Πρώτο κύπελλο μετά από 36 χρόνια η Σεντ Ετιέν

Η Σεντ Ετιέν επέστρεψε στο δρόμο των επιτυχιών μετά το 1981 και κατέκτησε το 1ο Coupe de la Ligue της ιστορίας της, επικρατώντας 1-0 της μαχητικής Ρεν στο "Σεν Ντενί" του Παρισιού.

Πρώτο κύπελλο μετά από 36 χρόνια η Σεντ Ετιέν

Οι "στεφανουά" ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δείχνοντας μεγαλύτερα αποθέματα ενέργειας και κινητικότητας. Κάποιες ευκαιρίες των Βρετόνων στα πρώτα λεπτά έγιναν εύκολη λεία για τον Στεφάν Ρουφιέ και από εκεί και πέρα ανέλαβε ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και η παρέα του. Ο Βραζιλιάνος Μπραντάο που βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης σημείωσε το 9ο τέρμα του στο θεσμό και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ.

Πρώτο κύπελλο μετά από 36 χρόνια η Σεντ Ετιέν

Η αντίδραση των παικτών του Φρεντερίκ Αντονετί δεν ήταν ιδανική. Ο Τζόναθαν Πιτρόιπα δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ενώ ο δραστήριος Μεβλούτ Ερντίνγκ τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 25ο λεπτό. Ο Ζουλιάν Φερέ ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Ρεν και είχε τις καλύτερες ευκαιρίες στο 2ο ημίχρονο, αλλά η Σεντ Ετιέν κυριάρχησε και εκεί και δεν άφησε σε ησυχία τον Μπενουά Κοστίλ, ο οποίος διατηρούσε το 1-0 με επεμβάσεις πάνω στη γραμμή. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε νικητές τους "στεφανουά" που σήκωσαν το πρώτο κύπελλο μετά το Coupe de France του 1976-1977 και πλέον συνεχίζουν τη μάχη για το Champions League.

Διαβάστε ακόμη

Η "χρυσή Βίβλος" του Coupe de la Ligue

Ανακατάληψη για Μαρσέιγ

News 24/7

24MEDIA NETWORK