Από ταχυδρόμος, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο Championnat!

Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του 22χρονου μέσου της Γκαζελέκ, Αμός Γιουγκά, που πριν τέσσερα χρόνια εργαζόταν ως ταχυδρόμος και σήμερα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας.

Εάν πριν τέσσερα χρόνια ρωτούσε κάποιος τον 18χρονο τότε Αμός Γιουγκά πως φαντάζεται το μέλλον του, τότε σίγουρα η απάντησή του θα ήταν να διατηρήσει τη δουλειά του ως ταχυδρόμος!

Σήμερα βέβαια τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά για τον νεαρό από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ο οποίος έχει καταφέρει να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Γκαζελέκ!

"Η ιστορία μου έχει πολύ τύχη. Αλλά σίγουρα έχει και σκληρή δουλειά", αποκάλυψε ο 22χρονος μέσος στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA. "Στη ζωή μου δεν ήρθαν όλα απλά. Το να γίνεις από ταχυδρόμος, επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Ligue 1 ακούγεται απίστευτο. Ξέρω πολύ καλά ότι έχω καταφέρει ήδη πάρα πολλά και γι' αυτό απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο που παίζω".

"Παλιά η ρουτίνα μου ήταν διαφορετική. Πήγαινα το πρωί στη δουλειά, ξεκουραζόμουν και μετά έπαιζα ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο. Μια απλή ζωή, την οποία όμως δεν έχω αφήσει πίσω. Δεν έχω ούτε τώρα το σπίτι του Κριστιάνο Ρονάλντο. Έχω ένα απλό σπίτι με δύο δωμάτια, μπάνιο, κουζίνα και σαλόνι. Χωρίς πισίνα, δεν τη χρειάζομαι.

Έχω τα πόδια μου στη γη. Ξέρω ποιος είμαι κι από που προέρχομαι. Πριν λίγο καιρό άλλωστε μοίραζα γράμματα στα σπίτια"!

Ο Γιουγκά έχει περάσει από τις ακαδημίες της Λιόν για δύο χρόνια (2011-13) όπου έμαθε πάρα πολλά. Ήταν σαν σχολείο όπως αποκαλύπτει ο ίδιος. Δεν το έβαλε κάτω. Πάλεψε και τελικά δικαιώθηκε. "Το να παλεύεις είναι το σημαντικότερο. Νιώθω ότι είμαι πολεμιστής. Αποδέχομαι την ήττα, αλλά ξέροντας ότι έχω παλέψει. Έτσι παίζω".