Η Ντρεϊφούς ξεφορτώθηκε τη Μαρσέιγ

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η αγοραπωλησία της Μαρσέιγ από Αμερικάνο επιχειρηματία.

Ο 63χρονος Αμερικανός Φρανκ ΜακΚορτ είναι ο νέος ιδιοκτήτης της γαλλικής Μαρσέιγ μετά την αποδοχή της πρότασης που κατέθεσε στη Μαργκαρίτα Λουί-Ντρεϊφούς.

Η Ρωσίδα χήρα του Γάλλου επιχειρηματία είχε κληρονομήσει την Ολιμπίκ μετά το θάνατό του, αλλά καιρό τώρα προσπαθούσε ν' απαλλαγεί από το βάρος, αφού δεν ήθελε να σκορπάει χρήματα στο ποδόσφαιρο.

Ο ΜακΚορτ, άλλοτε ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Λος Άντζελες Ντότζερς την οποία και πούλησε 2.15 δις δολάρια (το πιο κερδοφόρο deal στην ιστορία), έδειξε έντονο ενδιαφέρον και οι συζητήσεις είχαν αίσια έκβαση το απόγευμα της Δευτέρας. Δόθηκε μάλιστα μίνι συνέντευξη Τύπου προκειμένου ν' ανακοινωθεί η συμφωνία.

Έξτρα λεπτομέρειες, επί του οικονομικού σκέλους, δεν έγιναν γνωστές. Πάντως η οικογένεια Ντρεϊφούς διατήρησε τιμής ένεκεν ένα μικρό ποσοστό.

Ο ΜακΚορτ εξήγησε πως επενδύει στη Μαρσέιγ διότι "είναι ένα από τα πιο δυνατά brands στον παγκόσμιο αθλητισμό" και προσέθεσε πως "θέλω να την κάνω ξανά πρωταθλήτρια".

Η Λουί-Ντρεϊφούς σημείωσε από την πλευρά της πως "η Ολιμπίκ γυρίζει σελίδα, ο Φρανκ ΜακΚορτ είναι η καλύτερη επιλογή για τη διαδοχή".

Τσίπρας ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

13η σύνταξη και αναστολή ΦΠΑ στα νησιά με πρόσφυγες

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα από το πλεόνασμα του 2016. Ποιοι οι δικαιούχοι της 13ης σύνταξης που θα δοθεί αντισυμμετρικά στους χαμηλοσυνταξιούχους εν είδει έκτακτης ενίσχυσης αυτές τις γιορτές. "Η Ευρώπη χρωστά στους νησιώτες μας" τόνισε εξαγγέλλοντας αναστολή ΦΠΑ στα νησιά Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου

 

Πρώτη Σελίδα