Χαμός στην Κορσική λόγω τριήμερων συγκρούσεων οπαδών - αστυνομικών

Στο πόδι βρίσκεται η Κορσική από το βράδυ του Σαββάτου, λόγω εκτεταμένων συγκρούσεων φιλάθλων με αστυνομία, με σοβαρούς τραυματισμούς και συλλήψεις.

Ένας φίλαθλος έχασε το μάτι του, ακόμα ένας τραυματίστηκε και οκτώ συνελήφθησαν μετά από σοβαρότατα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Κορσική μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα, με συνέπεια να αναβληθεί το Μπαστιά - Ναντ που ήταν προγραμματισμένο για το προσεχές Σάββατο.

Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά από την αναμέτρηση της Μπαστιά με τη Ρεμς. Αστυνομικοί επενέβησαν δυναμικά σε ένταση μεταξύ φιλάθλων και σύμφωνα με μαρτυρίες πυροβόλησαν έναν οπαδό από κοντινή απόσταση με ελαστική μπάλα, με συνέπεια να χάσει το μάτι του.

Η απάντηση ήρθε από περίπου 100 οπαδούς, οι οποίοι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα της πόλης με αντικείμενα και μολότοφ, δημιουργώντας ένα σκηνικό χάους στη Μπαστιά το βράδυ της Κυριακής.

Οκτώ φίλαθλοι συνελήφθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων και θα δικαστούν στις 22 Μαρτίου.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη με περαιτέρω βίαιες διαμαρτυρίες με πάνω από 500 άτομα. Το πλήθος, κυρίως μαθητές και ορισμένα μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων, πέταξε πέτρες και αντικείμενα κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με δακρυγόνα.

Οι μεγάλοι ποδοσφαιρική σύλλογοι της Κορσικής (Μπαστιά, Αζαξιό, Γκαζελέκ Αζαξιό) εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες συμπαρίστανται στους οπαδούς.

Η λίγκα ζήτησε από τη Μπαστιά τη μετάθεση της αναμέτρησης με τα "καναρίνια" από τις 19:00 τοπική ώρα στις 13:00, για καλύτερη αστυνόμευση λόγω ημέρας, ωστόσο ο σύλλογος αρνήθηκε, με συνέπεια ο αγώνας να μετατεθεί για τις 9 Μαρτίου.

"Δεν μπορώ να ανεχθώ ότι το ποδόσφαιρο θα αποτελέσει βάση βίαιων ενεργειών", τόνισε ο πρόεδρος της LFP, Φρεντρίκ Τιριέζ.

VIDEOS και PHOTOS από τα επεισόδια του τριημέρου