Ο Γκουαρδιόλα στηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Στηρίζει ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας ο Γκουαρδιόλα και κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές.

Ο Γκουαρδιόλα στηρίζει την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα κατέβει υποψήφιος με τον συνδυασμό που θα υποστηρίξει την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας στις περιφερειακές εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα και νυν της Μπάγερν Μονάχου θα συνταχθεί στο πλευρό του νυν διοικητικού ηγέτη της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, επικεφαλής της Δημοκρατικής Σύγκλισης της Καταλονίας (CDC), που θα συνασπιστεί με τη Ρεπουμπλικανική Αριστερά.

Η εκλογική διαδικασία έχει λάβει χαρακτήρα άτυπου δημοψηφίσματος σχετικά με την επιθυμία των πολιτών για ανεξαρτητοποίηση, μετά από το ανεπίσημο που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο.

Η στάση του Γκουαρδιόλα είναι γνωστή εδώ και καιρό, αφού είχε ταξιδέψει πέρυσι από το Μόναχο για να ψηφίσει στο δημοψήφισμα, ενώ ανήκει και σε δύο οργανώσεις που στηρίζουν την ανεξαρτητοποίηση, την "ANC" και την "Òmnium cultural".

Ο υπουργός εσωτερικών της Ισπανίας, Χόρχε Φερνάντεθ Ντίαθ, καταφέρθηκε εναντίον του Καταλανού τεχνικού για τις πολιτικές τοποθετήσεις του: "Ο καθένας μπορεί να μπει στην πολιτική, αλλά στην περίπτωση του Γκουαρδιόλα είναι λυπηρό και κατακριτέο".

Ο 44χρονος προπονητής, από την πλευρά του, απάντησε: "Όλα όσα κάνουμε στη ζωή έχουν πολιτική έκφανση. Γιατί να μην μπορώ να υπερασπιστώ τη γνώμη μου; Όσο περισσότεροι ψηφίσουν, τόσο καλύτερα θα είναι για την Καταλονία, την Ισπανία και την Ευρώπη. Οι δύο παρατάξεις είναι ισχυροί οργανισμοί. Με ρώτησαν εάν ήθελα να συμμετάσχω στην εκλογική λίστα και είπα 'ναι'".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκουαρδιόλα έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα αποκτήσει κάποιο πολιτικό αξίωμα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών.

Όπως εξήγησε ο Μας, σε περίπτωση νίκης του συνασπισμού υπέρ της ανεξαρτητοποίησης, κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα σε 6-8 μήνες, αν και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, επεσήμανε ότι οι περιφερειακές εκλογές της Καταλονίας δεν μπορούν να οδηγήσουν σε κάτι τέτοιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK