Καμπετσής: "Πρότυπο ο Ομπαμεγιάνγκ"

Ο επιθετικός της ομάδας κάτω των 23 ετών της Ντόρτμουντ, Αργύρης Καμπετσής, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Οι κουτσομπόληδες", με τον Βασίλη Τεμπέλη, μιλώντας για την συνύπαρξη του με τους Παπασταθόπουλο και Ομπαμεγιάνγκ.

Καμπετσής: "Πρότυπο ο Ομπαμεγιάνγκ"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ:

Για την εμπειρία του στις ακαδημίες της Ντόρτμουντ:« Είμαι τρεις μήνες εδώ και η ζωή είναι πολύ διαφορετική από την Ελλάδα. Η πόλη ζει για το ποδόσφαιρο κι αυτό με βοηθά στην προσαρμογή μου. Η Γερμανία είναι εντελώς διαφορετική στο ποδόσφαιρο από την Ελλάδα. Η προπόνηση έχει πολλές απαιτήσεις, ο ρυθμός είναι αλλιώτικος.

Οι προπονήσεις είναι πιο απαιτητικές. Στις προπονήσεις επιτρέπονται μία-δύο επαφές με την μπάλα. Εγώ, είμαι ο πιο μικρός στην ομάδα μου κι έτσι έχω περισσότερο ανταγωνισμό. Αλλά, αυτό με βοηθά ώστε να ενταχθώ και να προβιβαστώ στην πρώτη ομάδα πιο γρήγορα».

Για το αν τον έχει βοηθήσει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που είναι μέλος της ανδρικής ομάδας της Ντόρτμουντ:« Σχεδόν καθημερινά συναντιόμαστε στο προπονητικό κέντρο με τον Σωκράτη και μου δίνει συμβουλές. Βγαίνουμε κι έξω και μιλάμε. Είναι πολύ καλό που υπάρχει εδώ ο Σωκράτης και βοηθά αρκετά. Ξέρει κι από επιθετικούς, πώς να τους αντιμετωπίζει στο πιο υψηλό επίπεδο. Μου έχει δώσει κάποιες συμβουλές για το τι πρέπει να ακολουθώ στην προπόνηση. Μου είπε ότι μετρά πολύ η πειθαρχία κι ότι πρέπει να ακολουθώ τον προπονητή μου».

Για το αν ο επιθετικός της Ντόρτμουντ Πιερ Εϊμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι το πρότυπό του:« Ναι, σίγουρα. Τον έχω συναντήσει κι έχω μιλήσει. Άλλωστε κάνει πολλή παρέα με τον Σωκράτη. Μου έχει δώσει κι αυτός πολλές συμβουλές κι έχω να πω ότι είναι άριστος χαρακτήρας. Με βοηθά, γιατί παίζει και στη θέση μου».

Για το αν ελπίζει ότι θα παίξει σύντομα στην πρώτη ομάδα της Ντόρτμουντ:« Είναι νωρίς ακόμη γιατί είμαι τρεις μήνες εδώ, αλλά κάνω ο,τι μπορώ για να το πετύχω. Είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο Κύπελλο. Αλλά, θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμη. Ίσως και να γίνει».

Για το πρωτάθλημα στο οποίο αγωνίζεται:« Είμαστε στην τέταρτη κατηγορία, Regionalliga, και παίζουμε με άλλη μία δεύτερη ομάδα, αυτή της Κολωνίας. Όλες οι άλλες ομάδες αποτελούνται από ενήλικες. Αυτό με βοηθά ώστε να ξεφύγω από το ακαδημαϊκό επίπεδο».

Για τις διαφορές του 19χρονου Έλληνα με τον αντίστοιχο Γερμανό ποδοσφαιριστή:« Δεν υπάρχει περισσότερο ταλέντο. Ωστόσο, δίνουν μεγάλη σημασία στις προπονήσεις. Είναι περισσότερο δουλευταράδες κι έχουν και καλύτερες εγκαταστάσεις, το οποίο τους βοηθά. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν τα γήπεδα που πρέπει να έχουμε και οι Έλληνες ποδοσφαιριστές παίζουν μόνο με το ταλέντο τους».

Για το αν παρακολουθεί κόσμος τα παιχνίδια τους:« Σχεδόν σε κάθε ματς εντός κι εκτός έδρας έχουμε τουλάχιστον 10.000 θεατές. Δηλαδή, στην πρώτη αναμέτρηση με την Έσεν, το γήπεδο ήταν γεμάτο. Μου φάνηκε, πραγματικά, απίστευτο. Ενθουσιάστηκα στην αρχή, είναι δύσκολο να παίζεις σε τόσο κόσμο και να σε κοιτάζουν τόσα ζευγάρια μάτια, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνηθίσεις. Δεν είναι όπως στην Ελλάδα που σε παρακολουθούν 50 άτομα. Και πολλά μπορεί να λέω…»

Για την προσαρμογή του στη Γερμανία:« Είπα και πιο πριν ότι θεωρώ πως είναι νωρίς. Πρέπει να μάθω τη γλώσσα γιατί είναι δύσκολη, γιατί είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και η γνώση της θα με βοηθήσει πολύ».

Για την εθνική Ελλάδας U19:« Με την U19 της Εθνικής Ελλάδας δουλεύουμε με τον κύριο Γκούμα κι έχουμε πολύ καλή ομάδα. Σε μια εβδομάδα έχουμε φιλικά με την Τσεχία και τη Σλοβακία κι έχουμε στόχο τα προκριματικά του Euro. Πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμη και την πρωτιά γιατί παίζουμε με Ρωσία, Γιβραλτάρ και Ρουμανία και να δώσουμε λίγη χαρά στον κόσμο».

Για το αν θα συμβούλευε έναν νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή να πάει στη Γερμανία:« Ναι, θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες επιλογές. Γενικά το εξωτερικό. Όχι μόνο η Γερμανία, αλλά και η Ισπανία και η Αγγλία. Είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσεις την καριέρα σου».

News 24/7

24MEDIA NETWORK