10η αγ.: Έσπασε την κατάρα η Μπάγερν, πέταξαν βαθμούς Ντόρτμουντ, Σάλκε

Η Μπάγερν Μονάχου επιβλήθηκε 3-0 στο Αμβούργο για την 10η αγωνιστική της Bundesliga κι έσπασε την κατάρα 6 ετών. Η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Στουτγκάρδης σε ένα θεαματικό παιχνίδι που όμως έληξε δίχως τέρματα. Σοκ στο 91' για τη Σάλκε, η οποία ηττήθηκε 3-2 από τη Χόφενχαϊμ.

10η αγ.: Έσπασε την κατάρα η Μπάγερν, πέταξαν βαθμούς Ντόρτμουντ, Σάλκε

Ήταν 25 Νοεμβρίου του 2006 όταν η Μπάγερν Μονάχου πανηγύρισε για τελευταία φορά μέσα στο Αμβούργο για το πρωτάθλημα. Οι φετινοί Βαυαροί, όμως, που μετρούσαν 4 νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς και 12-0 τέρματα, δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα κόντρα στο συγκρότημα του Τόρστεν Φινκ και επιβλήθηκαν με 3-0, αυξάνοντας τη διαφορά από τους ανταγωνιστές του τίτλου της κοιλάδας του Ρουρ. Τα τέρματα των Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Τόμας Μίλερ και Τόνι Κρόος μέσα σε 14 λεπτά μεταξύ 1ου και 2ου ημιχρόνου "καθάρισαν" το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους, που δεν βρήκαν αντίσταση από το Αμβούργο και επέστρεψαν στις επιτυχίες, μετά το εντός έδρας "στραπάτσο" απέναντι στη Λεβερκούζεν την προηγούμενη αγωνιστική.

10η αγ.: Έσπασε την κατάρα η Μπάγερν, πέταξαν βαθμούς Ντόρτμουντ, Σάλκε

Τι κι αν η περσινή αντίστοιχη αναμέτρηση τον Απρίλιο είχε λήξει ισόπαλη 4-4; Τι κι αν οι 2 ομάδες έχουν σκοράρει και στα τελευταία 6 ματς που έχουν δώσει (23 γκολ σύνολο); Αυτήν τη φορά η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα και η Ντόρτμουντ περιορίστηκε στο βαθμό της "λευκής" ισοπαλίας με αντίπαλο τη Στουτγκάρδη στη Βεστφαλία. Το 0-0, βέβαια, αποτελεί μαγική εικόνα του θεάματος που παρήγαγαν οι 2 ομάδες στο χορτάρι. Ευκαιρίες υπήρχαν εκατέρωθεν, ορισμένες εκ των οποίων πολύ σημαντικές που έπρεπε να μετατραπούν σε γκολ. Ματς Χούμελς και Γιούλιαν Σίμπερ από τη μία, Βένταντ Ιμπίσεβιτς από την άλλη, χρεώνουν σε Σβεν Ούλραϊχ και Ρόμαν Βάιντενφέλερ (ή στην αστοχία) την αποτυχία τους να σκοράρουν και να δώσουν στην ομάδα τους τη νίκη.

10η αγ.: Έσπασε την κατάρα η Μπάγερν, πέταξαν βαθμούς Ντόρτμουντ, Σάλκε

Η Χόφενχαϊμ χάλασε το νικηφόρο σερί 3 αγώνων της Σάλκε, "κλέβοντας" τους βαθμούς της νίκης με 3-2 από την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν τον απόλυτο έλεγχο με κατοχή της μπάλας σε επίπεδο 70%, αλλά τους έλειπαν οι καθαρές ευκαιρίες. Όσες δημιούργησαν, τις σπατάλησαν μέχρι ο Ρόμαν Νόισταϊντερ να νικήσει τον Τιμ Βίζε στο 37ο λεπτό. Ακόμα κι έτσι, όμως, αυτό ήταν γκολ ισοφάρισης από το τέρμα του Κέβιν Φόλαντ από το 13ο λεπτό, που είχε επιτρέψει στους γηπεδούχους να κλειστούν στην περιοχή τους για να κρατήσουν το αποτέλεσμα.

10η αγ.: Έσπασε την κατάρα η Μπάγερν, πέταξαν βαθμούς Ντόρτμουντ, Σάλκε

Το 2ο μέρος είχε ακόμα πιο γρήγορο ρυθμό, οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς εξακολουθούσαν να χάνουν ευκαιρίες, αλλά ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ, με εκτέλεση πέναλτι στο 67'. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν είχε νόημα να πάρει χρόνο συμμετοχής στην επάνοδό του και στη Bundesliga μετά το πρόβλημα ανεμοβλογιάς που τον είχε θέσει νοκ άουτ (είχε αγωνιστεί στο κύπελλο μεσοβδόμαδα), με τον Ολλανδό τεχνικό να ρίχνει στο ματς τους Γιούλιαν Ντράξλερ και Κίπριαν Μάρικα. Η λύση, όμως, προέκυψε από την άμυνα και τον Ατσούτο Ουτσίντα, ο οποίος έγραψε το 2-2 στο 82'. Αμέσως μετά το γκολ, πέρασε στο ματς κι ο Παπαδόπουλος, ώστε να "κλειδώσει" το αποτέλεσμα, αλλά ο Σβεν Σίπλοκ στο 91ο λεπτό έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Σε ρυθμούς twitter

# O γεννημένος στη Γερμανία αλλά διεθνής με τις ΗΠΑ Τζερμέιν Τζόουνς συμπλήρωσε 30 χρόνια ζωής ανήμερα της ισοπαλίας της Σάλκε με τη Χόφενχαϊμ.

# Ο Ατσούτο Ουτσίντα είναι ο 12ος φετινός σκόρερ της Σάλκε στη Bundesliga, μεγαλύτερος πλουραλισμός από κάθε άλλη ομάδα.

# Η Μπάγερν Μονάχου έφτασε τους 27 πόντους σε 10 παιχνίδια και ισοφάρισε την καλύτερη εκκίνηση ομάδας στη Bundesliga, αυτή της... Μπάγερν από το 1980-1981.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γκρόιτερ Φιρτ 1-1

(1' Μάιερ - 53' Στίμπερ)

Χόφενχαϊμ - Σάλκε 3-2

(13' Φόλαντ, 67' πέν. Φιρμίνο, 91' Σίπλοκ - 37' Νόισταντερ, 82' Ουτσίντα)

Γκλάντμπαχ - Φράιμπουργκ 1-1

(49' Ντε Καμάργκο - 77' πέν. Καλιγκιούρι)

Ντόρτμουντ - Στουτγκάρδη 0-0

Νυρεμβέργη - Βόλφσμπουργκ 1-0

(76' Γκέμπχαρτ)

Ανόβερο - Άουγκσμπουργκ 2-0

(26' Ντιουφ, 85' Στιντλ)

Αμβούργο - Μπάγερν Μονάχου 0-3

(39' Σβάινσταϊγκερ, 49' Μίλερ, 53' Κρόος)

04/11 16:30 Λεβερκούζεν - Φορτούνα Ντίσελντορφ

04/11 18:30 Βέρντερ Βρέμης - Μάιντς

Τα υπόλοιπα videos της 10ης αγωνιστικής

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γκρόιτερ Φιρτ 1-1

Γκλάντμπαχ - Φράιμπουργκ 1-1

Νυρεμβέργη - Βόλφσμπουργκ 1-0

Ανόβερο - Άουγκσμπουργκ 2-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK