Οσέρ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

Η Οσέρ κυνήγησε το θαύμα, ωστόσο η Παρί Σεν Ζερμέν επέβαλε τον νόμο της και με τη νίκη 1-0 και την κατάκτηση του Coupe de France, ολοκλήρωσε το εγχώριο τρεμπλ στη φετινή σεζόν.

Οσέρ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

Η μία... κατηγορία δυναμικής που χωρίζει τις δύο ομάδες ήταν εμφανής, ειδικά από τη στιγμή που ο Λοράν Μπλαν χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους βασικούς παίκτες. Αν και χωρίς τον φετινό MVP, Χαβιέρ Παστόρε, οι πρωταθλητές Γαλλίας είχαν την απόλυτη υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, με δεδομένο και τον υπέρμετρο σεβασμό που τους έδειξαν οι Βουργουνδοί.

Ο Τιάγκο Μότα είχε δοκάρι, ο Έντινσον Καβάνι ήταν αρκετά δραστήριος και ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έχασε δύο φορές την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ σε ένα ημίχρονο παράσταση για έναν ρόλο, αλλά χωρίς ουσία για τους πρωταγωνιστές.

Οσέρ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Ζαν Λικ Βανουσί πίστευαν ολοένα και περισσότερο ότι θα μπορούσαν να σοκάρουν την πιο ακριβή ομάδα στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ο Σεΐκ Φαντά Μαντί στην εμπροσθοφυλακή, όμως, είχε "σιγήσει" με εξαίρεση μία προβολή που λίγο έλειψε να βάλει σε μπελάδες τους τύποις φιλοξενούμενους.

Η Παρί συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και στο 2ο ημίχρονο, μέχρι το 64ο λεπτό, όταν ο Καβάνι σκόραρε με μία από τις πολλές καλές στιγμές που είχε από αέρος και "λύτρωσε" τους Παριζιάνους. Η Οσέρ κατέρρευσε ψυχολογικά και παρά τα διαστήματα πίεσης που άσκησε, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποιον σημαντικό κίνδυνο.

Οσέρ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Παρί πανηγύρισε το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια και για 9η στην ιστορία της, πλησιάζοντας στο ένα κύπελλο την πολυνίκη Μαρσέιγ, ενώ έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά την ίδια σεζόν και τους 3 εγχώριους τίτλους.

Οσέρ (4-2-3-1): Λεόν, Αγκιλάρ, Πουιγκρενιέ, Φοντέν, Τζελαμπί, Μουλουμπά (86' Βενσάν), Αΐτ Μπεν Ιντίρ, Μπερτιέ (80' Ναμπάμπ), Σαμαριτανό, Μπαμπί (82' Βιαλ), Ντιαρά

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Ντουσέζ, Φαν ντερ Βιλ, Σίλβα, Λουίζ, Μάξουελ, Βεράτι, Μότα, Ματουιντί, Λούκας (73' Λαβέτσι), Ιμπραχίμοβιτς, Καβάνι

Διαβάστε ακόμη

Η "χρυσή Βίβλος" του Coupe de France

News 24/7

24MEDIA NETWORK