Ο Πλεσί προσπαθεί να (ξανα)σώσει την καριέρα του

Θυμάστε τον Νταμιέν Πλεσί που πέρασε για ένα φεγγάρι από τον Παναθηναϊκό και δοκιμάστηκε από την πρωταθλήτρια Λέστερ; Αφού έκανε πέντε... προσπάθειες να "αναστήσει" την καριέρα του, αποφάσισε να δώσει μία ακόμα ευκαιρία στην Σουηδία!

Ο Πλεσί προσπαθεί να (ξανα)σώσει την καριέρα του
Damien Plessis

Ένα από τα πολλά "παλτά" που φορέθηκαν στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια είναι και αυτό του Νταμιέν Πλεσί. Του Γάλλου μέσου, ο οποίος για ένα διάστημα θεωρούνταν ταλέντο εφάμιλλο με εκείνο των Μπενζεμά και Μπεν Αρφά ( σε μικρή ηλικία)!

Η δική του καριέρα, βέβαια, ήταν αντιστρόφως ανάλογη, παρότι τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα έκανε στην ομάδα της Λίβερπουλ, εισπράττοντας μάλιστα και εγκωμιαστικά σχόλια από τον τότε προπονητή των Reds, Ράφα Μπενίτεθ.

Το 2010 ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Πλεσί ( κάποιοι λένε ως ελεύθερο, άλλοι πως δόθηκαν κάποια καλά χρήματα), όμως ο νεαρός μέσος δεν μπόρεσε ποτέ να ξεχωρίσει, ενώ δεν έδειξε και ιδιαίτερη διάθεση να το... παλέψει.

ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ... ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Με σκοπό να ξεφορτωθούν τις 450.000€ που έπαιρνε το χρόνο, οι πράσινοι τον δάνεισαν αρχικά στην Ντονκάστερ, που κάλυψε μέρος του συμβολαίου, ενώ το 2012 έμεινε ελεύθερος ( με μικρή αποζημίωση), αφού πρώτα δοκιμάστηκε και στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λέστερ!

Το καλοκαίρι του 2012 ο Πλεσί επέστρεψε στην πατρίδα του και την Αρλ, όμως ενάμισι χρόνο αργότερα αποχώρησε για να υπογράψει στην Λωζάνη. Ούτε εκεί στέριωσε οπότε πήρε το δρόμο της επιστροφής για τη δεύτερη κατηγορία και την Σατορού. Την πρώτη σεζόν ήταν εξαιρετικός, όμως στο δεύτερο της επόμενης έχασε πάλι το κίνητρο του με αποτέλεσμα να πάει στην Πορτογαλία και την Μαρίτιμο ως ελεύθερος.

Που είναι σήμερα; Τον Μάρτιο υπέγραψε στην Έρεμπρο με σκοπό να δώσει μία ακόμα ευκαιρία στην καριέρα του. Βέβαια, πλέον αντί για μέσος παίζει ως... στόπερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK