Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-4

Με απόλυτο πρωταγωνιστή το Ρανταμέλ Φαλκάο που σημείωσε χατ-τρικ, η Ατλέτικο Μαδρίτης συνέτριψε 4-1 την Τσέλσι και κατέκτησε το σούπερ καπ Ευρώπης.

Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-4

Εικόνα αγώνα

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ατλέτικο Μαδρίτης εδώ και ένα χρόνο, ο άνθρωπος-γκολ στις διοργανώσεις της UEFA, Ρανταμέλ Φαλκάο, έκρινε τον τελικό του σούπερ καπ από το πρώτο 20λεπτο. Στο 4' έδειξε τις διαθέσεις του με δοκάρι, στο 7' άνοιξε το σκορ και στο 19' με φανταστικό, πλασαριστό σουτ έκανε το 2-0.

Το πάρτι του πολιτογραφημένου Κολομβιανού επιθετικού συνεχίστηκε, με την Τσέλσι να βρίσκει το... δάσκαλό της από τους "ροχιμπλάνκος", που άφησαν τις πρωτοβουλίες στους πρωταθλητές Ευρώπης και εκμεταλλεύθηκαν κάθε λάθος τους. Σε μία εξ αυτών των αντεπιθέσεων, ο εξαιρετικός στο 1ο ημίχρονο Άντριαν Λόπεθ έχασε σπουδαία ευκαιρία και στην επαναφορά ο Φαλκάο είχε δοκάρι. Δε λάθεψε, όμως, στο 44', όταν ο Αρντά Τουράν τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Πετρ Τσεχ.

Το 3-0 του ημιχρόνου δεν άφηνε κανένα περιθώριο στην Τσέλσι. Η είσοδος του Όσκαρ στο ημίχρονο δεν άλλαξε τα δεδομένα, αφού η Ατλέτικο διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού κι αυτήν τη φορά και την κατοχή της μπάλας. Οι απογοητευμένοι Άγγλοι είχαν παρατήσει εν πολλοίς τα "όπλα" και το πλήρωσαν από το Ζοάο Μιράντα στο 60ό λεπτό.

Οι αλλαγές των 2 προπονητών "έκοψαν" το ρυθμό του αγώνα, ο οποίος είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. Σε μία "στημένη" φάση στο 75', ο Γκάρι Κέιχιλ μείωσε το μέγεθος της συντριβής των "μπλε", αλλά τα πολλά κενά που άφηναν πίσω στην αναζήτηση του γκολ έδωσε ακόμα 2 φορές την ευκαιρία στην Ατλέτικο να σκοράρει. Μία φορά ο Τσεχ, μία φορά το δοκάρι διατήρησαν το 4-1, αλλά το τρόπαιο δεν άλλαξε κατεύθυνση και παρέμεινε επί ισπανικού εδάφους.

Κλειδί

Δύο γκολ κι ένα δοκάρι στα πρώτα 20 λεπτά "σκότωσαν" την ψυχολογία των πρωταθλητών Ευρώπης και έβαλαν τις βάσεις για το θρίαμβο της συνέχειας.

MVP

Ρανταμέλ Γκαρσία Φαλκάο. Τρία ονόματα, τρία γκολ. Τρία από τα πολλά που θα ακολουθήσουν...

Αδύναμος κρίκος

Η Τσέλσι στον αγωνιστικό... καθρέφτη της, απέτυχε παταγωδώς. Απέναντι σε μία ομάδα που επιλέγει αμυντικό προσανατολισμό, ώστε να "χτυπήσει" στην κόντρα (κάτι που έστεψε πέρυσι τους "μπλε"), οι πρωταθλητές Ευρώπης δέχθηκαν 4 τέρματα, τα 3 σε ένα ημίχρονο και αποχώρησαν... ευνοημένοι από το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Λουίζ, Κόουλ (90' Μπέρτραντ), Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες (46' Όσκαρ), Αζάρ, Μάτα (80' Στάριτζ), Τόρες

Ατλέτικο Μαδρίτης: Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοδίν, Φιλίπε Λουίς, Σουάρεθ, Γκάμπι, Άντριαν (56' Ροντρίγκες), Κόκε (80' Γκαρθία), Τουράν, Φαλκάο (81' Εμρέ)

ΤΟ LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK