Παπασταθόπουλος: "Ζω ένα μικρό παραμύθι στην Ντόρτμουντ"

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε στον "Sport24 Radio 103,3" και αναφέρθηκε στην πορεία με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και την Εθνική Ελλάδας. (AUDIO)

Παπασταθόπουλος: "Ζω ένα μικρό παραμύθι στην Ντόρτμουντ"
Παπασταθόπουλος

O Ο αμυντικός της Ντόρτμουντ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον " Sport24 Radio 103,3" αναφέρθηκε στην έως τώρα καριέρα του, στο ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, την Εθνική ομάδα, ενώ υπήρξε και μια τηλεφωνική έκπληξη στον ίδιο, λίγο πριν το φινάλε της εκπομπής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Ο απολογισμός του για το 2016, με τη Ντορτμουντ: "Φέτος έχουμε δύο πρόσωπα, στη Bundesliga δεν τα έχουμε πάει καλά μέχρι στιγμής, ενώ στο Champions League η απόδοση μας δημιουργεί αισιοδοξία για την συνέχεια. Βέβαια, να ξεκαθαρίσουμε ότι στο Champions League πλέον είναι δύο αγώνες σε κάθε φάση, όπου χρειάζεσαι τύχη και δύο καλές βραδιές".

Αν σκέφτεται να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του: "Κάθε ποδοσφαιριστής σκέφτεται και θέλει το καλύτερο για τον εαυτό του. Μην ξεχνάμε ότι τώρα είμαι σε μια τεράστια ομάδα, με κόσμο που με έχει αντιμετωπίσει με τρόπο που ξάφνιασε. Είμαι ευχαριστημένος με ότι ζω αυτή την στιγμή, όμως στο ποδόσφαιρο αλλάζουν πολλά πράγματα σε έξι μήνες ή ένα χρόνο. Τώρα νιώθω πολύ χαρούμενος.

Δεν περίμενα ότι θα πάω σε μια τόσο μεγάλη ομάδα και θα κυλήσουν όλα τόσο όμορφα για μένα. Ζω ένα μικρό παραμύθι, αλλά αυτό ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά και δύσκολες στιγμές για να καταφέρω να είμαι σε αυτό το επίπεδο".

Για τα σενάρια που υπάρχουν σχετικά με την Ρεάλ και αν νιώθει έτοιμος για αυτό το ενδεχόμενο: "Ποδοσφαιρικά νιώθω στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Μέσα από την δουλειά κατορθώνεις να βελτιώνεσαι και νομίζω ότι κάθε χρόνια για μένα είναι και καλύτερη. Βέβαια σε αυτό συμβάλλει και η εμπειρία που αποκτώ μέσα από τα παιχνίδια. Αισθάνομαι πολύ καλά στην ομάδα που είμαι αυτή την στιγμή και όπως είπα και πριν στο ποδόσφαιρο αλλάζουν πολλά, έχω ακόμη 2,5 χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα και εύχομαι να κατορθώσω να κερδίσω έναν τίτλο".

Αν έχει συνομιλήσει με τους Μήτρογλου και Σάμαρη μετά την κλήρωση με την Μπενφίκα: "Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα, θα γίνει όσο πλησιάζουν οι αγώνες. Είναι ευχάριστο οτι θα βρεθώ αντιμέτωπος στο Champions League με μια ομάδα που έχει Έλληνες παίκτες. Γνωρίζουμε και οι τρεις ότι θα είναι δύσκολοι αγώνες, περιμένω όμως την ώρα και την στιγμή που θα μπω στο γήπεδο για να τους αντιμετωπίσω".

Πώς νιώθει όταν επιστρέφει στην Καλαμάτα: "Όταν έρχομαι ξεχνιέμαι από τα ποδοσφαιρικά, βλέπω φίλους και την οικογένεια μου. Στην Καλαμάτα έχω μεγαλώσει και έχω βγει από αυτή την πόλη, για αυτό και δεν με αντιμετωπίζουν σαν τον Παπασταθόπουλο, ξέρουν όλοι ότι είμαι ο Σωκράτης, το δικό τους παιδί και νιώθω πιο άνετα".

