To θαύμα της Παρί αποτυπώνεται σε μία ενδεκάδα του... 2011!

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει εκτοξευτεί την τελευταία εξαετία και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί κανείς όχι μόνο από το deal του αιώνα με Νεϊμάρ αλλά και από την τελευταία της ενδεκάδα πριν τη... νέα εποχή!

To θαύμα της Παρί αποτυπώνεται σε μία ενδεκάδα του... 2011!

Αυτό θα πει ταξίδι στα... άστρα! Για αρκετά χρόνια την πρώτη δεκαετία αυτό του αιώνα η Παρί είχε πάψει να είναι ανταγωνιστική και απείχε πολύ από την κορυφή της Ligue 1 όμως από το 2011 τα δεδομένα άλλαξαν.

Υπεύθυνη για αυτό ήταν η νέα διοίκηση του συλλόγου της γαλλικής πρωτεύουσας με επικεφαλής τον Νασέρ Ελ Κελαϊφί, που δεν δίστασε να ρίξει πακτωλό χρημάτων για να την καταστήσει πρώτη δύναμη εντός των συνόρων και από τις κορυφαίες στην Ευρώπη.

Στην Γαλλία πέτυχε απόλυτα το στόχο της παίρνοντας τέσσερα σερί πρωταθλήματα από το 2012 μέχρι το 2016 (μαζί με την απαραίτητη "γαρντιτούρα" από Κύπελλα και Λιγκ Καπ) ενώ στο Champions League αυτό που της λείπει είναι η "κούπα με τα μεγάλα αυτιά" και για αυτό το λόγο απέκτησε τον Νεϊμάρ ώστε να τη βοηθήσει να υλοποιήσει και αυτό το όνειρό της.

Αν θέλει πάντως κάποιος να αντιληφθει την ολική μεταμόρφωση της ομάδας μέσα σε μία εξαετία δεν έχει παρά να ανατρέψει στο 2011 και να δει την τελευταία ενδεκάδα με την οποία κατέβηκε η Παρί σε αγώνα της Ligue 1, πριν δηλαδή την (δυναμική) είσοδο των Αράβων στα κοινά του συλλόγου.

Εκείνη η ενδεκάδα αποτελείτο από τους Κουπέ, Σεαρά, Καμαρά, Σακό, Αρμάντ, Μακελελέ, Μποντμέρ, Ζαλέτ, Κεμπανό, Ζιουλί και Έρντινγκ ενώ μία πιθανή ενδεκάδα της τη νέα σεζόν είναι η εξής: Αρεόλα, Ντάνι Άλβες, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Κουρζαουά, Μότα, Βεράτι, Ραμπιό, Νεϊμάρ, Ντι Μαρί και Καβάνι!

Κοινώς μέρα με... νύχτα!

To θαύμα της Παρί αποτυπώνεται σε μία ενδεκάδα του... 2011!
To θαύμα της Παρί αποτυπώνεται σε μία ενδεκάδα του... 2011!

Photo Credits: Official Twitter of Paris Saint-Germain

News 24/7

24MEDIA NETWORK