32 αγ.: Σόκαρε την Μπάγερν η Άουγκσμπουργκ με ΓΚΟΛΑΡΑ Μπομπαντίγια, επιστροφή στις νίκες για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Λίγες ημέρες μετά το βαρύ 3-0 του "Καμπ Νου" κόντρα στην Μπαρτσελόνα, η Μπάγερν Μονάχου γνώρισε δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά εντός έδρας κόντρα στην Άουγκσμπουργκ (0-1), με τον Ραούλ Μπομπαντίγια να πετυχαίνει ένα απίθανο γκολ με τακουνάκι. Η Ντόρντμουντ επικράτησε με 2-0 της Χέρτα και ονειρεύεται το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε η Γκλάντμπαχ που διέλυσε με 3-0 τη Λεβερκούζεν.

32 αγ.: Σόκαρε την Μπάγερν η Άουγκσμπουργκ με ΓΚΟΛΑΡΑ Μπομπαντίγια, επιστροφή στις νίκες για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Μπορεί να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως τα σύννεφα έχουν ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους πάνω από το στρατόπεδο της Μπάγερν Μονάχου. Λίγες μόλις ημέρες μετά την ήττα με 3-0 κόντρα στην Μπαρτσελόνα για τα ημιτελικά του Champions League και τις εντάσεις που δημιούργησε, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα υπέστη δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Άουγκσμπουργκ. Στο 13ο λεπτό του αγώνα του "Αλιάνζ Αρίνα", ο Στέτζεμαν ανατράπηκε από τον Ρέινα μέσα στην περιοχή, με τον Ισπανό κίπερ να αποβάλλεται και τον Νόιερ να περνά στο γήπεδο στη θέση του Λαμ. στόσο ο Βερχάεγκ που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και παρέμεινε το 0-0.

32 αγ.: Σόκαρε την Μπάγερν η Άουγκσμπουργκ με ΓΚΟΛΑΡΑ Μπομπαντίγια, επιστροφή στις νίκες για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Οι Βαυαροί είχαν την κατοχή, όμως δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση στο παιχνίδι τους, σε αντίθεση με την Άουγκσμπουργκ η οποία έψαχνε το τρίποντο για να παραμείνει σε τροχιά Ευρώπης. Τελικά στο 71' οι φιλοξενούμενοι "πάγωσαν" το γήπεδο με τον πρώην παίκτη του Άρη, Ραούλ Μπομπαντίγια να πετυχαίνει ένα απίθανο γκολ με τακουνάκι. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης με την Άουγκσμπουργκ να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Ήδη τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Πεπ Γκουαρδιόλα να αποχωρεί το καλοκαίρι από την Μπάγερν για χάρη της Σίτι έχουν κάνει την εμφάνισή τους...

Μπάγερν Μονάχου (4-3-3): Ρέινα, Βάισερ, Μπόατενγκ, Μπερνάτ, Ντάντε, Τιάγκο, Σβαϊνστάιγκερ, Λαμ (14' Νόιερ), Μίλερ (74' Πιζάρο), Λεβαντόφσκι (74' Ραφίνια), Γκέτσε

Άουγκσμπουργκ (4-1-4-1): Χιτς, Βερχάεγκ, Χονγκ, Κλαβάν, Μπαμπά, Μπάιερ, Κορ, Φέλνερ, Αλτιντόπ (46' Xόιμπερκ), Εσβάιν (32' Βέρνερ), Μπομπαντίγια (83' Μόλντερς)

Μια παρένθεση ήταν για την Ντόρτμουντ η ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Χόφενχαϊμ την προηγούμενη αγωνιστική. Η ομάδα του Κλοπ έδειξε από το πρώτο λεπτό της αναμέτρηση κόντρα στη Χέρτα ότι θέλει τους τρεις βαθμούς για να κυνηγήσει τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και τελικά τα κατάφερε. Μόλις στο 9ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μιχιταριάν, ο Σούμποτιτς σηκώθηκε ψηλότερα από όλους μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

32 αγ.: Σόκαρε την Μπάγερν η Άουγκσμπουργκ με ΓΚΟΛΑΡΑ Μπομπαντίγια, επιστροφή στις νίκες για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Με την έναρξη του δευτέρου 45λέπτου ο νεαρός Έρικ Ντορμ αφού υποδέχθηκε μια ωραία πάσα του Μιχιταριάν, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ στην Bundesliga. Το 2-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με την Ντόρτμουντ να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής την έκτη θέση που οδηγεί στην ευρωπαϊκή έξοδο.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Λάνγκερακ, Ντουρμ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ (72' Πίζτσεκ), Κελ, Γκιντογάν, Καμπλ, Καγκάβα (84' Μπέντερ), Μιχιταριάν, Αουμπαμεγιάνγκ (67' Ιμόμπιλε)

Χέρτα (4-2-3-1-): Κραφτ, Πεκάρικ, Λανγκάμπ, Μπρουκς (55' Χέιτινγκα), Πλάτενχαρντ, Λούστενμπεργκερ, Σκιέλμπρεντ, Σουλτζ, Στόκερ, Χαραγκούτσι (84' Ρόνι), Καλού (46' Βάγκνερ)

Την πρώτη της εντός έδρας νίκη κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν από το μακρινό 1989 πανηγύρισε η Γκλάντμπαχ. Το τελικό 3-0 τα λέει όλα για τον αγώνα. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, η Γκλάντμπαχ έδειξε πως θέλει περισσότερο τους τρεις βαθμούς και απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 35' ο Κίμπλινγκ πέτυχε γκολ για την Λεβερκούζεν, όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

32 αγ.: Σόκαρε την Μπάγερν η Άουγκσμπουργκ με ΓΚΟΛΑΡΑ Μπομπαντίγια, επιστροφή στις νίκες για Ντόρτμουντ (VIDEOS)

Τελικά η Γκλάντμπαχ απάντησε στο 50' με τον Κρούζε να εκμεταλλεύεται την πάσα του Χέρμαν και από κοντά να ανοίγει το σκορ. Στο 81' ο Χέρμαν αυτή τη φορά έγινε εκτελεστής και μετά από σουτ του Κράμερ, έγραψε με προβολή το 2-0. Και σαν να μην έφτανε αυτό, επτά λεπτά αργότερα ο Ιμπραχίμα Τραορέ με ένα τρομερό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Με αυτή τη νίκη η Γκλάντμπαχ ανέβηκε στη δεύτερη θέση και διεκδικεί την απευθείας έξοδο στο Champions League της ερχόμενης περιόδου.

Γκλάντμπαχ (4-2-3-1): Ζόμερ, Κορμπ, Μπρόουερς, Γιάντσκε, Βεντ, Κράμερ, Χάκα, Χέρμαν, Τζόνσον, Ράφαελ, Κρούζε

Μπάγερ Λεβερκούζεν (4-2-3-1): Λενό, Χίλμπερτ (25' Ντονάτι), Χεντβάι, Τοπράκ, Βέντελ, Μπέντερ, Ρόφλες, Τσαλχάνογλου, Μπραντ, Σον, Κίμπλινγκ

Σε ρυθμούς twitter

# Από στημένες φάσεις έχει πετύχει όλα του γα γκολ στην Bundesliga ο Σούμποτιτς (11 από κόρνερ και 4 από φάουλ).

# Το πρώτο του γκολ στο 35ο του ματς στην Bundesliga πέτυχε ο Έρικ Ντουρμ της Ντόρτμουντ.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Παρασκευή 8 Μαΐου

Αμβούργο - Φράιμπουργκ 1-1

(90' Κάσαρ - 25' Μεμέντι)

Σάββατο 9 Μαΐου

16:30 Αννόβερο - Βέρντερ Βρέμης 1-1

(21' Στιντλ - 78' Χουνούζοβιτς)

16:30 Γκλάντμπαχ - Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-0

(50' Κρούζε, 81' Χέρμαν, 88' Τραορέ)

16:30 Μπάγερν Μονάχου - Άουγκσμπουργκ 0-1

(71' Μπομπαντίγια)

16:30 Μπορούσια Ντόρτμουντ - Χέρτα Βερολίνου 2-0

(9' Σούμποτιτς, 47' Ντουρμ)

16:30 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Χόφενχαϊμ 3-1

(18' Οζίμπκα, 27' Σεφέροβιτς, 34' Τσάντλερ - 51' Φόλαντ)

19:30 Στουτγκάρδη - Μάιντζ

Κυριακή 10 Μαΐου

16:30 Πάντερμπορν - Βόλφσμπουργκ

18:30 Κολωνία - Σάλκε

Οι συνθέσεις των υπόλοιπων αγώνων

Αννόβερο (4-2-3-1): Ζίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Σουλτζ, Αλμπόρνος, Σανέ, Σμίντεμπαχ, Κιγιοτάκε (67' Κάραμαν), Στιντλ, Πριμπ, Μπιάντ

Βέρντερ Βρέμης (4-4-2): Καστέλς, Ζεμπρέ Σελασιέ, Μουλονγκοτί, Βέστεργκααρντ, Στέρνμπεργκ, Χουνούζοβιτς, Μπραγκφρέντε (46' Οζτουναλί), Φριτζ, Χαίροβιτς (46' Μπαρτέλς), Σέλκε, Ντι Σάντο

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-4-1-1): Τραπ, Τσάντλερ, Ζαμπράνο, Ρους, Οσζίπκα, Ιγκνιόφσκι, Μεντόγιεβιτς (35' Φλουμ), Χασέμπε, Άιγκνερ (71' Τζάκπα), Στεντέρα (84' Ινούι), Σαφέροβιτς

Χόφενχαϊμ (4-4-2): Μπάουμαν, Ρούντι, Άμπραχαμ, Μπίτσακσιτς (46' Στρομπλ), Μπεκ, Φόλαντ, Σβέγκλερ (46'Ελγιουνουσί), Πολάνσκι, Φερμίνο, Ζαλάι, Μοντέστε (46' Ζούμπερ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK