To VAR δεν πήγε ακόμη στη Γαλλία και ήδη δεν το εμπιστεύονται...

Τη σεζόν 2018-2019 το γαλλικό ποδόσφαιρο θα υποδεχθεί το "VAR". Οι κάμερες που δημιουργήθηκαν για να βοηθούν τους διαιτητές, ίσως να αποτελέσουν την αρχή του τέλους των "ανώτερων αρχόντων" του γηπέδου. Η κορυφαία γαλλική εφημερίδα "Liberation" αναρωτιέται στο πρωτοσέλιδό της...

To VAR δεν πήγε ακόμη στη Γαλλία και ήδη δεν το εμπιστεύονται...

Για να ντυθεί με... ποδόσφαιρο το πρωτοσέλιδο μίας πολιτικής εφημερίδας, συνήθως ή κάτι μεγάλο έχει συμβεί σε εθνικό επίπεδο ή κάτι κακό.

Πώς μεταφράζεται λοιπόν, ότι την Παρασκευή (2/3) η εκ των κορυφαίων πολιτικών εφημερίδων της Γαλλίας, η "Liberation", κυκλοφόρησε με πρώτο θέμα μία πολυσέλιδη έρευνα για το "VAR".

Οι Γάλλοι την επόμενη σεζόν (18/19) θα υποδεχθούν το "Big Brother" του ποδοσφαίρου, και η εφημερίδα αναρωτιέται εάν η εγκαθιδρύσει του "VAR" θα φέρει το... θάνατο της διαιτησίας, στη μορφή που την γνωρίζουμε σήμερα.

Στον υπότιτλο, η εφημερίδα γράφει ότι η αμφιλεγόμενη βοήθεια του βίντεο, κινδυνεύει να φέρει τους διαιτητές υπό μεγάλη πίεση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι ο διαιτητής της Ligue 1, Σεμπαστιέν Ντισιάζ αναφέρει σε συνέντευξή του ότι κάθε σαββατοκύριακο εφαρμόζεται ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης της διαιτησίας στη χώρα.

Στο γαλλικό πρωτάθλημα, πράγματι η γκρίνια από ποδοσφαιριστές και παράγοντες είναι συχνό φαινόμενο, και εύλογα η "Liberation" αναρωτιέται εάν το "VAR" θα φέρει τη σωτηρία. Πάντως, το συμπέρασμα της κίνησης της εφημερίδας... μεταφράζεται ως ένδειξη μη εμπιστοσύνης στον νέο "ελεγκτή" της "στρογγυλής θεάς".

To VAR δεν πήγε ακόμη στη Γαλλία και ήδη δεν το εμπιστεύονται...

News 24/7

24MEDIA NETWORK