1η αγ.: Ούτε η αποβολή φρέναρε την Παρί

Παρά τα εμπόδια, η Παρί βρήκε το δρόμο για τη νίκη στην έδρα της Λιλ (1-0), στην πρεμιέρα του Σαμπιονά, χάρη στο γκολ του Λούκας.

1η αγ.: Ούτε η αποβολή φρέναρε την Παρί

Η Παρί έπαιξε χωρίς τον τραυματία Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και από το 28' με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της ανόητης αποβολής του Αντριάν Ραμπιό. Παρόλα αυτά η ομάδα του Λοράν Μπλαν "δραπεύτευσε" από το "Πιέρ Μορουά", 1-0 τη Λιλ, χάρη στο γκολ του Λούκας Μόουρα.

Ήταν ένα παιχνίδι που τη διαφορά έκανε η ποιότητα των πρωταθλητών. Χωρίς να λάμψουν με τη συνολική απόδοσή τους, είχαν την ηρεμία να διαχειριστούν το γεγονός ότι για περισσότερο από μία ώρα έπαιξαν με παίκτη λιγότερο. Ο Μπλαν φρόντισε στο δεύτερο ημίχρονο να "θωρακίσει" τον άξονα με τον Τιάγκο Μότα αντί του Χαβιέρ Παστόρε και να επιτρέψει στον Ματουιντί ν' ανέβει πιο ψηλά. Σε μια τέτοια φάση, στο 57', ο Γάλλος χαφ έβγαλε τρομερή κάθετη στον Λούκας, ο οποίος ντρίμπλαρε τον Ενγεάμα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λιλ. Ήταν ένα γκολ στο οποίο η μπάλα κρύφτηκε, μια και η εναλλαγή των Λούκας-Καβάνι-Ματουιντί-Λούκας έγινε σε μικρό χώρο και πολύ γρήγορα.

Οι "λιλουά" του Ερβέ Ρενάρ δεν είχαν τον τρόπο ν' απειλήσουν. Ο νέος προπονητής της ομάδας δοκίμασε να παίξει επιθετικά, ο Μπουφάλ ήταν ανούσιος, ο Μποτεάκ νευρικός και οι Μέντες-Ομπαντί που ήρθαν από τον πάγκο δεν έφεραν κάτι το διαφορετικό δημιουργικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τραπ δεν χρειάστηκε να επέμβει σε κάποια φάση.

Λιλ (4-2-3-1): Ενγεάμα, Παβάρ, Σίβελι, Αμαντού (46' Μέντες), Σιντιμπέ, Μπαλμόν, Μαβουμπά (68' Ομπαντί), Κορσιά, Μπουφάλ, Μποτεάκ, Γκιρασί (61' Ταλό)

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Τραπ, Οριέ, Ντ.Λουίζ, Τ.Σίλβα, Μάξουελ, Ραμπιό, Βεράτι (73' Σταμπουλί), Ματουιντί, Παστόρε (46' Μότα), Λούκας (89' Ογκουστέν), Καβάνι

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Κέβιν Τραπ έγινε ο πρώτος Γερμανός γκολκίπερ που έπαιξε σε ματς του Σαμπιονά μετά τον Αντρέας Κέπκε τον Μάιου του 1998.

# Πέρυσι το πρώτο γκολ της σεζόν στη Γαλλία πέτυχε ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, στο 2-2 με τη Ρεμς. Εφέτος ένας άλλος ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Λούκας Μόουρα.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή 7 Αυγούστου

Λιλ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-1

(57' Λούκας)

Σάββατο 8 Αυγούστου

22:00 Μαρσέιγ - Καέν

22:00 Μονπελιέ - Ανζέ

22:00 Νις - Μονακό

22:00 Ναντ - Γκινγκάμπ

22:00 Μπαστιά - Ρεν

22:00 Τρουά - Γκαζελέκ Αζαξιό

Κυριακή 9 Αυγούστου

18:00 Μπορντό - Ρεμς

18:00 Τουλούζ - Σεντ Ετιέν

22:00 Λιόν - Λοριάν

News 24/7

24MEDIA NETWORK