UEFA προς FIFA: "Η διαφθορά είναι στην κουλτούρα σας"

Την αναβολή των εκλογών της Παρασκευής (29/5) για την προεδρία της FIFA ζητά η UEFA με αφορμή τις συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών -πρώην και νυν- της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ τα μέλη της εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουν τη διαδικασία. "Η διαφθορά είναι βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα σας", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η UEFA.

UEFA προς FIFA: "Η διαφθορά είναι στην κουλτούρα σας"

Το FBI σε συνεργασία με την ελβετική αστυνομία σε επιχείρηση "σκούπα" που διεξήχθη τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/5) στη Ζυρίχη, συνέλαβε υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA (νυν και πρώην) με τις κατηγορίες του εκβιασμού, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος. Λίγο μετά την επιχείρηση, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο πρόεδρος της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, δεν συνελήφθη.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, η UEFA ζήτησε την αναβολή των επικείμενων εκλογών για την προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας που είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή (27/5) και στις οποίες ο Ελβετός αναμενόταν να εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Μάλιστα, στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να μποϊκοτάρουν τις εκλογές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην σελίδα της UEFA λίγο μετά τη συνεδρίαση στη Βαρσοβία και φέρει τον τίτλο: "Η UEFA δείχνει κόκκινη κάρτα στην FIFA":

"Τα σημερινά γεγονότα είναι καταστροφή για την FIFA και θολώνουν το τοπίο στο ποδόσφαιρο σαν σύνολο. H UEFA είναι σοκαρισμένη και θλιμμένη γι'αυτά.

Αυτά τα γεγονότα δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι η διαφθορά είναι βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα της FIFA. Υπάρχει η ανάγκη η FIFA να κάνει επανεκκίνηση και να πραγματοποιηθεί μια πραγματική αναγέννηση.

Το επερχόμενο συνέδριο της FIFA κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φάρσα και οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά εάν θα πρέπει ακόμη και να δώσουν το "παρών" στο συνέδριο και προειδοποιούν ένα σύστημα, το οποίο εάν δεν σταματήσει, θα σκοτώσει τελικά το ποδόσφαιρο.

Οι ομοσπονδίες-μέλη της UEFA θα συναντηθούν αύριο (Πέμπτη 28/5) με αφορμή το συνέδριο της FIFA και θα αποφασίσουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να προστατευθεί το ποδόσφαιρο.

Στο μεταξύ, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA είναι πεπεισμένα πως υπάρχει η ανάγκη για αλλαγή στην προεδρία της FIFA και πιστεύουν πως οι εκλογές της FIFA θα πρέπει να αναβληθούν και να οργανωθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες".

Διαβάστε ακόμη:

Συλλήψεις μελών της FIFA από το FBI

News 24/7

24MEDIA NETWORK