

Σήμερα 20/2 ο γεννημένος στο Λάχτι, Λίτμανεν, έκλεισε τα 46 του χρόνια κι εμείς τον θυμόμαστε μέσα από τρία ξεχωριστά βίντεο.

Ας δούμε τους τίτλους του:

Τα γενέθλια του "βασιλιά" Γιάρι Λίτμανεν

Μαγικές στιγμές από την καριέρα του "Λίτι" ή αλλιώς "βασιλιά"





News 24/7

24MEDIA NETWORK