Ποσό-μαμούθ για το νέο Προπονητικό Κέντρο της Παρί

Οι ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν φέρονται διατεθειμένοι να δαπανήσουν ένα υπέρογκο ποσό για τη δημιουργία νέου Αθλητικού Κέντρου με 18(!) γήπεδα προπόνησης και στάδιο 5000 θέσεων. Διαβάστε αναλυτικά τα σχέδια των Αράβων.

Ποσό-μαμούθ για το νέο Προπονητικό Κέντρο της Παρί

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια που έχουν για την Παρί Σεν Ζερμέν αποδεικνύουν γι' ακόμη μία φορά οι ιδιοκτήτες της γαλλικής ομάδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας " Le Parisien", το μπάτζετ για την κατασκευή νέου Προπονητικού Κέντρου ανέρχεται στα 300.000.000 ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου ποσού θα δαπανηθεί το προσεχές διάστημα για την απόκτηση των στρεμμάτων που θα φιλοξενήσουν το νέο προπονητικό κέντρο.

"Θέλουν να δημιουργήσουν αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα είναι ικανές να λειτουργούν για τα επόμενα 50 χρόνια", αναφέρει ένας γνώστης του τελικού φακέλου.

Οι υπεύθυνοι του πρότζεκτ εμπνεύστηκαν τη δημιουργία ενός τέτοιου Αθλητικού Κέντρου από το Μιλανέλο (προπονητικές εγκαταστάσεις της Μίλαν). Με βάση το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας, το κονδύλιο των 300.000.000 ευρώ είναι το μεγαλύτερο που έχει δαπανηθεί ποτέ για Προπονητικό Κέντρο στη Γαλλία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος για τις αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις της Μάντσεστερ Σίτι ανήλθε στα 280.000.000 ευρώ.

Στόχος των ανθρώπων της Παρί είναι το Αθλητικό Κέντρο να έχει 18 γήπεδα προπόνησης, ένα γήπεδο 5000 θέσεων, αλλά και πάρκινγκ 1000 θέσεων. Η περιοχή που προκρίνεται είναι το Τιβερβά-Γκρινιό, 1.1000 μόνιμων κατοίκων, 30 χιλιόμετρα από το Παρίσι. Το πρώτο κομμάτι του πρότζεκτ πρόκειται να παραδοθεί το 2017, ενώ τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανταρσία Σιρίγκου, αρνήθηκε να παίξει με τη Σαχτάρ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK