28η αγ.: Νίκησε η... μισή Μπάγερν, η Γκλάντμπαχ καθάρισε την Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Το γεγονός ότι παρατάχθηκε με μόλις τέσσερις αναπληρωματικούς δεν εμπόδισε την Μπάγερν να κάμψει εύκολα την αντίσταση της Άιντραχτ με 3-0 και να επανέλθει στις εντός έδρας επιτυχίες. Εύκολη νίκη της Γκλάντμπαχ επί της Ντόρτμουντ με 3-1, σπουδαίο "διπλό" η Λεβερκούζεν, στραβοπάτησε η Σάλκε.

28η αγ.: Νίκησε η... μισή Μπάγερν, η Γκλάντμπαχ καθάρισε την Ντόρτμουντ (VIDEOS)

H ελλιπέστατη Μπάγερν (σ.σ. στον πάγκο βρίσκονταν μόνο τέσσερις παίκτες!) επανήλθε στις εντός έδρας επιτυχίες, καθώς με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, επικράτησε 2-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα χρησιμοποίησε τους Τσάμπι Αλόνσο και Ντάντε στο κέντρο της άμυνας, ο Πέπε Ρέινα προτιμήθηκε από τον Μάνουελ Νόιερ, ενώ η είδηση ήταν ότι ο Τιάγκο Αλκάνταρα επέστρεψε στο αρχικό σχήμα μετά από τις 29 Μαρτίου 2014.

Η απουσία των Άριεν Ρόμπεν, Φρανκ Ριμπερί, Ντάβιντ Αλάμπα, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Μεχντί Μπενατιά, Κλαούντιο Πισάρο και Τζέρομ Μπόατενγκ δεν εμπόδισε τη βαυαρική ομάδα να ανοίξει το σκορ στο 15ο λεπτό με σουτ του Λεβαντόβσκι και να χάσει μερικές ακόμα καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει το προβάδισμα πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους.

Ο Μάριο Γκέτσε σημάδεψε το δοκάρι των φιλοξενούμενων στο 62', αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λεβαντόβσκι διπλασίασε τα γκολ με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από σωτήρια απόκρουση του Μακότο Χασέμπε σε πλασέ του Γκέτσε.

Ο Λεβαντόβσκι άγγιξε το χατ τρικ στο 76ο λεπτό, όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 82' ο Τόμας Μίλερ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα πολύ δύσκολο γκολ από πλάγια θέση.

Μπάγερν (3-4-3): Ρέινα, Ραφίνια (84' Μπάντστουμπερ), Τσάμπι Αλόνσο, Ντάντε, Βάιζερ, Λαμ (78' Γκαουντίνο), Αλκάνταρα (70' Ρόντε), Μπερνάτ, Μίλερ, Γκέτσε, Λεβαντόβσκι.

Άιντραχτ (4-4-2): Τραπ, Τσάντλερ, Μάντλουνγκ, Άντερσον (73' Ιγκνιόβσκι), Οτσίπκα, Άιγκνερ (71' Ινούι), Στεντέρα, Χασέμπε, Σεφέροβιτς, Βαλντές (71' Πιασόν), Κίτελ.

Ελπίζει η Γκλάντμπαχ

28η αγ.: Νίκησε η... μισή Μπάγερν, η Γκλάντμπαχ καθάρισε την Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Ελπίδες για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης εξακολουθεί να έχει η Γκλάντμπαχ, καθώς επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Ντόρτμουντ και διατηρήθηκε στο -7 από την Βόλφσμπουργκ.

Μόλις 28 δευτερόλεπτα χρειάστηκαν οι γηπεδούχοι για να ανοίξουν το σκορ, με σουτ του Βεντ, έπειτα από εκπληκτική ομαδική προσπάθεια και απόκρουση του Ρόμαν Βάιντενφελερ σε σουτ του Φάμπιαν Τζόνσον, ενώ στο 32' ο τρομερός Πάτρικ Χέρμαν έδωσε έτοιμο γκολ στον Ράφαελ.

Ο Χέρμαν απείλησε στο 49' με κοντινό σουτ, η Ντόρτμουντ πλησίασε στη μείωση του σκορ με τον Σίντζι Καγκάβα στο 50' και ο χορός των γκολ συνεχίστηκε στο 67' με κοντινό σουτ του Χάβαρντ Νόρντβαϊτ, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και "καραμπόλα" στα καρέ της βεστφαλικής ομάδας.

Το μόνο που κατάφερε η Ντόρτμουντ, η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά εκτός έδρας από τις 20 Δεκεμβρίου (μεσολάβησαν πέντε ματς) ήταν να μειώσει στο 77ο λεπτό με σουτ εντός περιοχής από τον Ιλκάι Γιουντογκάν.

Γκλάντμπαχ (4-4-2): Ζόμερ, Γιάντσκε, Μπράουβερς, Ντομίνγκες, Βεντ, Χέρμαν (93' Ντάουντ), Νόρντβαϊτ, Τζάκα, Τζόνσον (77' Αζάρ), Κρούζε, Ράφαελ (89' Χαν).

Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Βάιντενφελερ, Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ (70' Ντούτζιακ), Γιουντογκάν, Κελ, Μπλαστσικόβσκι, Καγκάβα (63' Ράμος), Μεχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ (77' Ιμόμπιλε).

Αγκαλιά με τα... αστέρια

28η αγ.: Νίκησε η... μισή Μπάγερν, η Γκλάντμπαχ καθάρισε την Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Την πιο σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να βγει, τουλάχιστον, στην προκριματική φάση του Champions League πανηγύρισε η Λεβερκούζεν, η οποία επικράτησε 3-2 της Μάιντς στην "Κόφας Αρίνα".

Η κόπωση από το ματς Κυπέλλου με την Μπάγερν και η πίκρα του αποκλεισμού στα πέναλτι δεν εμπόδισε τους φιλοξενούμενους να βάλουν τρία γκολ στον, κατά τ' άλλα θετικότατο, Λόρις Κάριους (15' Χέουνγκ-Μιν Σον, 60' Σαμ Κίσλινγκ, 73' Χακάν Τσαλχάνογλου).

Εν συνεχεία, πάντως, ανέλαβε δράση ο Για-Τσέολ Κου, ο οποίος μείωσε στο 78' με πέναλτι, άγγιξε το δεύτερο γκολ με κεφαλιά λίγες στιγμές αργότερα και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με νέο πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Μάιντς (4-2-3-1): Κάριους, Μπροσίνσκι, Μπελ, Ντίας, Παρκ, Γκάις, Μπάουμγκαρτλινγκερ (81' Σαμπέριο), Κου, Μάλι (89' Μπένγκτσον), Ντε Μπλάσις (66' Σότο), Οκαζάκι.

Λεβερκούζεν (4-2-3-1): Λένο, Χίλμπερτ, Τοπράκ, Γεντβάι, Βέντελ, Μπέντερ, Κάστρο, Μπελαράμπι (46' Ρόλφες), Τσαλχάνογλου (86' Μπραντ), Σον, Κίσλινγκ (79' Ντρμιτς).

Όλα μηδέν στο Γκελζενκίρχεν

28η αγ.: Νίκησε η... μισή Μπάγερν, η Γκλάντμπαχ καθάρισε την Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Ένα θαύμα χρειάζεται, πλέον, η Σάλκε για να καταλάβει μία θέση της τετράδας, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με τη 14η Φράιμπουργκ στην "Βέλτινς Αρίνα".

Η ομάδα του Ρομπέρτο ντι Ματέο είχε την πλήρη κατοχή στο ξεκίνημα και απείλησε στο 15' με τον Μαξ Μέγερ, ενώ οι Έρικ Μαξίμ Τσούπο-Μοτίνγκ και Κλάας-Γιαν Χούντελαρ αστόχησαν για εκατοστά με διαφορά λίγων δευτερολέπτων.

Η Φράιμπουργκ, από την πλευρά της, έχασε την πιο κλασική ευκαιρία στο 58ο λεπτό, όταν ο Γιούλιαν Σούστερ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ραλφ Φάρμαν στο πέναλτι που εκτέλεσε, ενώ η σημαντικότερη είδηση του τελευταίου ημιώρου ήταν η πρώτη συμμετοχή του, μέχρι πρότινος τραυματία, Γιούλιαν Ντράξλερ μετά από τις 31 Οκτωβρίου.

Σάλκε (4-2-3-1): Φάρμαν, Χέβεντες, Ματίπ, Νάστασιτς, Κολάσινατς, Χέγκερ, Αόγκο, Φαρφάν (87' Σαμ), Μέγερ (76' Ντράξλερ), Τσούπο-Μοτίνγκ, Χούντελααρ.

Φράιμπουργκ (4-4-2): Μπούρκι, Ρίτερ, Κρμας, Μίτροβιτς, Γκίντερ, Γκεντέ, Σούστερ, Σοργκ, Κλάους (69' Σμιντ), Μεχμεντί (90' Πέτερσεν), Φραντς (79' Φίλιπ).

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο του αγώνα της Ντόρτμουντ με την Γκλάντμπαχ

# Ο Στέφανος Καπίνο παρακολούθησε από τον πάγκο την ήττα της Μάιντς από την Λεβερκούζεν

# Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έμεινε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση της Λεβερκούζεν με την Μάιντς

28η αγ.: Νίκησε η... μισή Μπάγερν, η Γκλάντμπαχ καθάρισε την Ντόρτμουντ (VIDEOS)

# Ενός λεπτού σιγή στην "Βέλτινς Αρένα" για τα θύματα του αεροσκάφους της Germanwings

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής

Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου

21:30 Ανόβερο - Χέρτα 1-1

(75' Σουλτς - 83' Στόκερ)

Μ. Σάββατο 11 Απριλίου

16:30 Μπάγερν - Άιντραχτ 3-0

(15', 66' Λεβαντόβσκι, 82' Μίλερ)

16:30 Σάλκε - Φράιμπουργκ 0-0

16:30 Πάντερμπορντ - Άουγκσμπουργκ 2-1

(48' Κατσούνγκα, 60' Λάκιτς - 52' Χόιμπιεργκ)

16:30 Γκλάντμπαχ - Ντόρτμουντ 3-1

(1' Βεντ, 32' Ράφαελ, 67' Νόρντβαϊτ - 77' Γιουντογκάν)

16:30 Μάιντς - Λεβερκούζεν 2-3

(78' πέν, 91' πέν. Κου - 15' Σον, 60' Κίσλινγκ, 73' Τσαλχάνογλου)

19:30 Αμβούργο - Βόλφσμπουργκ 0-2

(10' Γκιλαβογκί, 73' Καλιγκιούρι)

Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου

16:30 Κολωνία - Χόφενχαϊμ

18:30 Στουτγκάρδη - Βέρντερ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπόλοιπων αγώνων

Πάντερμπορν (4-4-2): Κρούζε, Χάινλοτ, Ράφα, Χίνεμαϊερ, Χάρτερτς, Κοτς (71' Ρουπ), Βράντσιτς, Μπάκαλορτς, Ουαλί, Λάκιτς (77' Κούτσκε), Κατσούνγκα (89' Στρόντιεκ).

Άουγκσμπουργκ (4-2-3-1): Χιτς, Φερχάεγκ, Χονγκ, Κλάβαν, Μπάμπα, Κορ (63' Έσβαϊν), Μπάιερ, Μπομπαντίγια (76' Πάρκερ), Χόιμπιεργκ, Βέρνερ, Καιούμπι (40' Μάταβζ).

Ανόβερο (4-5-1): Τσίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Φελίπε, Σουλτς, Σανέ, Μπριάν (78' Μπίτενκουρτ), Στιντλ, Κιγιοτάκε (81' Αντρέασεν), Αλμπορνός, Για Κονάν (65' Χοσελού).

Χέρτα (4-2-3-1): Κραφτ, Πέκαρικ, Λάνγκαμπ, Μπρουκς, Σουλτς, Σκέλμπρεντ, Λούστενμπεργκερ (73' Νιμάγερ), Μπέιρενς (65' Χέγκελερ), Στόκερ, Χαραγκούτσι (81' Βάγκνερ), Καλού.

Αμβούργο (4-2-3-1): Άντλερ, Τζουρού, Βέστερμαν, Οστρτσόλεκ, Κλέμπερ, Φαν ντερ Φάαρτ (62' Μίλερ), Μπεραμί, Ντίας (46' Γίρατσεκ), Χόλτμπι, Όλιτς, Λασογκά (72' Μπάιστερ).

Βόλφσμπουργκ (4-2-3-1): Μπενάλιο, Νάλντο, Ροντρίγκες (82' Σάφερ), Κνόχε, Πέρισιτς (77' Σίρλε), Βιεϊρίνια, Καλιγκιούρι, Γκιλαβογκί, Ντε Μπρόινε (88' Τρας), Άρνολντ, Ντοστ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK