Αυτή είναι η ομάδα-θαύμα του Μπαλοτέλι και των ιπποτών του!

Το γαλλικό πρωτάθλημα άλλαξε! Ο τετραετής μονόλογος της Παρί Σεν Ζερμέν των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ανήκει στο παρελθόν καθώς η Νις ήρθε για να... χαλάσει την πιάτσα. Το Contra.gr σας παρουσιάζει την ομάδα-αποκάλυψη που έχει έναν βασιλιά (Μπαλοτέλι) και πολλούς νεαρούς και θαυματουργούς ιππότες!

Αυτή είναι η ομάδα-θαύμα του Μπαλοτέλι και των ιπποτών του!

Την περασμένη σεζόν όλοι σχεδόν οι προβολείς στην ποδοσφαιρική Γαλλία έπεσαν πάνω στην εκπληκτική Παρί Σεν Ζερμέν και τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και αυτό ήταν απόλυτα δικαιολογημένο.

Από τη μία οι Παριζιάνοι κατέκτησαν το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημά τους έχοντας μάλιστα αστρονομική βαθμολογική διαφορά από την 2η Λιόν (+31) και από την άλλη ο Σουηδός σούπερ σταρ έβαζε τίτλους τέλους σε μία φανταστική τετραετία έχοντας κάνει "πράματα και θάματα": στο πρωτάθλημα σταμάτησε στα 38 γκολ και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου σε μία σεζόν ξεπερνώντας τον Κάρλος Μπιάνκι από τη σεζόν 1977-78 (37 γκολ) ενώ αποχαιρέτησε την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας με απολογισμό 156 γκολ σε 180 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, γεγονός που τον έφερε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών για την Παρί.

Την ίδια ώρα πάντως που ο τίτλος είχε "κλειδώσει" από πολύ νωρίς, αρκετά... χαμηλότερα γινόταν μία μάχη άνευ προηγουμένου για τις άλλες δύο θέσεις που οδηγούσαν στο Champions League, με την Νις να ξεπερνάει κάθε προσδοκία και να μπαίνει "σφήνα" στις παραδοσιακές δυνάμεις Λιόν και Μονακό και τελικά να τερματίζει στην καθόλα τιμητική 4η θέση (δύο πόντους πίσω από την Ολυμπίκ και τους Μονεγάσκους) που της έδωσε το εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του φετινού Europa League.

Nice's teammates celebrate after scoring a goal during the French L1 football match Nice (OGCN) vs Nantes (FCN) on October 30, 2016 at the "Allianz Riviera" stadium in Nice, southeastern France. / AFP PHOTO / VALERY HACHE
Nice's teammates celebrate after scoring a goal during the French L1 football match Nice (OGCN) vs Nantes (FCN) on October 30, 2016 at the "Allianz Riviera" stadium in Nice, southeastern France. / AFP PHOTO / VALERY HACHE AFP

Με την ομάδα της Νίκαιας να ανεβάζει τόσο ψηλά τον πήχη, όλοι περίμεναν με ανυπομονησία να δουν το επόμενο κεφάλαιο και η αλήθεια είναι πως τα πρώτα μηνύματα μόνο ενθαρρυντικά δεν ήταν.

Το μεγάλο της αστέρι Χατέμ Μπεν Αρφά εξαργύρωσε την εξαιρετική του σεζόν παίρνοντας μεταγραφή στην πρωταθλήτρια Παρί (είχε ακουστεί έντονα ακόμα και για την Μπαρτσελόνα για να πλαισιώσει τους Μέσι-Σουάρες-Νεϊμάρ), οι Μεντί και Πιέντ μετακόμισαν στην Premier League για τις Λέστερ και Σαουθάμπτον αντίστοιχα, ο Ζερμέν επέστρεψε στη Μονακό μετά τη λήξη του δανεισμού του και κάπως έτσι τα 30 από τα 49 γκολ της ομάδας του γαλλικού Νότου την περασμένη σεζόν έκαναν... φτερά.

Σαν να μην έφτανε αυτό η Νις έχασε και τον προπονητή της, με τον Κλοντ Πιέλ να αποδέχεται την πρόταση της Σαουθάμπτον για να διαδεχτεί τον Ρόναλντ Κούμαν που πήγε στην Έβερτον! Με αυτά τα δεδομένα και με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει επικίνδυνα πολλοί εκτιμούσαν πως η Νις θα αναγκαζόταν να επαναπροσδιορίσει τους στόχους της και να συμβιβαστεί με μία παρουσία κάπου στη μέση της βαθμολογίας τη φετινή σεζόν, όμως το αμερικανο-κινεζικό γκρουπ επιχειρηματιών που μπήκε στο σύλλογο το καλοκαίρι δεν ήταν διατεθειμένο για πισωγυρίσματα.

Αυτή είναι η ομάδα-θαύμα του Μπαλοτέλι και των ιπποτών του!

Επέλεξε για την άκρη του πάγκου τον έμπειρο Λουσιέν Φαβρ με τη μεγάλη του εμπειρία από τα γήπεδα της Bundesliga (στη Χέρτα από το 2007 ως το 2009 και στην Γκλάντμπαχ από το 2011 μέχρι το 2015) ενώ θωράκισε την ομάδα με ποιοτικές προσθήκες.

Ο Γιουνές Μπελχαντά άφησε το Κίεβο και τη Ντινάμο για να επιστρέψει στην Ligue 1 μετά από μερικά χρόνια απουσίας, ο Ντάντε γύρισε στην Γαλλία ύστερα από 10 χρόνια όπου απέκτησε τεράστιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις με Γκλάντμπαχ, Μπάγερν και Βόλφσμπουργκ, ενώ την ίδια ώρα η Νις προχώρησε σε ένα σημαντικό ποδοσφαιρικό παιδομάζωμα, χαμηλώνοντας αρκετά το μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ της με πολλούς νεαρούς, ταλαντούχους και εξελίξιμους παίκτες.

Το μόνο που έλειπε για να "δέσει το γλυκό" ήταν ένας παίκτης-κράχτης για τον κόσμο ο οποίος θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ανεβάσει επίπεδο όλη την ομάδα και αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Μάριο Μπαλοτέλι, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα να δικαιώνουν τόσο της Νις για την επιλογή της να ποντάρει/τζογάρει στον "Super Mario" όσο και τον 25χρονο Ιταλό επιθετικό που έψαχνε ένα λιμάνι μετά από δύο χρόνια που ταλαιπωρήθηκε σε φουρτουνιασμένες θάλασσες αγωνιζόμενος για τις Λίβερπουλ και Μίλαν.

Αυτή είναι η ομάδα-θαύμα του Μπαλοτέλι και των ιπποτών του!

Η δικαίωση μάλιστα είναι πανηγυρική για τους ανθρώπους του συλλόγου αφού αυτή τη στιγμή η ομάδα όχι μόνο εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά σαν να έχει μπει σε "αυτόματο πιλότο" από την περσινή εντυπωσιακή σεζόν αλλά έχει βαλθεί να τρελάνει άπαντες στη χώρα, διεκδικώντας το πρώτο της πρωτάθλημα ύστερα από 58 ολόκληρα χρόνια (το 1959 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια για 4η φορά στην ιστορία της και τελευταία ως τώρα) και τον πρώτο της τίτλο γενικότερα μετά από 20 χρόνια (το 1997 πανηγύρισε τελευταία φορά μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου).

Ύστερα από 12 αγωνιστικές, το νεανικό, φρέσκο και καλοκουρδισμένο σύνολο του Φαβρ έχει ρεκόρ 9 νίκες (οι έξι ήταν συνεχόμενες, ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της) 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα (στο τελευταίο της παιχνίδι πρωταθλήματος στην έδρα της Καέν), ενώ αυτή τη στιγμή απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής έχοντας συγκεντρώσει 29 πόντους, τρεις περισσότερους από την τετράκις πρωταθλήτρια Γαλλίας του Ουνάι Έμερι και από την Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Αυτή είναι η ομάδα-θαύμα του Μπαλοτέλι και των ιπποτών του!

Στα συν της ότι έχει δείξει ήδη τα... δόντια της στα μεγάλα παιχνίδια, ρίχνοντας κατά σειρά στο καναβάτσο τις Μαρσέιγ, Μονακό και Λιόν που υποδέχτηκε μέσα σε διάστημα 35 ημερών στην καυτή "Allianz Riviera" (ο Μάριο Μπαλοτέλι χαρακτήρισε μάλιστα το κοινό της Νις ως το πιο θερμό που έχει συναντήσει στην καριέρα του, αν και έχει παίξει σε Ίντερ, Μίλαν, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ!) ενώ σιγά-σιγά προετοιμάζεται ψυχολογικά για το απόλυτο κρας-τεστ της 10ης Δεκεμβρίου όπου θα αντιμετωπίσει στο "Parc de Princes" την Παρί των τεσσάρων σερί πρωταθλημάτων και των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μπάτζετ.

Ποιοι όμως είναι οι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει στην ομάδα της Νίκαιας και οι οποίοι την έχουν σηκώσει στις πλάτες τους για να την φτάσουν μέχρι την κορυφή της Ligue 1 στα μέσα Νοεμβρίου; Πάμε να τους δούμε:

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΣΤΕΡΙ... ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από κάποιον άλλον παίκτη γιατί είναι με διαφορά εκείνος που κάνει το μεγαλύτερο "γκελ" στο κοινό. Ο διάσημος μάνατζερ Μίνο Ραϊόλα είπε το καλοκαίρι πως μετά τη φυγή του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μόνο ο Μάριο Μπαλοτέλι μπορούσε να καλύψει το τεράστιο κενό που δημιουργήθηκε στη Ligue 1 όσον αφορά στην παρουσία ενός παίκτη-σταρ και η αλήθεια είναι πως ο "Super Mario" τον βγάζει ασπροπρόσωπο. Για τον απλούστατο λόγο πως δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τον άσφαιρο, υποτονικό και (σε αρκετές περιπτώσεις) εκνευριστικά... αδιάφορο στράικερ που τον λυπόντουσαν όλοι (φίλοι και εχθροί του) βλέποντάς τον να στραπατσάρει την εικόνα του σε Λίβερπουλ και Μίλαν.

Αυτή είναι η ομάδα-θαύμα του Μπαλοτέλι και των ιπποτών του!

Ο Μπαλοτέλι αντιμετωπίστηκε ως "βασιλιάς" από τους οπαδούς της Νις και ως σοβαρός επαγγελματίας από τον Λουσιέν Φαβρ και αυτή η αντιμετώπιση έκανε τεράστιο καλό στον ίδιο, καθώς κάποια στιγμή είπε "Basta" ("Aρκετά") έχοντας συνειδητοποιήσει πόσο χαμηλά είχε πέσει και αποφάσισε να στρωθεί στη δουλειά.

Το αποτέλεσμα; Δύο γκολ στο ντεμπούτο του με τη Νις στην επικράτηση 3-2 επί της Μαρσέιγ και άλλα δύο γκολ στο δεύτερο μόλις παιχνίδι του με τους "ροσονέρι" της Γαλλίας στο εμφατικό 4-0 επί της Μονακό, για να γίνει έτσι ο πρώτος παίκτης μετά από 25 χρόνια που ξεκινάει με απολογισμό 4 γκολ στα δύο πρώτα του παιχνίδια στην Ligue 1.

Αυτή τη στιγμή μετράει ήδη 6 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές του στο πρωτάθλημα ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια σε 36 παιχνίδια πρωταθλήματος με τις φανέλες των Λίβερπουλ και Μίλαν είχε από 1 γκολ ενεργητικό σε κάθε ομάδα! "Μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, για αυτό είμαι εδώ. Δεν είμαι ακόμα στο τοπ της φόρμας μου αλλά στο 70%. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα με τις εμφανίσεις μου εντός γηπέδου παρά με τα λόγια", δηλώνει πλέον ο Μπαλοτέλι, ο οποίος με τις εμφανίσεις του μάλιστα έχει κάνει ακόμα και τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Ιταλίας, Τζαμπιέρο Βεντούρα, να σκέφτεται κάποια στιγμή να του δώσει μία ακόμα ευκαιρία.

Αυτή είναι η ομάδα-θαύμα του Μπαλοτέλι και των ιπποτών του!

Την ίδια ώρα το "φαινόμενο Μπαλοτέλι" έχει απογειώσει την Νις και πέρα από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Υπήρξε αύξηση στην πώληση των εισιτηρίων διαρκείας κατά 20% (από 10.000 πήγαν στις 12.000), ο μέσος όρος θεατών στην "Allianz Riviera" ανέβηκε από τις 19.192 στις 22.695, σημειώθηκε ρεκόρ επισκεψιμότητας στις επίσημες ιστοσελίδες του συλλόγου ενώ κατά μέσο όρο πωλούνται ανά ώρα 10 φανέλες του "Super Mario" με το Νο 9 στην πλάτη. Ξοφλημένος είπατε;

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΥΠΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ

Αλασάν Πλεά

"Ο Πλεά με έχει εντυπωσιάσει, θα γίνει ένας σπουδαίος επιθετικός", δήλωσε σε συνέντευξη του ο Μάριο Μπαλοτέλι, απόδειξη του πόσο έχει εντυπωσιάσει φέτος με την Νις ο 23χρονος επιθετικός. Προέρχεται από τις ακαδημίες της Λιόν και από τη στιγμή που δεν κατάφερε να προωθηθεί στην πρώτη ομάδα των "λιονέ" κατέληξε το 2014 στην Νις μετά από μία σεζόν που αγωνίστηκε ως δανεικός στην Οσέρ. Αν και έχει αγωνιστεί σε μόλις 11 παιχνίδια ο Πλεά έχει ήδη την πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του με 7 γκολ στο πρωτάθλημα (μαζί με τον Μπαλοτέλι έχουν 15 γκολ σύνολο σε όλες τις διοργανώσεις), ενώ με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις είτε ως σέντερ φορ είτε ως δεξί εξτρέμ σύντομα θα υποχρεώσει τον Ντιντιέ Ντεσάμπ να τον καλέσει και στην εθνική ανδρών της Γαλλία μετά τη μία συμμετοχή που έχει ήδη στην ομάδα Κ21 των "τρικολόρ".

Αυτή είναι η ομάδα-θαύμα του Μπαλοτέλι και των ιπποτών του!

Γιουνές Μπελχαντά

Καλοί οι επιθετικοί που να ξέρουν να στέλνουν τη μπάλα στα δίχτυα, τι θα συνέβαινε όμως αν η μπάλα δεν έφτανε εύκολα σε αυτούς; Στη Νις το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν υφίσταται, με τον Γιουνές Μπελχαντά να έχει λύσει τα χέρια του Φαβρ από τη στιγμή που ήρθε δανεικός από την Ντινάμο Κιέβου τη φετινή σεζόν. Είτε αγωνιζόμενος πίσω από τον κλασικό σέντερ φορ είτε στα άκρα της επίθεσης ο Μαροκινός διεθνής επιτελικός μέσος είναι σε θέση να "ξεκλειδώνει" τις αντίπαλες άμυνες "ταΐζοντας" σωστά τους επιθετικούς και αυτό το αποδεικνύουν οι 3 ασίστ που έχει δώσει και οι 12 ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει σε 8 ματς πρωταθλήματος με την Νις.

Γουιλάν Τσιπριέν

Άλλος ένας νεαρός άσος που αγωνίζεται από τη μέση και μπροστά (καλοκαιρινό απόκτημα από τη Λανς), ο οποίος έχει παίξει σημαντικό ρόλο ώστε η Νις να έχει επιθετικό πλουραλισμό και να βάζει δύσκολα στις άμυνες των αντιπάλων της. Ο 21χρονος Γουιλάν Τσιπριέν με καταγωγή από την Γουαδελούπη "κολλάει" τόσο σε σύστημα 4-3-3 όσο και σε 4-2-3-1 που εφαρμόζει ο Φαβρ, αγωνιζόμενος είτε στην τριάδα στο χώρο του κέντρου είτε στην τριπλέτα πίσω από τον επιθετικό, και μέχρι στιγμής έχει να επιδείξει 5 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αυτή είναι η ομάδα-θαύμα του Μπαλοτέλι και των ιπποτών του!

Ζαν Μισέλ Σερί

Ο άρχοντας στη μεσαία γραμμή της Νις ακούει στο όνομα Ζαν Μισέλ Σερί, με τον 26χρονο Ιβοριανό κεντρικό χαφ να τα κάνει όλα και να... συμφέρει. Επιθετικά έχει μέχρι στιγμής δημιουργήσει 24 ευκαιρίες, δίνοντας 6 ασίστ και μοιράζοντας 18 πάσες-κλειδιά, ενω έχει επίσης 73% ποσοστό σε πετυχημένες ντρίμπλες και 90% σε ολοκληρωμένες πάσες. Την ίδια ώρα είναι εξίσου αποτελεσματικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, έχοντας 46% σε κερδισμένες μονομαχίες με αντιπάλους σε διεκδίκηση της μπάλας.

Μαλάνγκ Σαρ

Η σούπερ αποκάλυψη της Νις αυτή τη σεζόν είναι ο Μαλάνγκ Σαρ καθώς αν και είναι μόλις 17 ετών (γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1999) δείχνει απίστευτη ωριμότητα αγωνιζόμενος στην νευραλγική θέση του στόπερ και υπάρχουν αρκετοί που έχουν φτάσει να τον συγκρίνουν με τον Πάολο Μαλντίνι κάνοντας λόγο για μωρό-ταλέντο. Ο Γάλλος αμυντικός έγινε τον περασμένο Αύγουστο ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία του γαλλικού πρωταθλήματος που σκόραρε στο ντεμπούτο του στη Ligue 1 (κόντρα στη Ρεν) ενώ είναι εντυπωσιακό πως έχει ήδη αγωνιστεί στα 11 από τα 12 πρωταθλήματος για την ομάδα της Νίκαιας. Παίκτης που βγήκε μέσα από τα σπλάχνα της Νις καθώς από την ηλικία των 5 ετών και για 12 χρόνια εξελίχτηκε ποδοσφαιρικά μέσα από τις ακαδημίες του συλλόγου. Ακόμα δεν έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και για αυτό δεν είναι γραμμένο ακόμα στο πίσω μέρος της φανέλας του το όνομά του ενω ο ίδιος έχει δηλώσει πως θα συνεχίσει για καιρό ακόμα να μένει σπίτι με τη μητέρα του.

Αυτή είναι η ομάδα-θαύμα του Μπαλοτέλι και των ιπποτών του!

ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΜΠΟΛΙΚΟ ΚΟΥΠΙ

Φυσικά υπάρχει και ένα γκρουπ παικτών που έχουν βάλει και αυτοί το λιθαράκι τους για να καταφέρει η Νις να αναρριχηθεί στην κορυφή της Ligue 1 αφήνοντας πίσω της τις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της χώρας και δεν θα μπορούσαμε να μην τους αναφέρουμε.

Ο Ντάντε γύρισε από την Bundesliga και κατάφερε να βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό τις αμυντικές αρετές της ομάδας έχοντας και την υποστήριξη του αρχηγού Πολ Μπαΐς, ο έμπειρος Ματιέ Μποντμέρ εξακολουθεί να αποτελεί μία σίγουρη λύση στον άξονα, ο ταλαντούχος Ισερίκ προσφέρει σημαντική βοήθεια στις πτέρυγες ενώ ο Γιοάν Καρντινάλ συνιστά έναν σταθερό και αξιόπιστο γκολκίπερ, που έχει ήδη κρατήσει ανέπαφη την εστία τους στα 5 από τα πρώτα 12 ματς πρωταθλήματος. Και επειδή όποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις έναν Έλληνα, ο εκπρόσωπος της χώρας μας στην πρωτοπόρο της Ligue 1 είναι ο Τάσος Δώνης, με τον 20χρονο επιθετικό να έχει δοθεί δανεικός για τη φετινή σεζόν από την Γιουβέντους και να έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε 6 ματς (5 στην Γαλλία, 1 στην Ευρώπη) με 60 αγωνιστικά λεπτά το συνολικό χρόνο συμμετοχής του.

Αυτή είναι η ομάδα-θαύμα του Μπαλοτέλι και των ιπποτών του!

Όλοι αυτοί λοιπόν έχουν δημιουργήσει ένα άκρως εκρηκτικό μείγμα υπό την καθοδήγηση του Λουσιέν Φαβρ και το ζήτημα είναι αν η πιτσιρικαρία από τον γαλλικό Νότο και ο αντι-συμβατικός Μάριο Μπαλοτέλι έχουν να βγάλουν και άλλους άσους από το μανίκι για να κάνουν την Ligue 1 αυτό που ήξερε ο κόσμος πριν ξεκινήσει τη δυναστεία της η Παρί. Ένα πρωτάθλημα που δεν έχει φαβορί για τον τίτλο...

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΦΕΤΙΝΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥ ΝΙΣ

Νις - Μαρσέιγ 3-2

Νις - Μονακό 4-0

Νις - Λιόν 2-0

Νις - Ναντ 4-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK