27η αγ.: Μετράει αντίστροφα η Μπάγερν, ακάθεκτη η Χέρτα

Η Μπάγερν έβγαλε από το πρόγραμμά της και την Κολονία στην κούρσα προς τον τίτλο. Η Χέρτα συνεχίζει να εκπλήσσει στην τρίτη θέση, κομβική απώλεια για Βόλφσμπουργκ.

27η αγ.: Μετράει αντίστροφα η Μπάγερν, ακάθεκτη η Χέρτα
Λεβαντόβσκι-Μπάγερν

Η Μπάγερν έβγαλε μία από τις τελευταίες δύσκολες αποστολές που της έχουν απομείνει και με τη νίκη 1-0 στην Κολονία πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για τη διατήρηση των σκήπτρων στη Γερμανία. Λίγες ημέρες μετά από τη συγκλονιστική πρόκριση απέναντι στη Γιουβέντους στα προημιτελικά του Champions League, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα παρουσιάστηκαν άκρως σοβαροί, από την αρχή αυτήν τη φορά. Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι άνοιξε το σκορ με το 25ο τέρμα του στη Bundesliga, αυξάνοντας την απόσταση που τον χωρίζει από τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ στα τρία τέρματα.

27η αγ.: Μετράει αντίστροφα η Μπάγερν, ακάθεκτη η Χέρτα
Αλάμπα-Νόιερ-Μπάγερν

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν μόλις ένα εύστοχο σουτ στο 1ο ημίχρονο και οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν κυρίαρχοι και στο 2ο μέρος, ωστόσο δεν είχαν τον ίδιο αριθμό ευκαιριών. Ο Αρτούρο Βιδάλ πήρε τη θέση του Τσάμπι Αλόνσο στο 54', ενώ λίγο αργότερα πέρασαν στο παιχνίδι οι Φρανκ Ριμπερί και Φίλιπ Λαμ, με τους Τόμας Μίλερ και Μάριο Γκέτσε να παραμένουν στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στα τελευταία λεπτά, η Μπάγερν έριξε τον ρυθμό και διατήρησε το προβάδισμα φτάνοντας στη νίκη.

Κολονία (5-4-1): Χορν, Σόρενσεν, Μάροχ, Μαβράι, Χάιντς, Χέκτορ, Ρίσε, Λέμαν (85' Μλαντένοβιτς), Γκέρχαρντ (62' Οσάκο), Μπιτενκούρτ, Μοντέστ

Μπάγερν (4-1-4-1): Νόιερ, Ραγίνια, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Αλόνσο (54' Βιδάλ), Κομάν, Ρόντε (78' Λαμ), Τιάγκο, Κόστα (72' Ριμπερί), Λεβαντόβσκι

27η αγ.: Μετράει αντίστροφα η Μπάγερν, ακάθεκτη η Χέρτα
Χαραγκούτσι-Χέρτα-Ίνγκολσταντ

Η νίκη επί της Σάλκε απέδειξε ότι η Χέρτα έχει όλα τα φόντα να το πάει μέχρι τέλους. Η νίκη 2-1 επί της Ίνγκολσταντ ήταν ένα από τα... προαπαιτούμενα για να συμβεί αυτό και η ομάδα του Βερολίνου διατήρησε την απόσταση τεσσάρων βαθμών από τον ανταγωνισμό της τρίτης και τελευταίας θέσης του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League. Οι "νεοφώτιστοι", πάντως, προέβαλαν σθεναρή αντίσταση μετά από τέσσερις σερί ισοπαλίες, με συνέπεια η δράση να μεταφερθεί στο 2ο ημίχρονο.

27η αγ.: Μετράει αντίστροφα η Μπάγερν, ακάθεκτη η Χέρτα
Ιμπίσεβιτς-Χέρτα

Στο 54ο λεπτό, ο Γκένκι Χαραγκούτσι άνοιξε το σκορ για τη "γηραιά κυρία" και έδωσε το έναυσμα για πάρτι στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου. Στο 69', ο Ιάπωνας επιθετικός ανέλαβε χρέη δημιουργού, κάνοντας τη σέντρα από δεξιά με στόχο τον Σαλομόν Καλού, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για 13η φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Παρά τη μείωση του σκορ από τον Λούκας Χίντερζεερ στο 75', η ομάδα του Παλ Ντάρνταϊ κράτησε τους τρεις βαθμούς της νίκης μέχρι τέλους.

Χέρτα (4-2-3-1): Γιάρστεϊν, Βάιζερ, Σταρκ, Μπρουκς, Πλάτενχαρντ, Σκιέλμπρεντ, Τσιγκερτσί, Χαραγκούτσι, Νταρίντα (86' Μπάουμγιοχαν), Καλού (90+2' Φαν ντεν Μπεργκ), Ιμπίσεβιτς (85' Χέγκελερ)

Ίνγκολσταντ (4-3-3): Εζτσάν, Ντα Κόστα, Μπρεζερί, Ματίπ, Μπάουερ, Κρίστιανσεν (75' Μοράλες), Ρόγκερ, Γκρος, Λέκι, Χάρτμαν (70' Κοέν), Λεστσάνο (58' Χίντερζεερ)

27η αγ.: Μετράει αντίστροφα η Μπάγερν, ακάθεκτη η Χέρτα
Ντάντε-Βόλφσμπουργκ

Η Βόλφσμπουργκ πέταξε στα σκουπίδια ακόμα μία... επανεκκίνηση της σεζόν που πραγματοποίησε στις αρχές Μαρτίου και μετά από την ήττα από τη Χόφενχαϊμ, έχασε βαθμούς εντός έδρας από ακόμα μία ομάδα που μοχθεί για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μάλιστα, λίγο έλειψε να ηττηθεί από την Ντάρμσταντ μέσα στην "Φόλκσβαγκεν Αρένα", ωστόσο το μακρινό σουτ του Αντρέ Σίρλε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων διέσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1. Ένα αποτέλεσμα που αδικεί τους "νεοφώτιστους", οι οποίοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και είχαν αρκετές καλές στιγμές για να ανοίξουν από νωρίς το σκορ.

27η αγ.: Μετράει αντίστροφα η Μπάγερν, ακάθεκτη η Χέρτα
Βάγκνερ-Κνόχε-Βόλφσμπουργκ-Ντάρμσταντ

Ο Κουν Καστέλς κατάφερε να σώσει ό,τι είχε κατεύθυνση προς την εστία του, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Κριστιάν Ματένια στα τελευταία λεπτά του 1ου ημιχρόνου, όταν άρχισε να αλλάζει το μομέντουμ. Το 2ο μέρος είχε κακό ρυθμό, οι αλλαγές των δύο προπονητών δεν είχαν αποτέλεσμα και εν τέλει το γήπεδο... ξύπνησε απότομα, όταν στο 82ο λεπτό ο φορμαρισμένος Σάντρο Βάγκνερ άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ για τους φιλοξενούμενους. Οι "λύκοι" έκλεισαν την Ντάρμσταντ στα καρέ της και εν τέλει βρήκαν την ισοφάριση με τον Σίρλε, αλλά έμειναν αρκετά μακριά από τις θέσεις του Champions League, μία ημέρα μετά την κλήρωσή τους με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του φετινού θεσμού.

Βόλφσμπουργκ (4-3-1-2): Καστέλς, Βιεϊρίνια (79' Ενρίκε), Κνόχε, Ντάντε, Σάφερ, Γκιλαβογκί (72' Πουτάρο), Γκουστάβο, Καλιτζιούρι (38' Τρας), Άρνολντ, Σίρλε, Κρούζε

Ντάρμσταντ (4-4-1-1): Ματένια, Γιούνγκβιρτ, Σουλού, Ράικοβιτς, Καλντιρόλα, Χέλερ (90+4' Γκόρκα), Νίμεγερ, Γκόντορφ, Ράους (87' Κέμπε), Βράντσιτς (81' Ρόζενταλ), Βάγκνερ

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Χάρης Μαυρίας έκανε σεφτέ στα γκολ στη Zweiteliga.

# Ο Άγγελος Αργύρης αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της εκτός έδρας ισοπαλίας της δεύτερης ομάδας της Βέρντερ κόντρα στη δεύτερη ομάδα της Μάιντς με 2-2 για την 3. Liga.

# Ο Αλέξανδρος Καρτάλης αγωνίστηκε για 85 λεπτά στην εκτός έδρας νίκη 2-0 της Άλεν επί της Πρόισεν Μίνστερ.

# Ο Σπύρος Φουρλάνος έμεινε εκτός αποστολής στην εντός έδρας ισοπαλία 1-1 της Ζόνενχοφ Γκρόσασπαχ με τους Κίκερς Στουτγκάρδης.

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

21:30 Σάλκε - Γκλάντμπαχ 2-1

(59' αυτ. Χίντερεγκερ, 83' Γκορέτσκα - 79' Κρίστενσεν)

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

16:30 Βόλφσμπουργκ - Ντάρμσταντ 1-1

(90+3' Σίρλε - 82' Βάγκνερ)

16:30 Αμβούργο - Χόφενχαϊμ 1-3

(30' πέν. Χουντ - 20' πέν. Κράμαριτς, 23' Φόλαντ, 67' Βάργκας)

16:30 Βέρντερ - Μάιντς 1-1

(45+3' πέν. Πισάρο - 38' Μπάουμγκαρτλινγκερ)

16:30 Κολονία - Μπάγερν 0-1

(10' Λεβαντόβσκι)

16:30 Χέρτα - Ίνγκολσταντ 2-1

(54' Χαραγκούτσι, 69' Καλού - 75' Χίντερζεερ)

19:30 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ανόβερο 1-0

(33' Μπεν Χατιρά)

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

16:30 Στουτγκάρδη - Λεβερκούζεν

18:30 Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Βέρντερ (4-1-4-1): Βίντβαλντ, Γκέμπρε Σελασιέ, Βέστεργκααρντ, Τζιλομποτζί, Σ. Γκαρσία, Γκρίλιτς, Εζτουναλί (71' Ούτζα), Φριτς, Γιουνούζοβιτς, Μπάρτελς, Πισάρο (81' Λόρεντσεν)

Μάιντς (4-2-3-1): Κάριους, Μπροσίνσκι, Μπελ, Χακ, Μπισμάν, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Λάτσα, Ντε Μπλάσις (90+2' Κλέμενς), Μάλι (88' Σερντάρ), Σαμπέριο, Κόρντομπα (90' Ονισίγουο)

Αμβούργο (4-2-3-1): Άντλερ, Σάκαϊ, Ρέις, Σπάχιτς, Οστρζόλεκ, Έκνταλ, Χόλτμπι (76' Μπαχουί), Γκρέγκοριτς (61' Σίπλοκ), Χουντ, Ιλίτσεβιτς, Ρούντνεβς (68' Λασογκά)

Χόφενχαϊμ (4-2-3-1): Μπάουμαν, Καντεράμπεκ, Μπίτσακτσιτς, Ζίλε, Τολιάν, Αμίρι (68' Οχς), Στρομπλ (86' Σαρ), Ρούντι, Ουτ, Κράμαριτς (62' Βάργκας), Φόλαντ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-2-3-1): Χραντέτσκι, Τσάντλερ, Σαμπράνο, Ρους, Τζακπά, Ράιναρτς (62' Χασέμπε), Στεντέρα, Άιγκνερ, Χούστι (82' Αμπραάμ), Μπεν Χατιρά (88' Κίτελ), Σεφέροβιτς

Ανόβερο (4-2-3-1): Τσίλερ, Σάκαϊ, Μιλόσεβιτς, Σουλτς (46' Άντον), Ζοργκ, Γιαμαγκούτσι (69' Σεν Μαξεμέν), Γιλσελάμ, Καραμάν (77' Σάλαϊ), Κιγιοτάκε, Πριμπ, Αλμέιδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Bundesliga 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK