Ο "κουτσός" που μπήκε αντί του Δώνη και έσωσε τη Νις

Πίστεψε στον εαυτό του και δεν εγκατέλειψε. Έπεσε στη μάχη και σκόραρε. Ο Μικαέλ Λε Μπιάν είναι αναμφίβολα το πρόσωπο της εβδομάδας στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο "κουτσός" που μπήκε αντί του Δώνη και έσωσε τη Νις

Είχε να παίξει σε επίσημο ματς της Νις από τις 23 Σεπτεμβρίου του 2015. Εκείνο το μοιραίο 6-1 επί της Μπορντό, στο οποίο μάλιστα είχε σκοράρει.

Από τότε μεσολάβησαν 17 μήνες σωματικής ταλαιπωρίας και ψυχικής δύναμης, την οποία χρειάστηκε να επιστρατεύσει για να ξεπεράσει το κάταγμα κοπώσεως που τον ταλαιπώρησε δίχως σταματημό για παραπάνω από ένα χρόνο. Μέχρι τη στιγμή που την Παρασκευή, στο εντός έδρας ματς με τη Μονπελιέ, ο Λουσιάν Φαβρ πήρε την απόφαση να τον ρίξει στη μάχη αντί του Τάσου Δώνη. Μπίνγκο!

Ο Μικαέλ Λε Μπιάν, έχοντας αφήσει πίσω τους πόνους, πάτησε γερά στο χορτάρι και έκανε τη διαφορά επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για γκολτζή. Με το σκορ στο 1-0 για τους φιλοξενούμενους, ο 27χρονος επιθετικός ήταν αυτός που τάραξε τις ισορροπίες. Πρώτα ισοφάρισε στο 68', οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο, με δυνατό σουτ και κατόπιν διαμόρφωσε το 2-1 στο 85', με ωραία κίνηση και εύστοχο τελείωμα.

" Ήταν πολύ δύσκολο. Η δύναμή μου προήλθε από αυτούς που ήθελαν να με δουν να παίζω", δήλωσε συγκινημένος ο Γάλλος φορ, ο οποίος φυσικά και αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης.

Από τις πολύ όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK