14η αγ.: Κορυφή μετ' εμποδίων η Παρί (VIDEO)

H Μετς δεν είχε ηττηθεί μέχρι πρότινος στο "Σεν Σιμφοριέν", αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν είχε την ευκαιρία να πιάσει κορυφή για πρώτη φορά εφέτος και παρά τις τάσεις αυτοχειρίας της, κατάφερε να επικρατήσει 3-2 με γκολ του Εσέκιελ Λαβέτσι στο 84ο λεπτό.

14η αγ.: Κορυφή μετ' εμποδίων η Παρί (VIDEO)

Η επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο αρχικό σχήμα μετά από δύο μήνες και η πρώτη εφετινή συμμετοχή του Αντριέν Ραμπιό ήταν οι πιο σημαντικές ειδήσεις μέχρι το 9ο λεπτό, όπου ο Χαβιέρ Παστόρε σκόραρε το πρώτο του γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.

Επτά λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Εσέκιελ Λαβέτσι, ο Γκαετάν Μπισμάν βρήκε την μπάλα με το δεξί του γόνατο και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα της Μετς για δεύτερη φορά. Τα χαμόγελα των πρωταθλητών, πάντως, μετριάστηκαν λίγο αργότερα, καθώς ο Γιοάν Καμπάιγ τραυματίστηκε στη γάμπα κι αντικαταστάθηκε στο 21ο λεπτό από τον Κλεμέν Σαντόμ.

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος των γηπεδούχων δεν πίστευε τι θα συμβεί στα πρώτα επτά λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49' ο νεοεισελθών Σεργκέι Κρίβετς κέρδισε ένα επιεικώς αυστηρό πέναλτι από τον Ραμπιό και στο 53' ο Γκρέγκορι φαν ντερ Βιλ έκανε χέρι εντός περιοχής, ενώ ο Μοντιμπό Μαϊγκά έκανε το χρέος του, ισοφαρίζοντας από την άσπρη βούλα σε 2-2.

Στα τελευταία λεπτά, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και τελικά η μπίλια έκατσε στους φιλοξενούμενους. Μετά από φάση διαρκείας στο 84ο λεπτό, ο Λαβέτσι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Γιοάν Καρασό (δεύτερο γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα), ενώ στην επόμενη κατεβασιά η Μετς έχασε κλασική ευκαιρία και λίγες στιγμές αργότερα ο Καρασό έκανε δύο σημαντικές αποκρούσεις στην ίδια φάση.

Μετς (4-3-3): Καρασό, Μετανέρ, Μιλάν, Σοπλέν, Μπισμάν (79' Παλομινό), Εντό, Μαλουντά (46' Κρίβετς), Κασί, Σαρ (46' Ενγκμπακοτό), Λεζέν, Μαϊγκά.

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Σιρίγκου, Φαν ντερ Βιλ, Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξγουελ, Μότα (46' Ματουιντί), Καμπάιγ (21' Σαντόμ), Ραμπιό (74' Καβάνι), Παστόρε, Λαβέτσι, Ιμπραχίμοβιτς.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Μετς δέχθηκε δύο γκολ σε πρώτο ημίχρονο αγώνα της Ligue 1 για πρώτη φορά μετά από τον Ιανουάριο του 2008 (και τότε αντίπαλος ήταν η Παρί)

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου

21:30 Μετς - Παρί Σεν Ζερμέν 2-3

(49' πέν, 53' πέν. Μαϊγκά - 9' Παστόρε, 16' αυτ. Μπισμάν, 84' Λαβέτσι)

Σάββατο 22 Νοεμβρίου

18:00 Μπαστιά - Λιόν

21:00 Γκινγκάμπ - Ρεν

21:00 Λοριάν - Λανς

21:00 Μονακό - Καέν

21:00 Νις - Ρεμς

Κυριακή 23 Νοεμβρίου

15:00 Ναντ - Σεντ Ετιέν

18:00 Μονπελιέ - Τουλούζ

22:00 Μαρσέιγ - Μπορντό

Διαβάστε ακόμη:

Μαγική ενέργεια ο Παστόρε (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK