Τυχερός ο Άγιαξ στο κλασικό ντέρμπι, πέναλτι-βουτιά για τη Φενέρμπαχτσε (VIDEOS)

Η Φέγενορντ είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο Άγιαξ πήρε τη νίκη στο κλασικότερο ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος. Αγχωτική νίκη με αμφισβητούμενο πέναλτι για τη Φενέρμπαχτσε, η πλημμύρα "έπνιξε" την Πόρτο.

Τυχερός ο Άγιαξ στο κλασικό ντέρμπι, πέναλτι-βουτιά για τη Φενέρμπαχτσε (VIDEOS)

Eredivisie

Μόλις στο 4ο λεπτό, από την αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Ρικάρντο Φαν Ράιν, κρίθηκε υπέρ του Άγιαξ το κλασικό ντέρμπι του ολλανδικού πρωταθλήματος με τη Φέγενορντ στο Ρότερνταμ. Πάντως οι γηπεδούχοι έχουν κάθε δίκιο να καταριούνται την τύχη τους από τη στιγμή που τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Με τη νίκη αυτή ο Άγιαξ διατηρήθηκε στο -3 από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν, αντίθετα με τη Φέγενορντ, η οποία έμεινε με μία νίκη στα πρώτα έξι ματς και βρέθηκε στα όρια της επικίνδυνης ζώνης.

Στην ήττα 1-0 της Τσβόλε από την Άλκμααρ ο Νίκος Ιωαννίδης μπήκε ως αλλαγή στο 82'. Εκτός αποστολής ο Θανάσης Καραγκούνης.

Premier League Ρωσίας

Στο ντέρμπι της Μόσχας για την 8η αγωνιστική του ρωσικού πρωταθλήματος η ΤΣΣΚΑ διασκέδασε τις εντυπώσεις από τη συντριβή στη Ρώμη και με το 1-0 επί της Λοκομοτίβ παρέμεινε στη δεύτερη θέση πίσω από την άτρωτη Ζενίτ. Ο Αχμέντ Μούσα σκόραρε στο 33' και οι πρωταθλητές πανηγύρισαν την έκτη εφετινή νίκη τους. Ο Νιγηριανός επιθετικός ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στη μετά Κούτσουκ εποχή απείλησαν μονάχα με τον Σαμέντοφ στο 72'.

Η Σπαρτάκ από την πλευρά της έχασε δύο βαθμούς στο εντός έδρας 1-1 με τη φορμαρισμένη Τερέκ. ισοφάρισε μάλιστα στο φινάλε με τον Χουράδο.

Primeira Liga

Την τέταρτη νίκη της σε πέντε ματς πέτυχε η Μπενφίκα, η οποία λίγο έλειψε να την πατήσει όπως κόντρα στη Ζενίτ όταν βρέθηκε να χάνει από τη Μορεϊρένσε με γκολ στο 16'. Η αλλαγή του Σάμαρη με τον Ντερλέι βοήθησε τους "αετούς" να γίνουν πιο επιθετικοί, πίεσαν και από το 69' μέχρι το 83' σκόραραν τρεις φορές, φτάνοντας στην ανατροπή.

Η Πόρτο αντίθετα έπεσε στην παγίδα της συμπολίτισσας Μποαβίστα και έμεινε στο 0-0 σ' ένα παιχνίδι που καθυστέρησε ν' αρχίσει λόγο καταιγίδας. Το αριθμητικό μειονέκτημα από το 25' (αποβολή Μαϊκόν) βοήθησε τους φιλοξενούμενους να παίξουν άμυνα και να πάρουν αποτέλεσμα στο "Ντραγκάο". Σαρωτική, τέλος, η Σπόρτινγκ, διέλυσε 4-0 τη Ζιλ Βιθέντε και κέρδισε έδαφος στη βαθμολογία.

Α' Κατηγορία

Με το τρομερό σουτ του Χοάν Τομάς στο 26' η ΑΕΚ Λάρνακας νίκησε 1-0 την Ομόνοια στο ΓΣΠ και την άφησε με μία νίκη σε τρία ματς. Απογοητευτική παρουσία και πρώτη ήττα για το "τριφύλλι" στο εφετινό πρωτάθλημα, μόνο εκτός έδρας κερδίζει η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από την είσοδο οπαδού των γηπεδούχων στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Jupiler

Νίκη μετά από τέσσερα ματς βρήκε στο παιχνίδι με την Κορτράικ η Κλαμπ Μπριζ. Η ομάδα του Μισέλ Πρεντόμ προηγήθηκε με το γκολ του Ουλαρέ στο 39', αλλά έφτασε στο εμφατικό 5-0 αφότου απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα (αποβολή του Σανό στο 62'), σκοράροντας τέσσερις φορές στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Διπλό και τρίτη νίκη σε οκτώ ματς για τη Σαντάρ Λιέγης, η οποία δεν δέχθηκε γκολ και νίκησε 2-0 τη Ρεντ Σταρ Βάασλαντ.

Süper Lig

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Εμρέ Μπελόζογλου στο 82' λύτρωσε τη Φενέρμπαχτσε στο παιχνίδι με την Γκαζιαντέπσπορ. Η απόφαση βέβαια προκάλεσε ποικίλα σχόλια, αφού η πτώση του Γιονούλ στην αντίπαλη περιοχή γίνεται σε δεύτερο χρόνο και όχι όταν τον συγκρατεί ο αντίπαλος αμυντικός. Ακόμη και έτσι η ομάδα του Καρτάλ έπιασε στην κορυφή την Ακισάρ του Φάνη Γκέκα.

Premier League Σκοτίας

Άλλη μία απώλεια για τη Σέλτικ, η οποία δεν κέρδισε σε τρίτο από τα πρώτα έξι παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα. Οι "Κέλτες" δέχθηκαν γκολ από τη Μάδεργουελ στο 19' και έκτοτε έτρεχαν ν' ανατρέψουν της εις βάρους κατάσταση. Ο Κόμονς ισοφάρισε με πέναλτι στο 68', αλλά ο χρόνος που απέμενε δεν αποδείχθηκε αρκετός για τη νίκη. Πρωτοπόρος στη βαθμολογία είναι η Νταντί Γιουνάιτεντ, η οποία στο ντέρμπι της πόλης συνέτριψε 4-1 την Νταντί.

Premier League Ουκρανίας

Στα έξι ματς σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Σαχτάρ. Η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου υποδέχθηκε τη Ζόρια και δέχθηκε γκολ στο 42' από τον Μαλίσεφ. Είχε την ανάπαυλα για ν' ανασυνταχθεί και όλο το δεύτερο ημίχρονο για να ισοφαρίσει τουλάχιστον, τίποτα εξ αυτών όμως δεν συνέβη και η πρώτη ήττα στη σεζόν δεν αποφεύχθηκε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK