Φάση των "8": Το ντέρμπι και την πρόκριση η Παρί (VIDEO)

Την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας πήρε η Παρί, επικρατώντας της Μονακό με 2-0, τρεις μέρες μετά το ισόπαλο μεταξύ τους ντέρμπι για το πρωτάθλημα. Νταβίντ Λουίς και Καβάνι τα γκολ για τους Παριζιάνους, "έσπασαν" τα δοκάρια οι δύο ομάδες.

Φάση των "8": Το ντέρμπι και την πρόκριση η Παρί (VIDEO)

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Νταβίντ Λουίς έδωσε προβάδισμα στην Παρί σκοράροντας με διπλή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έπειτα από κόρνερ του Λαβέτσι. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και συνέχισαν να πιέζουν για δεύτερο τέρμα. Ο Καβάνι στο 9' και στο 13' έχασε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για γκολ, όμως η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Μονακό του Ζαρντίμ στο ματς ήρθε 19' με το απευθείας φάουλ του Αλέν Τραορέ να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Ντουτσέ. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους οι Μονεγάσκοι έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία και πάλι με τον Τραορέ, όμως το σουτ του το απέκρουσε εντυπωσιακά ο κίπερ της Παρί.

Στο 7ο λεπτό της επανάληψης, η ομάδα του Λοράν έφτασε και σε δεύτερο τέρμα μετά από ωραία συνεργασία του Βεράτι με τον Καβάνι και σουτ του τελευταίου. Στο 61' λίγο έλειψε να γίνει το 3-0, όμως το μακρινό σουτ του Παστόρε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Στεκέλενμπουργκ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καβάνι έστειλε και πάλι την μπάλα στο δοκάρι. Λίγο πριν το φινάλε στο 86', ο τερματοφύλακας της Μονακό έκανε νέα μεγάλη απόκρουση στην κοντινό σουτ του Παστόρε, κρατώντας το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με την Παρί να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Ντουτσέ, Μαρκίνιος, Λουίς, Σίλβα, Ντιν, Βεράτι (73' Φαν ντερ Βιλ), Ραμπιό, Ματουιντί (80' Μάξουελ), Παστόρε, Καβάνι, Λαβέτσι (81' Μπαχεμπέκ)

Μονακό (4-3-2-1): Στεκέλενμπουργκ, Τουρέ, Ντιαλό (57' Κουρζάβα), Τουλαλάν, Ετσιεχίλε, Ντιράρ, Κοντόγκμπια, Φαμπίνιο, Τραορέ (64' Μουτίνιο), Καρβάλιο (72' Φερέιρα), Μπερμπάτοφ

Τα αποτελέσματα της φάσης των "16"

Τρίτη 3 Μαρτίου

22:00 Μπουλόν - Σεντ Ετιέν 3-4 πεν. (1-1 κ.δ. & παρ.)

Τετάρτη 4 Μαρτίου

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν - Μονακό 2-0

(3' Νταβίντ Λουίς, 52' Καβάνι)

Πέμπτη 5 Μαρτίου

20:00 Μπρεστ - Οσέρ

22:00 Κονκαρνό - Γκινγκάμπ

News 24/7

24MEDIA NETWORK