ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Αποχωρεί το καλοκαίρι ο Κλοπ

Ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε επίσημα, μέσω συνέντευξης Τύπου, την αποχώρησή του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Αποχωρεί το καλοκαίρι ο Κλοπ

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ και ο Γιούργκεν Κλοπ αποφάσισαν να λύσουν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους, με τον Γερμανό τεχνικό να αποχωρεί στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (15/04).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κλοπ:

"Η απόφαση μου δεν έχει να κάνει με την κατάσταση του συλλόγου, ούτε με τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Πήραμε από κοινού την απόφαση με τη διοίκηση. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να αφήνεις κάτι τόσο σπουδαίο. Ως άνθρωπος δεν θα ήθελα να δω μία τόσο όμορφη περιπέτεια να φτάνει στο τέλος".

"Θεωρώ πως η Μπορούσια χρειάζεται μία αλλαγή. Εγώ μπορεί να φύγω, όμως αρκετά πράγματα θα παραμείνουν ίδια στην ομάδα. Το κυριότερο πρόβλημα όσα χρόνια βρίσκομαι στην ομάδα είναι πως κάνουμε διαρκώς συγκρίσεις με τις επιτυχίες του παρελθόντος".

"Δε νομίζω πως έφυγε ένα βάρος από πάνω μου. Δεν είμαι κουρασμένος, ακόμα κι αν φαίνεται έτσι".

Για το αν έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλες ομάδες: "Δεν έχω έρθει σε επαφή με καμία ομάδα, όμως δεν σχεδιάζω να μείνω εκτός προπονητικής".

Για την Ντόρτμουντ: "Έχω ήδη αγοράσει ήδη τρία εισιτήρια διαρκείας της Ντόρτμουντ για την επόμενη σεζόν".

Για το αν είχε ενημερώσει τους παίκτες του: "Δεν είχα χρόνο να ενημερώσω την ομάδα. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα".

Για το αν υπήρχε κόντρα μεταξύ της διοίκησης και του ίδιου: "Όχι, δεν υπήρχε ποτέ κόντρα. Η απόφαση πάρθηκε τώρα επειδή αυτή την περίοδο ξεκινάνε τα πλάνα για τη νέα σεζόν".

Για το τελευταίο όνειρο με την Ντόρτμουντ: "Έχω ένα τελευταίο όνειρο με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και αυτό είναι ένα σπουδαίο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Δεν είχα πρόβλημα με κανέναν παίκτη. Η Ντόρτμουντ είναι σπουδαιότερη από όλους μας, και θα είναι πάντα σπουδαιότερη από όλους μας. Είμαι ευγνώμων που αποτέλεσα μέλος της".

"Θα δώσουμε και την ψυχή μας στα τελευταία παιχνίδια. Είναι ευκαιρία για την ομάδα να πετύχει σπουδαία πράγματα".

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος, Χάνς-Γιόακιμ Βατσκε. δήλωσε:

"Είχαμε επαφές με τον Γιούργκεν τις τελευταίες ημέρες και συμφωνήσαμε από κοινού για να λύσουμε τη συνεργασία μας στο τέλος της σεζόν. Ήταν δύσκολο για μας επειδή έχουμε εξαιρετική σχέση μεταξύ μας.

Γιούργκεν, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα έχεις την αιώνια ευγνωμοσύνη της Ντόρτμουντ. Αυτό που μας ανακουφίζει περισσότερο είναι πως θα παραμείνει η φιλία".

Η πορεία του Κλοπ με την Ντόρτμουντ:

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Αποχωρεί το καλοκαίρι ο Κλοπ

Διαβάστε ακόμα:

Ζήτησε λύση συμβολαίου ο Κλοπ

News 24/7

24MEDIA NETWORK