Οι 10 καλύτερες στιγμές του Κλοπ στη Ντόρτμουντ

Σε γνώριμα λημέρια επιστρέφει ο Γίργκεν Κλοπ. Η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Λίβερπουλ για το πρώτο ματς των προημιτελικών του Europa Leauge και το Contra.gr θυμάται τις δέκα καλύτερες στιγμές του Γερμανού στο "Βεστφάλεν".

DORTMUND, GERMANY - SEPTEMBER 24:  Jurgen Klopp the manager of Borussia Dortmund looks on prior to kickoff during the Bundesliga match between Borussia Dortmund and VfB Stuttgart at Signal Iduna Park on September 24, 2014 in Dortmund, Germany.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
DORTMUND, GERMANY - SEPTEMBER 24: Jurgen Klopp the manager of Borussia Dortmund looks on prior to kickoff during the Bundesliga match between Borussia Dortmund and VfB Stuttgart at Signal Iduna Park on September 24, 2014 in Dortmund, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Δύο από τις καλύτερες ομάδες που συνεχίζουν στο Europa League, η Λίβερπουλ και η Ντόρτμουντ τίθενται το βράδυ της Πέμπτης (7/4) αντιμέτωπες για το πρώτο ματς της φάσης των προημιτελικών. Τους δυο τους φυσικά τους συνδέει ο Γίργκεν Κλοπ, ο Γερμανός ο οποίος για επτά χρόνια κάθισε στον πάγκο της ομάδας του "Βεστφάλεν" και μαζί της πέτυχε σπουδαία πράγματα.

Τώρα επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο γήπεδο που αγαπήθηκε όσο λίγοι. Εν αναμονή της μεγάλης αυτής αναμέτρησης, το Contra.gr θυμάται τις 10 καλύτερες στιγμές του Κλοπ στο τιμόνι της Ντόρτμουντ.

10. Δεύτερος καλύτερος προπονητής στον κόσμο για το 2013

Οι 10 καλύτερες στιγμές του Κλοπ στη Ντόρτμουντ

Αν ο Γίργκεν Κλοπ καθίσει και σκεφτεί τις καλύτερες στιγμές του στη Ντόρτμουντ, τότε σίγουρα θα του έρθει στο μυαλό το γεγονός πως τερμάτισε δεύτερος, πίσω από Γιουπ Χάινκες, στη ψηφοφορία για τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο το 2013. Αλλά και η δεύτερη θέση στον πλανήτη, μόνο λίγο πράγμα δεν είναι. Η Ντόρτμουντ εκείνη τη σεζόν έφτασε μέχρι και τον τελικό του Champions League, όμως έχασε το τρόπαιο από την Μπάγερν Μονάχου.

9. Η νίκη με 4-1 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Οι 10 καλύτερες στιγμές του Κλοπ στη Ντόρτμουντ

Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει την ασύλληπτη βραδιά που η Ντόρτμουντ ταπείνωσε με 4-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Γερμανία. Ήταν για τη σεζόν 2012-13 και οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα ημιτελικά του Champions League. Η ομάδα του Κλοπ με τον Λεβαντόβσκι να πετάει φωτιές και να πετυχαίνει καρέ τερμάτων πήρε την νίκη στο πρώτο παιχνίδι και τελικά στη συνέχεια κατάφερε να πάρει και την πρόκριση.

8. H κατάκτηση του Σούπερ Καπ κόντρα στη Μπάγερν την πρώτη του σεζόν

Οι 10 καλύτερες στιγμές του Κλοπ στη Ντόρτμουντ
© EPA

Αν και επρόκειτο για ανεπίσημο τρόπαιο, εκείνη η βραδιά ενάντια στην Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Σούπερ Καπ, θα πρέπει να έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό του Κλοπ. Ήταν στην πρώτη του σεζόν που ανέλαβε το σύλλογο και το να νικάς με 2-1 την Μπάγερν σε τελικό διοργάνωσης δεν είναι και απλό.

7. Το υπέροχο ταξίδι στο Champions League (2012/13)

Οι 10 καλύτερες στιγμές του Κλοπ στη Ντόρτμουντ

Μια χρονιά-όνειρο για τους φιλάθλους, αλλά και για όλα τα μέλη της ομάδας του Ντόρτμουντ. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η αρμάδα του Κλοπ θα έφτανε μέχρι τον τελικό του Champions League και θα διεκδικούσε ως το τέλος το βαρύτιμο τρόπαιο. Ειδικά δε από τη στιγμή που το καλοκαίρι κληρώθηκαν σε έναν όμιλο μαζί με Άγιαξ, Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ντόρτμουντ όμως προκρίθηκε και στη συνέχεια απέκλεισε κατά σειρά τη Σαχτάρ, τη Μάλαγα, τη Ρεάλ, ώσπου στον τελικό γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Μπάγερν. Όπως και να έχει όμως, η πορεία των Γερμανών ήταν λες και βγήκε από ταινία.

6. Όταν συγκέντρωσε 81 πόντους στο πρωτάθλημα (2011/12)

Οι 10 καλύτερες στιγμές του Κλοπ στη Ντόρτμουντ

Ιστορία έγραψε ο Κλοπ το 2011-12 στη Bundesliga, μαζεύοντας με τη Ντόρτμουντ συνολικά 81 πόντους, κάτι που δεν είχε καταφέρει κανένας σύλλογος στο παρελθόν. Αυτό το επίτευγμα μάλιστα άρχισε και συζητήσεις για το αν τελικά η ομάδα του Κλοπ ήταν η καλύτερη στην ιστορία του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, το ρεκόρ της δεν κράτησε για πολύ, αφού το έσπασε η Μπάγερν Μονάχου την επόμενη χρονιά.

5. Η κατάκτηση της Bundesliga το 2011

DORTMUND, GERMANY - MAY 14: Player of Dortmund celebrate with the trophy winning the German Championship after the Bundesliga match between Borussia Dortmund and Eintracht Frankfurt at Signal Iduna Park on May 14, 2011 in Dortmund, Germany.  (Photo by Nadine Rupp/Bongarts/Getty Images)
DORTMUND, GERMANY - MAY 14: Player of Dortmund celebrate with the trophy winning the German Championship after the Bundesliga match between Borussia Dortmund and Eintracht Frankfurt at Signal Iduna Park on May 14, 2011 in Dortmund, Germany. (Photo by Nadine Rupp/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Η Ντόρμουντ κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία της το 2011, χάρη στον Γίργκεν Κλοπ και το μαεστρικό του κοουτσάρισμα. Το κατέκτησαν μάλιστα δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, τερματίζοντας πάνω από Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μπάγερν Μονάχου. Ένας τίτλος που ανέβασε επίπεδο τον Γερμανό τεχνικό.

4. Αήττητο σερί 28 αγώνων στο πρωτάθλημα (2011/12)

Οι 10 καλύτερες στιγμές του Κλοπ στη Ντόρτμουντ

Την σεζόν που η Ντόρτμουντ μάζεψε συνολικά 81 πόντους στη Bundesliga, γράφοντας ιστορία, παράλληλα πέτυχε ακόμη ένα σπουδαίο επίτευγμα. Κατάφερε να παραμείνει αήττητη για 28 παιχνίδια (!), ξεκινώντας από το ματς της έβδομης αγωνιστικής. Ένα ρεκόρ βέβαια που ισοφάρισε η Μπάγερν την επόμενη σεζόν.

3. Η νίκη με 5-2 κόντρα στην Μπάγερν στον τελικό Κυπέλλου (2012)

Οι 10 καλύτερες στιγμές του Κλοπ στη Ντόρτμουντ

Ως γνωστόν, η κόντρα μεταξύ Μπάγερν και Ντόρτμουντ είναι μεγάλη, όμως σε εκείνη τη χρονική περίοδο είχε φουντώσει ακόμη περισσότερο. Όταν λοιπόν νικάς τον αντίπαλό σου με 5-2, σε τελικό Κυπέλλου, δεν μπορείς να το ξεχάσεις ποτέ σου. Αυτό συμβαίνει και με τον Γίργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός είδε την ομάδα του να ταπεινώνει την πανίσχυρη Μπάγερν με το εκπληκτικό 5-2 και τον Λεβαντόβσκι να πετυχαίνει χατ-τρικ σε μια ονειρική βραδιά.

2. Καλύτερος Γερμανός προπονητής το 2011 και το 2012

Οι 10 καλύτερες στιγμές του Κλοπ στη Ντόρτμουντ

Αυτά τα δύο βραβεία ίσως είναι οι μεγαλύτερες διακρίσεις του Κλοπ σε ατομικό επίπεδο μέχρι στιγμής. Έχοντας πετύχει τρομερά πράγματα με τη Ντόρτμουντ το 2011 και το 2012, αναδείχθηκε καλύτερος Γερμανός προπονητής για δύο συνεχόμενες σεζόν. Το να κατακτήσεις την Bundesliga back-to-back απέναντι σε μεγαθήρια, δεν είναι και κάτι μπορεί να το κάνει ο καθένας.

1. Πρώτο double στην ιστορία του συλλόγου

Οι 10 καλύτερες στιγμές του Κλοπ στη Ντόρτμουντ

Ναι, μέσα σε όλα ο Κλοπ το πέτυχε και αυτό. Στα 103 χρόνια ζωής της Ντόρτμουντ, ο σύλλογος δεν είχε κατακτήσει ποτέ τo double, όμως με τον Γερμανό στο τιμόνι το κατάφερε. Στην τέταρτή του σεζόν στην ομάδα, έκανε μια ασύλληπτη σεζόν και κατέκτησε με ρεκόρ βαθμών το πρωτάθλημα, αλλά και με νίκη με 5-2 κόντρα στη Μπάγερν το κύπελλο. Είναι δεδομένο πως αυτή τη σεζόν δεν θα την ξεχάσει ποτέ του, ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η οπαδοί της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK