Τρελαίνει και τους Γάλλους ο Μπαλοτέλι

Ο Μάριο Μπαλοτέλι έδωσε το στίγμα του με το που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του από την Λίβερπουλ στη Νις.

Τρελαίνει και τους Γάλλους ο Μπαλοτέλι

Λίγο πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου η Νις κατάφερε να... σκοράρει αποκτώντας τον Μάριο Μπαλοτέλι (έμεινε ελεύθερος από την Λίβερπουλ) και ο πρόεδρός της, Ζαν-Πιερ Ριβιέρ, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την έλευση του 25χρονου Ιταλού επιθετικού στην ομάδα του.

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καλωσορίζουμε τον Μάριο. Ελπίζουμε ότι στην Νις, μέσα σε μία οικογενειακή ατμόσφαιρα, θα τον βοηθήσουμε να ανακαλύψει ξανά τη χαρά του για το παιχνίδι.

Ξέρουμε αμφότεροι ότι δεν υπάρχει κάτι εύκολο αλλά με την επιθυμία και την υποστήριξη των οπαδών μας, θα τον βοηθήσουμε να ανέβει ξανά και να φέρει το ταλέντο του στην υπηρεσία της ομάδας", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του πάντως ο Μάριο Μπαλοτέλι βρήκε τον τρόπο να κάνει δυναμική "είσοδο" στην ποδοσφαιρική οικογένεια της Νις, χρησιμοποιώντας μόνο πέντε λέξεις για να ανακοινώσει το νέο σταθμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

"Ciao Nizza, mi manda Garibaldi (Γεια σου Νίκαια, με στέλνει ο Γκαριμπάλντι)", ήταν το μήνυμά του και πολλοί φυσικά ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν ποιο είναι το πρόσωπο που έστειλε τον "Super Mario" στην ομάδα του γαλλικού Νότου.

Τρελαίνει και τους Γάλλους ο Μπαλοτέλι
Τρελαίνει και τους Γάλλους ο Μπαλοτέλι

Ποιός είναι λοιπόν ο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι που επικαλέστηκε ο Μπαλοτέλι; Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1807 στην Νίκαια της Γαλλίας (πέθανε στις 2 Ιουνίου 1882) και αποτέλεσε σημαντική στρατιωτική και πολιτική φυσιογνωμία της Ιταλίας, καθώς και ήρωα του Ιταλικού πολέμου της Ανεξαρτησίας.

Συμμετείχε επίσης στον Εμφύλιο Πόλεμο της Ουρουγουάης στο πλευρό του Κόμματος Κολοράντο, το οποίο και επικράτησε. Έχει λάβει το προσωνύμιο του "Eroe dei due mondi" ("Ήρωας των Δύο Κόσμων") για τη συμμετοχή του στους δύο αυτούς πολέμους, ενώ για τους Ιταλούς θεωρείται εθνικός ήρωας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK