Η Μπάγερν βοηθάει έμπρακτα τους πρόσφυγες

Σε μία εξαιρετική ενέργεια προχώρησε η Μπάγερν Μονάχου, καθώς ενημέρωσε πως αναλαμβάνει δράσεις, με σκοπό την ενσωμάτωση των προσφύγων στη γερμανική κοινωνία. Διαβάστε το ποσό που αναμένεται να επενδύσουν οι Βαυαροί, καθώς και τα σχέδιά τους για τις ακαδημίες του συλλόγου.

Σε μία συμβολική, αλλά παράλληλα σημαντική κίνηση προχώρησε η Μπάγερν Μονάχου, καθώς γνωστοποίησε,  μέσω ανακοίνωσης, πως θα επενδύσει 1.000.000 ευρώ σε ένα πρότζεκτ, όπου θα στοχεύει στην ενσωμάτωση των προσφύγων στη γερμανική κοινωνία. Παράλληλα, ενημέρωσε πως θα φιλοξενήσει ένα τουρνουά ακαδημιών, στο οποίο θα συμμετέχουν νεαροί πρόσφυγες.

Επιπλέον, στο προσεχές ματς για το γερμανικό πρωτάθλημα κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, κάθε παίκτης των Βαυαρών θα μπει στον αγωνιστικό με ένα παιδάκι από τη Γερμανία, κι έναν μικρό πρόσφυγα. Στόχος είναι να σταλεί ένα μήνυμα για την ομαλή ενσωμάτωση των προσφύγων στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, τόνισε: "Η Μπάγερν έχει κοινωνική ευθύνη να βοηθήσει τους πρόσφυγες, ειδικά τις γυναίκες και τα παιδιά που το έχουν ανάγκη".

"Είναι μία υπέροχη και υποδειγματική δράση που εκτιμώ πως θα γίνει ευπρόσδεκτη και θα έχει την αποδοχή και την υποστήριξη όλων. Είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας να δείξει την φιλόξενη πλευρά της", σχολίασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Βαυαρίας, Γιόακιμ Χέρμαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οπαδοί των κορυφαίων γερμανικών ομάδων έχουν αναρτήσει πανό στους αγώνες, μέσω των οποίων τονίζουν πως οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα τους.

Δείτε τις PHOTOS: