Μπάγερν - Ντόρτμουντ 5-1

Τόμας Μίλερ και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι οδήγησαν την Μπάγερν σε θρίαμβο με 5-1 επί της Ντόρτμουντ στο klassiker της 7ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 5-1
Μίλερ-Μπάγερν

Το ερώτημα για το εάν η Ντόρτμουντ μπορεί να ανταγωνιστεί την Μπάγερν στη Bundesliga φέτος απαντήθηκε από τους Τόμας Μίλερ και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, οι οποίοι οδήγησαν τους πρωταθλητές σε θρίαμβο με 5-1 και έδειξαν πως και φέτος ο τίτλος είναι βαυαρική υπόθεση.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα χρησιμοποίησε την καλύτερη ενδεκάδα που είχε στη διάθεσή του, μετά από μία νίκη με αναπληρωματικούς κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Τόμας Μίλερ επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα, συνθέτοντας κάτι σαν τριπλέτα με τους Ντάγκλας Κόστα και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, έχοντας ως υποστήριξη τους Τιάγκο Αλκάνταρα και Μάριο Γκέτσε και τους Χάβι Μαρτίνεθ και Τζερόμ Μπόατενγκ στα στόπερ.

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 5-1
Γκουαρδιόλα-Τούχελ-Ντόρτμουντ-Μπάγερν

Ο Τόμας Τούχερ, αντιθέτως, τάραξε τα νερά, προσπαθώντας να βρει τρόπο να σταματήσει μία "μηχανή" που είχε σημειώσει πέντε γκολ στα δύο προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια, το ένα εκ των οποίων απέναντι στην περσινή δεύτερη καλύτερη ομάδα της χώρας και φετινή κάτοχο του DFL-Ligapokal. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Σβεν Μπέντερ δίπλα του στα στόπερ, ενώ ο 20χρονος Γιούλιαν Βάιγκλ πήρε γεύση από το πρώτο ντέρμπι στα χαφ, την ώρα που ο Μάρκο Ρόις βρισκόταν στον πάγκο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο ορεξάτοι, έβρισαν διαρκώς χώρους και στο 26ο λεπτό, ο Μίλερ με ατομική ενέργεια και χάρη σε λάθος εκτίμηση του Ρόμαν Μπίρκι άνοιξε το σκορ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Χενρίχ Μεχιταριάν ανέτρεψε τον Τιάγκο και ο Γερμανός επιθετικός διπλασίασε τα τέρματά του.

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 5-1
Μίλερ-Λεβαντόβσκι-Μπάγερν

Ένα λεπτό αργότερα ήρθε η απάντηση της Μπορούσια, σε μία φάση που έπιασε στον "ύπνο" την άμυνα της Μπάγερν και ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ με το 10ο φετινό γκολ στο πρωτάθλημα έπιανε τον Λεβαντόβσκι στην κορυφή των σκόρερ.

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 5-1
Ομπαμεγιάνγκ-Ντόρτμουντ

Φευ. Ο Πολωνός επιθετικός, ως... είθισται, πήρε μπροστά στο 2ο ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 23ο δευτερόλεπτο, όταν άνοιξε λογαριασμό σε μία πολύ γρήγορη επίθεση και πάλι στους χώρους που άφηνε η άμυνα των φιλοξενουμένων. Η απουσία βοήθειας στα άκρα από τους επιθετικούς και από τους μέσους έφερναν διαρκώς την Μπάγερν στην περιοχή της Ντόρτμουντ, ωστόσο ο Τούχελ δεν είχε περιθώριο να θωρακίσει την άμυνα. Χρειαζόταν γκολ και γι' αυτό έριξε στο παιχνίδι τους Ρόις και Αντνάν Γιανουζάι.

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 5-1
Λεβαντόβσκι-Μπάγερν-Ντόρτμουντ

Το γκολ ήρθε, αλλά σε... άλλη εστία. Ο Λεβαντόβσκι "χτύπησε" ξανά στο 58' και στο 66' ήταν η σειρά του Γκέτσε να νικήσει τον Μπίρκι. Η Ντόρτμουντ έχασε ευκαιρίες με τον Ρόις και τον Ομπαμεγιάνγκ, ωστόσο η διαφορά στον αγωνιστικό χώρο ήταν τεράστια. Ο Γκουαρδιόλα, μάλιστα, βρήκε ευκαιρία ακόμα και να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, ρίχνοντας στη μάχη τους Αρτούρο Βιδάλ και Τζόσουα Κίμιχ αντί των Τσάμπι Αλόνσο και Τιάγκο, ενώ στο τέλος πέρασε στον αγώνα και ο Κινγκσλέ Κομάν στη θέση του Μίλερ, με τον Γερμανό να αποθεώνεται.

Μπάγερν - Ντόρτμουντ 5-1
Παπασταθόπουλος-Ντόρτμουντ

Η Μπάγερν έκανε το οκτώ στα οκτώ στην καλύτερη εκκίνηση σε σεζόν για γερμανική ομάδα, η Ντόρμουντ γνώρισε την πρώτη ήττα της φετινής σεζόν και πλέον απέχει 7 βαθμούς από τους πρωτοπόρους.

Μπάγερν (3-3-1-3): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Λαμ, Αλόνσο (76' Κίμιχ), Τιάγκο (68' Βιδάλ), Μίλερ (81' Κομάν), Γκέτσε, Λεβαντόβσκι, Κόστα

Ντόρτμουντ (4-3-2-1): Μπίρκι, Παπασταθόπουλος, Μπέντερ, Χούμελς, Πίστσεκ, Γιντογάν, Βάιγκλ, Κάστρο (53' Γιανουζάι), Καγκάβα (53' Ρόις), Μεχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ

Σε ρυθμούς twitter

# Ποια Λίβερπουλ; Ο Γίργκεν Κλοπ κάθεται στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου!

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

21:30 Ντάρμσταντ - Μάιντς 2-3

(27' Χέλερ, 57' Ζάιλερ - 15' Μπελ, 24' Μάλι)

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

16:30 Γκλάντμπαχ - Βόλφσμπουργκ 2-0

(75' Νόρντβεϊτ, 79' Τραορέ)

16:30 Ανόβερο - Βέρντερ 1-0

(55' Σανέ)

16:30 Χέρτα - Αμβούργο 3-0

(17' Καλού, 76', 78' Ιμπίσεβιτς)

16:30 Χ όφενχαϊμ - Στουτγκάρδη 2-2

(33' πέν., 77' Φόλαντ - 64' Κλίμεντ, 90' Βέρνερ)

19:30 Ίνγκολσταντ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0

(78' Γκρος, 84' Λεξ)

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

16:30 Σάλκε - Κολονία 0-3

(45' Μοντέστ, 79' Γκέρχαρντ, 84' Τσόλερ)

18:30 Μπάγερν - Ντόρτμουντ 5-1

(26', 35' πέν. Μίλερ, 46', 58' Λεβαντόβσκι, 66' Γκέτσε)

18:30 Λεβερκούζεν - Άουγκσμπουργκ 1-1

(39' Μπελαράμπι - 12' αυτ. Λένο)

Το live του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK