Σισέ: "Αν γύριζα στην Ελλάδα θα έμπαινα φυλακή"

Τους λόγους που δεν επέστρεψε στον Παναθηναϊκό το 2013, αλλά και εφέτος εξήγησε σε συνέντευξή του σε ξένο μέσο ο Τζιμπρίλ Σισέ. Η πικρία του Γάλλου για τη μεταχείρισή του από τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" και το σχόλιό του για τη μεταγραφή Εσιέν.

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Τζιμπρίλ Σισέ στο "insidefutbol.com", όπου αναφέρθηκε αναλυτικά στο κεφάλαιο Παναθηναϊκός. Ο πρώην άσος του τριφυλλιού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν επέστρεψε στην ομάδα το 2013 αλλά και εφέτος ρίχνοντας... "βόμβες".

"Το το φορολογικό ήταν ο πραγματικός λόγος, και όχι εγώ που επέλεξα την Αλ Γκαράφα από τον Παναθηναϊκό", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζιμπρίλ Σισέ:

- Για το αν τελικά εγκατέλειψε την ενεργό δράση

«Υπέγραψα με μια ομάδα που είναι στο νησί Ρεϊνιόν (Σεντ Πιερουά) για χάρη ενός φίλου μου, μόνο για πέντε παιχνίδια. Έκτοτε θα έχω ένα πρόγραμμα για τηλεοπτικό σόου στη Γαλλία. Εξαιτίας ενός προβλήματος στο γοφό μου, πρέπει να μείνω λίγο εκτός, οπότε θα κάνω κάτι διαφορετικό και ελπίζω μετά να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο. Μπορεί τον Ιανουάριο».

- Για το αν νιώθει πικρία που δεν επέστρεψε στον Παναθηναϊκό:

«Ναι, νιώθω λίγο, γιατί προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον προπονητή και τον πρόεδρο μερικές φορές, χωρίς να πάρω απάντηση. Είναι λυπηρό, αλλά δεν θα κλάψω γι’ αυτό. Νομίζω ότι είναι μια δυσάρεστη κατάσταση γιατί όλοι θα μπορούσαν να είναι χαρούμενοι. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι που αποφασίζουν τι πρόκειται να συμβεί με την ομάδα. Από αυτούς εξαρτάται».

- Για το αν έχει μετανιώσει επειδή το 2013 επέλεξε την Αλ Γκαράφα από τον Παναθηναϊκό:

«Πρέπει να σταματήσουμε με αυτή την ιστορία, γιατί με ενοχλεί. Δεν ήταν αυτό το θέμα. Θα μπορούσα να μην επιστρέψω στην Ελλάδα. Είχαμε προβλήματα με την εφορία, γιατί η ομάδα δεν είχε πληρώσει, αν και υποτίθεται ότι έπρεπε να το είχε κάνει. Έτσι, το φορολογικό ήταν ο πραγματικός λόγος, και όχι εγώ που επέλεξα την Αλ Γκαράφα από τον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν αυτό το θέμα. Πρέπει να σταματήσουν να λένε βλακείες και να είναι ευγενικοί. Αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα, φυσικά και θα είχα επιστρέψει. Δεν ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα και να μπω φυλακή. Έτσι έχει η κατάσταση».

- Για τη μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν:

«Είναι φίλος μου. Οι οπαδοί θα τον αγαπήσουν. Τον ξέρω, γνωρίζω πόσο καλός είναι, ξέρω τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό».

- Για το ποια χώρα του έχει αφήσει καλύτερες αναμνήσεις, αφού αγωνίστηκε σε Γαλλία, Αγγλία, Ελλάδα, Ιταλία, Κατάρ και Ρωσία:

«Πρέπει να πω η Ελλάδα. Η σχέση με τους οπαδούς είναι ξεχωριστή. Ποτέ πριν δεν είχαν τέτοιου είδους δέσιμο με τους οπαδούς».

Διαβάστε ακόμη:

Στο Dancing with the Stars ο Σισέ

Καλοπερνάει ο Σισέ στη Μύκονο