2η αγ.: Λύτρωση στο 90' για Μπάγερν, γκέλες κορυφής

Η Μπάγερν δέχθηκε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία, αλλά νίκησε στο 90', η Λεβερκούζεν πήρε το "τρίποντο", Σάλκε και Βόλφσμπουργκ άφησαν βαθμούς στη Bundesliga.

2η αγ.: Λύτρωση στο 90' για Μπάγερν, γκέλες κορυφής
Μίλερ-Μπάγερν

Η Μπάγερν απάντησε στο γκολ που δέχθηκε στα πρώτα 8,96 δευτερόλεπτα με γκολ στο 90' και έφυγε με νίκη 2-1 από την έδρα της Χόφενχαϊμ. Η λάθος πάσα του Ντάβιντ Αλάμπα με τη σέντρα κατέληξε σε ασίστ στον Κέβιν Φόλαντ, που με το πρώτο άγγιγμα της μπάλας για την ομάδα που σημείωσε το γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της Bundesliga, έστω κι αν με στρογγυλοποίηση θεωρείται το ίδιο γρήγορο με αυτό του Καρίμ Μπελαράμπι της Λεβερκούζεν από το 2015 (9,21 δευτερόλεπτα). Οι πρωταθλητές Γερμανίας με ευέλικτο σχηματισμό 3-3-3-1 πήραν γρήγορα τα "ηνία", άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες, αλλά έχασαν και τον Μεντί Μπενατιά με τραυματισμό από το 1ο ημίχρονο, με συνέπεια να περάσει στον αγώνα ο Ραφίνια και ο μοναδικός καθαρός στόπερ να μείνει ο Τζερόμ Μπόατενγκ.

2η αγ.: Λύτρωση στο 90' για Μπάγερν, γκέλες κορυφής
Χόφενχαϊμ

Μία οργανωμένη επίθεση από αριστερά στο 41ο λεπτό έχρισε σκόρερ τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος έφερε στα ίσια το παιχνίδι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έβλεπε την ομάδα του να μην έχει τη διείσδυση που θα επιθυμούσε στην άμυνα των γηπεδούχων και έριξε στο παιχνίδι τους Τιάγκο Αλκάνταρα και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ωστόσο στο 72' λίγο έλειψε να υποστεί νέο σοκ. Ο Μπόατενγκ έκανε χέρι - πέναλτι σε εκτέλεση φάουλ, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε 79 δευτερόλεπτα, αλλά ο Εουγκέν Πολάνσκι έστειλε το πέναλτι στο δοκάρι. Παρότι έμεινε χωρίς κανονικό κεντρικό αμυντικό, η Μπάγερν έγινε πιο απειλητική, σκόραρε με τον Λεβαντόβσκι αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ και έχασε μία καταπληκτική τριπλή ευκαιρία στο 89' για να πάρει προβάδισμα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λεβαντόβσκι ήταν πιο εύστοχος και με κοντινό πλασέ άρπαξε τη νίκη για την ομάδα του που απέφυγε την πρόωρη γκέλα.

Χόφενχαϊμ (4-1-2-1-2): Μπάουμαν, Καντεράμπεκ, Σαρ (90+1' Οχς), Ζίλε, Κιμ, Σβέγκλερ, Σμιντ (64' Ρούντι), Πολάνσκι, Τσούμπερ, Φόλαντ, Κουράνι (69' Ουτ)

Μπάγερν (3-3-3-1): Νόιερ, Μπενατιά (36' Ραφίνια), Μπόατενγκ, Αλάμπα, Λαμ (67' Λεβαντόβσκι), Αλόνσο, Βιδάλ, Ρόμπεν (59' Τιάγκο), Γκέτσε, Κόστα, Μίλερ

2η αγ.: Λύτρωση στο 90' για Μπάγερν, γκέλες κορυφής
Χακάν-Λεβερκούζεν

Το δύο στα δύο έκανε η Λεβερκούζεν και ήδη έχει αποκτήσει προβάδισμα στη μάχη για την... ετήσια καταδίωξη της Μπάγερν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Θύμα της αυτήν τη φορά το Ανόβερο ( 1-0), το οποίο δεν κατάφερε να συνδυάσει την πρεμιέρα εντός έδρας για τη φετινή σεζόν με ένα καλό αποτέλεσμα ή μία θετική εμφάνιση. Την παράσταση στην Κάτω Σαξονία έκλεψε ο Χακάν Τσαλχανόγλου και οι γνωστές απευθείας εκτελέσεις φάουλ του. Ο κορυφαίος στο είδος στη Γερμανία και ένας εκ των κορυφαίων του πλανήτη σκόραρε με ένα πανέμορφο χτύπημα στο 18ο λεπτό και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

2η αγ.: Λύτρωση στο 90' για Μπάγερν, γκέλες κορυφής
Λεβερκούζεν

Ο νεοαποκτηθείς Μεβλούτ Ερντίντς αλλά και οι υπόλοιποι συμπαίκτες στο Ανόβερο απέτυχαν να απαντήσουν με οποιονδήποτε τρόπο και η Λεβερκούζεν αισθανόταν ασφαλής ακόμα και με ένα γκολ διαφορά. Ο Χακάν, μάλιστα, δοκίμασε να διπλασιάσει τα τέρματά του με τον ίδιο τρόπο στο 2ο ημίχρονο, αλλά η προσπάθειά του από τα 30 μέτρα κατέληξε στη γωνία των δοκαριών και πέρασε άουτ. Στο 89', μάλιστα, άφησε τη θέση του στον Κυριάκο Παπαδόπουλο, τέσσερις ημέρες πριν από τον επαναληπτικό των πλέι οφ του Champions League με αντίπαλο τη Λάτσιο και την ήττα 1-0 στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

Ανόβερο (4-4-2): Τσίλερ, Σακάι, Μαρσέλο, Σουλτς, Ζοργκ, Καραμάν, Σανέ, Σμίντεμπαχ (71' Αντρεάσεν), Πριμπ, Μπένσοπ (67' Σόμπιεχ), Ερντίντς (60' Σεν Μαξεμέν)

Λεβερκούζεν (4-2-3-1): Λένο, Χίλμπερτ, Ραμάλιο, Τα, Γουεντέλ, Κράμερ, Μπέντερ, Μπραντ (62' Μπελαράμπι), Χακάν (89' Παπαδόπουλος), Μεχμέντι (75' Κρουζ), Κίσλινγκ

2η αγ.: Λύτρωση στο 90' για Μπάγερν, γκέλες κορυφής
Μπέντνερ-Βόλφσμπουργκ

Η πρώτη απώλεια για την περσινή κορυφαία ομάδα της Γερμανίας με εξαίρεση την Μπάγερν είναι γεγονός. Η Βόλφσμπουργκ, μάλιστα, θα μπορούσε να χάσει στην έδρα της Κολονίας, αλλά ο γνώριμος άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, Νίκλας Μπέντνερ, της προσέφερε τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 με το τρίτο τέρμα του στη σεζόν. Ο Δανός είχε σκοράρει στο 89' του DFL-Supercup, ισοφάρισε την Μπάγερν και με το πέναλτί του έδωσε το τρόπαιο στους "λύκους", σκόραρε στο 86' της άνετης επικράτησης επί των Κίκερς Στουτγκάρδης για το DFB Pokal και βρήκε δίχτυα και τώρα, στο 83', ισοφαρίζοντας ένα παιχνίδι που κρίθηκε από τους δύο τερματοφύλακες.

2η αγ.: Λύτρωση στο 90' για Μπάγερν, γκέλες κορυφής
Κολονία

Από τη μία πλευρά ο Τίμο Χορν και από την άλλη ο Κουν Καστέλς είχαν πολύ δουλειά και τα πήγαν περίφημα σχεδόν όποτε κλήθηκαν να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους. Ο Βέλγος, βέβαια, δεν τα κατάφερε στη φάση του 30', όταν ο Ζίμον Τσόλερ με εκπληκτικό τρόπο άνοιξε το σκορ για τους "τράγους". Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύονταν αρκετά να δημιουργήσουν φάσεις, με τον Κέβιν ντε Μπρούινε να έχει εμφανώς το μυαλό του στα όσα εκτυλίσσονται εκτός γηπέδου, σχετικά με την επικείμενη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ντίτερ Χέκινγκ, πάντως, κράτησε στο παιχνίδι τον καλύτερο δημιουργό της περσινής σεζόν στην Ευρώπη και τον πλαισίωσε με τον Ντάνιελ Καλιτζιούρι, τον Μάξιμ Άρνολντ και φυσικά τον Μπέντνερ, με τον τελευταίο να δίνει τη λύση.

Κολονία (4-4-2): Χορν, Ολκόβσκι, Σόρενσεν, Χάιντς, Χέκτορ, Ρίσε, Φογκτ, Λέμαν, Μπιτενκούρτ (68' Γκέρχαρντ), Τσόλερ (81' Γιόγιτς), Μοντέστ

Βόλφσμπουργκ (4-2-3-1): Καστέλς, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Κλόζε, Ροντρίγκες, Χουντ (66' Καλιτζιούρι), Γκουστάβο, Πέρισιτς (74' Μπέντνερ), Κρούζε (81' Άρνολντ), Ντε Μπρούινε, Ντοστ

2η αγ.: Λύτρωση στο 90' για Μπάγερν, γκέλες κορυφής
Ντράξλερ-Σάλκε

Το πανό των φίλων της Σάλκε στις εξέδρες ήταν σαφές: "Ας ξεχάσουμε την περσινή σεζόν και ας έχουμε χάος μόνο στις εξέδρες". Η ομάδα δεν πήρε το μήνυμα και διατήρησε την παράδοση που τη θέλει να μην κρατάει ποτέ στην ιστορία το μηδέν στις δύο πρώτες αγωνιστικές, ακόμα και εάν αγωνίζεται με τη "νεοφώτιστη" Ντάρμσταντ. Το 1-1, μάλιστα, κρατάει την ομάδα του Ντιρκ Σούστερ αήττητη μέχρι στιγμής στη σεζόν και μάλιστα τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν ακόμα καλύτερα, εάν κατάφερνε να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε με τον Κονσταντίν Ράους στο 9ο λεπτό.

2η αγ.: Λύτρωση στο 90' για Μπάγερν, γκέλες κορυφής
Ράους-Ντάρμσταντ

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου με τον παίκτη που... δεν έπρεπε να βάλει γκολ. Λίγες ημέρες μετά από τη δεύτερη πρόταση της Γιουβέντους για τον Γιούλιαν Ντράξλερ, ο Γερμανός διεθνής μέσος σκόραρε και ουσιαστικά "φώναξε" στους "μπιανκονέρι" ότι δεν κάνουν λάθος που επιμένουν. Τα σφυρίγματα στο τέλος του αγώνα θα μπορούσαν να αποφευχθούν εάν ο Γιοχάνες Γκάις και ο Κλάας Γιαν Χούντελααρ δεν έστελναν την μπάλα στο δοκάρι του Κριστιάν Ματένια.

Σάλκε (4-4-2): Φάρμαν, Καϊσάρα, Ματίπ, Νόισταντερ, Αόγκο, Τσούπο Μότινγκ, Γκάις, Χέγκερ (80' Σανέ), Ντράξλερ, Ντι Σάντο (73' Μέγερ), Χούντελααρ

Ντάρμσταντ (4-4-1-1): Ματένια, Γκάριτς, Σουλού, Καλντιρόλα, Χόλαντ, Χέλερ, Γκόντορφ, Νίμεγερ, Ράους (87' Κέμπε), Βράντσιτς (50' Ζάιλερ), Στρο Ένγκελ (83' Βάγκνερ)

Σε ρυθμούς twitter

2η αγ.: Λύτρωση στο 90' για Μπάγερν, γκέλες κορυφής
Σταφυλίδης-Άουγκσμπουργκ

# Ντεμπούτο με την Άουγκσμπουργκ έκανε ο Κώστας Σταφυλίδης (90 λεπτά) στην εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

# Ο λογαριασμός twitter της Μπάγερν παραδέχθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με την άμυνα...

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

21:30 Χέρτα - Βέρντερ 1-1

(6' Στόκερ - 26' Ούτζα)

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

16:30 Σάλκε - Ντάρμσταντ 1-1

(47' Ντράξλερ - 9' Ράους)

16:30 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Άουγκσμπουργκ 1-1

(86' Ρους - 23' Καιουμπί)

16:30 Κολονία - Βόλφσμπουργκ 1-1

(30' Τσόλερ - 83' Μπέντνερ)

16:30 Ανόβερο - Λεβερκούζεν 0-1

(18' Χακάν)

16:30 Χόφενχαϊμ - Μπάγερν Μονάχου 1-2

(1' Φόλαντ - 41' Μίλερ, 89' Λεβαντόβσκι)

19:30 Αμβούργο - Στουτγκάρδη 3-2

(34' Ιλίτσεβιτς, 84' Λασογκά, 89' Τζουρού - 23', 42' Γκιντσέκ)

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

16:30 Ίνγκολσταντ - Ντόρτμουντ

18:30 Γκλάντμπαχ - Μάιντς

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Χέρτα (4-1-4-1): Κραφτ, Πέκαρικ, Λάνγκαμπ, Λούσττενμπεργκερ, Πλάτενχαρντ, Σκιέλμπρεντ, Χαραγκούτσι, Νταρίντα, Χέγκελερ (75' Βάιζερ), Στόκερ (89' Μπρουκς), Καλού (82' Μπαουμγιόχαν)

Βέρντερ (4-1-2-1-2): Βίντβαλντ, Γκέμπρε Σελασιέ, Λουκίμια, Βέστεργκααρντ, Γκαρσία, Μπάργκφρεντε, Φριτς, Γιουνούζοβιτς (90' Γκάλβεθ), Έγκεσταϊν (63' Μπάρτελς), Ούτζα, Γιόχανσον (80' Εζτουναλί)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-4-2): Χραντσέτσκι, Χασέμπε (68' Ιγκνιόβσκι), Σαμπράνο, Αμπραχάμ, Οτσίπκα, Άιγκνερ, Ρους, Ράιναρτς, Γκερεζγκίχερ (46' Τσάντλερ), Σεφέροβιτς, Καστενιό (74' Βάλντσμιντ)

Άουγκσμπουργκ (4-1-3-1-1): Χιτς, Φερχάεγκ, Χονγκ, Κλάβαν, Σταφυλίδης, Μπάιερ, Έσβαϊν (76' Φόιλνερ), Κορ, Βέρνερ (90+2' Μέλντερς), Αλτιντόπ (68' Τζι), Καιουμπί

Αμβούργο (4-2-3-1): Άντλερ, Ντίκμαϊερ, Τζουρού, Σπάχιτς, Οστρζόλεκ, Έκνταλ, Γιουνγκ, Γκρέγκοριτς (78' Μίλερ), Χόλτμπι (58' Λασογκά), Ιλίτσεβιτς, Σίπλοκ (66' Όλιτς)

Στουτγκάρδη (4-4-2): Τιτόν, Κλάιν, Μπάουμγκαρτλ, Χλούσεκ, Ινσούα, Κόστιτς (76' Γκρουέσο), Ρουπ (56' Σβάαμπ), Γκέντνερ, Ντιντάβι (84' Βέρνερ), Χάρνικ, Γκιντσέκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK