"Απετράπη νέο Χέιζελ λόγω των ανθρώπων ασφαλείας"

Συγχαρητήρια έδωσε ο υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας στους ανθρώπους ασφαλείας του "Σταντ ντε Φρανς" που έσωσαν εκατοντάδες ζωές με τις κινήσεις τους.

"Απετράπη νέο Χέιζελ λόγω των ανθρώπων ασφαλείας"

Ο υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Πατρίκ Κανέρ, εξήρε τους ανθρώπους ασφαλείας του "Σταντ ντε Φρανς" διότι κράτησαν την ψυχραιμία τους όταν αντιμετώπισαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, επισημαίνοντας ότι απετράπη μεγαλύτερη τραγωδία.

Το μεγαλύτερο γήπεδο της γαλλικής πρωτεύουσας ήταν γεμάτο με 79.000 φιλάθλους για το φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, όταν τρεις τζιχαντιστές ανατινάχθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις, προκαλώντας τον θάνατο σε έναν περαστικό, καθώς και τραυματισμούς σε δεκάδες άτομα.

Σύμφωνα με την "Wall Street Journal", μάλιστα, τουλάχιστον ένας από τους δράστες των επιθέσεων είχε στην κατοχή του εισιτήριο για το φιλικό παιχνίδι και επιχείρησε να εισέλθει στο γήπεδο.

Αυτό υποστήριξε σεκιούριτι, ο οποίος ζήτησε να δημοσιευτεί μόνο το μικρό όνομά του, το Ζουχεΐρ, τονίζοντας ότι ο δράστης εντοπίστηκε να φοράει γιλέκο με εκρηκτικά κατά τον έλεγχο στις θύρες του γηπέδου, περίπου 15 λεπτά πριν από τη σέντρα.

Ο εισαγγελέας Παρισίου, Φρανσουά Μολέν, υποστηρίζει ότι ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά, καθώς επιχείρησε να διαφύγει των ανθρώπων ασφαλείας στον έλεγχο.

Ο Κανέρ, ο οποίος παρευρέθηκε στο φιλικό μαζί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, επέστρεψε την Τρίτη για να ευχαριστήσει τους εργαζομένους στην ασφάλεια. Ο Κανέρ υπογράμμισε ότι η απόφαση να παραμείνουν οι θεατές εντός γηπέδου μετά από τις εκρήξεις ήταν καίρια, "επειδή μπορούσε να προκληθεί πανικός τύπου Χέιζελ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νεκροί δύο φίλοι του Παστόρε στο Μπατακλάν

Ματαιώθηκε το Βέλγιο-Ισπανία υπό το φόβο νέας τρομοκρατικής επίθεσης

News 24/7

24MEDIA NETWORK