1η αγ.: Με καρδιά πρωταθλήτριας η Ντόρτμουντ

Με νίκη 2-1 επί της αξιόμαχης Βέρντερ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στην εφετινή Bundesliga η Ντόρτμουντ. Ο Γκρεμπρεσελάσιε ισοφάρισε για την ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, αλλά το γκολ του Γκέτζε στο 81' χάρισε τη νίκη στους πρωταθλητές.

1η αγ.: Με καρδιά πρωταθλήτριας η Ντόρτμουντ

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, καθώς η βεστφαλική ομάδα μπορεί να είχε τον έλεγχο στο κέντρο, αλλά εκείνη της Βρέμης ξάφνιασε ευχάριστα με το επιθετικό στυλ και τις γρήγορες αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 11' εκμεταλλευόμενοι το λάθος του Ιγκνιόφσκι, ο οποίος δεν διάβασε σωστά την πάσα του Μπλαστσικόφσκι, με συνέπεια το εφετινό απόκτημα της ομάδας, Μάρκο Ρόις να πλασάρει ψύχραιμα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μιέλιτζ.

Η Βέρντερ άγγιξε το γκολ στο 18ο λεπτό με το τετ α τετ του Ελίας και στο 24ο λεπτό με το δοκάρι του Αρναούτοβιτς, ενώ και στο δεύτερο μέρος οι επιθέσεις της ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες. Σε μία εξ αυτών ο Αρναούτοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο αμαρκάριστος Γκεμπρεσελάσιε με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.

Τελικά η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ, αφού έξι λεπτά αργότερα (στο 81'), οι πρωταθλητές έκαναν ένα πολύ ωραίο "τριγωνάκι" με τους Μπλαστσικόφσκι, Λεβαντόφσκι, Γκέτζε κι ο τελευταίος με κοντινό πλασέ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και τα δίχτυα της Βέρντερ.

Ενδιαφέρουν...

Από τη σεζόν 2002-03 οι κάτοχοι του τίτλου ξεκινούν το νέο πρωτάθλημα στην έδρα τους και ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν ηττηθεί (8 νίκες - 3 ισοπαλίες).

Η Ντόρτμουντ δεν έχει ηττηθεί στα τελευταία 29 ματς πρωταθλήματος, με συνέπεια να πλησιάσει ακόμη περιοσσότερο το "στοιχειωμένο" ρεκόρ του Αμβούργου (36 ματς χωρίς ήττα).

Η ομάδα της Βεστφαλίας σκόραρε για 25ο σερί εντός έδρας ματς και ισοφάρισε το ρεκόρ της διετίας 1964-66 και της σεζόν 1996-97.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Ντόρτμουντ - Βέρντερ 2-1

(11' Ρόις, 81' Γκέτζε / 75' Γκεμπρεσελάσιε)

Σάββατο 25 Αυγούστου

Γκλάντμπαχ - Χόφενχαϊμ (16:30)

Άουγκσμπουργκ - Φορτούνα (16:30)

Αμβούργο - Νυρεμβέργη (16:30)

Φράιμπουργκ - Μάιντζ (16:30)

Γκρόιτερ Φιρτ - Μπάγερν (16:30)

Άιντραχτ - Λεβερκούζεν (19:00)

Κυριακή 26 Αυγούστου

Στουτγκάρδη - Βόλφσμπουργκ (16:30)

Ανόβερο - Σάλκε (18:30)

News 24/7

24MEDIA NETWORK