25η αγ.: Ισοπαλία 4-4 με γκολ στο 94' στο Λιόν-Παρί

Τρελός ρυθμός, απίστευτες χαμένες ευκαιρίες και οκτώ γκολ συνέθεσαν το εκτός λογικής σκηνικό που στήθηκε στο ντέρμπι μεταξύ της Λιόν και της Παρί Σεν Ζερμέν στο "Ζερλάν". Οι πρωτευουσιάνοι προηγήθηκαν 0-1, οι "γκον" αντέδρασαν φτάνοντας στο 3-1 και 4-2, προτού ο Οαρό ισοφαρίσει σε 4-4 στο 94'!

Με το 4-5-1 του Αντσελότι να λειτουργεί καλύτερα από το 4-4-2 του Γκαρντ, η Παρί διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς στο πρώτο 30λεπτο του αγώνα. Είχε μάλιστα καταφέρει να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ, καθώς η κομπίνα στην εκτέλεση φάουλ του Μενέζ έφερε το 0-1 στο 20' με δράστη τον Οαρό. Ο ψηλόλιγνος Γάλλος φορ δε έχασε λίγο μετά ανεπανάληπτο τετ α τετ για ένα δεύτερο γκολ.

Στο 34' όμως τα δεδομένα ανατράπηκαν άρδην. Όχι μόνο γιατί ο Γκομίς ισοφάρισε σε 1-1, αλλά κυρίως γιατί οι γηπεδούχοι κέρδισαν σε αυτοπεποίθηση. Μέχρι το 40' σμπαράλιασαν την αντίπαλη αμυντική λειτουργία και με δύο γκολ, από τους Λισάντρο και Μπάστος, προηγήθηκαν 3-1 - ο Βραζιλιάνος ίσως πέτυχε το τέρμα της σεζόν!

Το... χαζό πέναλτι του Γκοναλόν στον Νενέ στα όρια της περιοχής στο 45' βοήθησε την Παρί να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Βραζιλιάνος των πρωτευουσιάνων άλλωστε ευστόχησε από την άσπρη βούλα. Στο 57' όμως ήταν η σειρά του Μπριάν να σκοράρει από το κόρνερ του Μπάστος και με κεφαλιά δώσει εκ νέου αβαντάζ δύο τερμάτων στη Λιόν.

Δίχως περιθώρια ο Αντσελότι άλλαξε δραστικά τα πλάνα του. Μέσα οι Γκαμερό - Σεαρά και 4-4-2 χωρίς τον Παστόρε. Ο Βραζιλιάνος ακραίος έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία του και στο 73' με μονοκόμματο σουτ πέτυχε το τρίτο γκολ των Παριζιάνων. Έκτοτε άρχισε το σφυροκόπημα της άμυνας της Λιόν. Κάθε επίθεση και ευκαιρία. Νενέ και Μποντμέρ αστόχησαν εξ επαφής, ενώ ο Γκαμερό σούταρε άουτ από πλεονεκτικές θέσεις. Ο Οαρό όμως σαν από μηχανής θεός διαμόρφωσε το τελικό 4-4 στο 94ο λεπτό με κεφαλιά τη γωνία του Λορί! Στην τελευταία φάση του αγώνα!

Παρόλο πάντως που η Παρί έσωσε το βαθμό, η Μονπελιέ την προσπέρασε στη βαθμολογία και την άφησε στη δεύτερη θέση.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Μονπελιέ - Μπορντό 1-0

(80' Ουτάκα)

Οσέρ - Σεντ Ετιέν 0-0

Νις - Καέν 1-0

(49' Μουνιέ)

Αζαξιό - Ντιζόν 2-1

(54' Εντουάρντο, 55' Καβαλί - 66' Κουμορτζί)

Εβιάν - Νανσί 2-0

(20', 32' Μπεριγκό)

Βαλενσιέν - Λοριάν 2-0

(78' Σαμασά, 81' Κοάντ)

Λιόν - Παρί Σεν Ζερμέν 4-4

(34' Γκομίς, 36' Λισάντρο, 39' Μπάστος, 57' Μπριάν - 20', 94' Οαρό, 45'πεν. Νενέ, 73' Σεαρά)

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

18:00 Μπρεστ - Μαρσέιγ

18:00 Τουλούζ - Σοσό

22;00 Ρεν - Λιλ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ:
σχόλια

Επιλογές

Πρώτη Σελίδα