U-19: Ελλάδα-Πορτογαλία 3-2

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού, αλλά και την είσοδο στο Παγκόσμιο της επόμενης χρονιάς εξασφάλισε η Εθνική Νέων. Με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κατίδη που σκόραρε δις, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε 3-2 τους Πορτογάλους και προκρίθηκε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.

U-19: Ελλάδα-Πορτογαλία 3-2

Γεμάτο από φάσεις (και γκολ) ήταν το πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Ελλάδα και Πορτογαλία μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν από την αρχή να αιφνιδιάσουν την αντίπαλη εστία. Το πέτυχε η ελληνική ομάδα με τον Γιαννιώτα στο 18ο λεπτό, αλλά οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ, αφού στο 19' ο Αντρέ Γκόμες απάντησε στο τέρμα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Παρά την ψυχρολουσία, η ομάδα του Κώστα Τσάνα συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα. Το έργο της Ελλάδας έγινε ευκολότερο όταν οι Πορτογάλοι έμειναν με 10 παίκτες στο 37ο λεπτό μετά από κόκκινη στον Ντάνιελ Μάρτινς για σκληρό μαρκάρισμα στον Γιαννιώτα.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 42' η Εθνική μετουσίωσε σε γκολ το αριθμητικό της πλεονέκτημα με τον Κατίδη να σκοράρει δίνοντας για δεύτερο φορά το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα διαχειρίστηκε σχεδόν άψογα το υπέρ της σκορ, ενώ στο 69' ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη και την πρόκριση όταν ο Γιώργος Κατίδης σκόραρε για δεύτερη φορά και διαμόρφωσε το 3-1.

Το άσχημο για την ελληνική ομάδα ήταν η αποβολή του Μαυρία (χάνει το επόμενο ματς) με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 76'. Το συγκρότημα του Κώστα Τσάνα απώλεσε το αριθμητικό πλεονέκτημα που κρατούσε σχεδόν για 40 λεπτά, δεν έχασε όμως το προβάδισμα παρά τη δικαιολογημένη πίεση των αντιπάλων. Το μόνο που κατάφεραν οι Πορτογάλοι ήταν να μειώσουν στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπετίνιο.

Οι συνθέσεις:

Πορτογαλία: Βελόσο, Αλμέιδα (67' Κανσέλο), Φερέιρα, Λόρι, Μάρτινς, Σα, Μπρούμα, Μάριο (87' Το Ζε), Εσγκάιο, Καβαλιέρο (83' Μπετίνιο), Αντρέ Γκόμες.

Ελλάδα: Καπίνο, Σταφυλιδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (63' Μπουχαλάκης), Μαυρίας, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κατίδης (73' Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης (85' Ρουγαλάς).

News 24/7

24MEDIA NETWORK