Πόσο έχει αλλάξει η Ελλάδα το διάστημα που αγωνίζεται στο εξωτερικό: "Η καθημερινότητα έχει αλλάξει, γνωρίζουμε όλη την κατάσταση που βρισκόμαστε. Παρόλα αυτά βλέπω κόσμο που έχει αξίες. Βέβαια τα πράγματα είναι δύσκολα και ο καθένας προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει μέσα από τις αξίες του Έλληνα, δηλαδή η οικογένεια είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας αυτή την εποχή".

Τι θυμάται από όταν ξεκίνησε να αθλείται στην Καλαμάτα (σ.σ. αρχικά έκανε στίβο): "Αισθάνομαι όμορφα γιατί τώρα κάνω προπόνηση στο στάδιο που ξεκίνησα, περνάω από τα μέρη όπου έζησα ωραίες στιγμές. Δεν φανταζόμουν ότι θα κάνω αυτή την καριέρα, έκανα όνειρα όπως όλοι".

Πότε ένιωσε ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα: "Όταν έπαιξα στην ΑΕΚ τα πρώτα χρόνια και μετά όταν έκανα το επόμενο βήμα στην Ιταλία. Ο κάθε σταθμός στην καριέρα μου ήταν κάτι το διαφορετικό, με τις ωραίες και τις δύσκολες στιγμές".

Για την δήλωση του Τσίρο Ιμόμπιλε ότι με δυσκολία έκανε φίλους στη Ντόρτμουντ: "Δεν προσαρμόστηκε γρήγορα και εύκολα, αλλά θα πρέπει να δει και τι έκανε λάθος και εκείνος, γιατί είναι εύκολο να λέμε ότι φταίνε οι άλλοι. Εγώ πιστεύω ότι στα αποδυτήρια του δόθηκε "ζεστασιά", αλλά δεν βοήθησαν οι συνθήκες και δεν του βγήκαν τα πράγματα".

Για την Εθνική ομάδα: "Όλα τα παιδιά στην Εθνική θέλουμε να βρεθούμε στα γήπεδα της Ρωσίας το 2018, ειδικά μετά από δυο χρόνια αποτυχιών και αμφισβήτησης. Παλεύουμε για αυτό και είναι καθοριστικά τα δύο επόμενα παιχνίδια".

Για τις δηλώσεις που έχει κάνει ο Τζέκο: "Θα πρέπει και από τις δυο μεριές να πέσουν οι τόνοι. Πιστεύω ότι η φιλοξενία μας στον πρώτο αγώνα ήταν μέσα στα αθλητικά πλαίσια. Αυτό που θα συναντήσουμε στον δεύτερο αγώνα θα είναι χειρότερο απο αυτό που βρήκαν αυτοί. Εδώ βρήκαν μια εκκλησία. Για αυτό είναι οι μεγάλοι παίκτες και οι μεγάλες ομάδες, σε τέτοιους αγώνες πρέπει να βγάλουμε χαρακτήρα και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό για μας".

Ποιο πρωτάθλημα είναι το καλύτερο, το γερμανικό ή το ιταλικό: "Το ιταλικό πρωτάθλημα πριν από 6-7 χρόνια ήταν στα κορυφαία πρωταθλήματα παγκοσμίως. Το γερμανικό τα τελευταία 6-7 χρόνια έχει κάνει τεράστια βήματα και είναι στα δύο πρώτα πρωταθλήματα παγκοσμίως".

Αν υπάρχει κάποιο άτομο που τον έχει βοηθήσει εξωγηπεδικά, πχ. Γιατρός ή φυσιοθεραπευτής κλπ.: "Απο όλες τις ομάδες που πέρασα με έχουν βοηθήσει κυρίως Έλληνες. Τώρα έχω και τον δικό μου φυσιοθεραπευτή στη Ντόρτμουντ, όπου είναι ένας φίλος μου και σίγουρα με βοηθάει πολύ στην καθημερινότητα μου".

*** Σε εκείνο το σημείο υπήρξε μια έκπληξη για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, καθώς στην άλλη τηλεφωνική γραμμή ήταν ο φίλος και φυσιοθεραπευτής του στη Γερμανία, Λεωνίδας Παπανικολάου.

Πώς βλέπει τον Παπασταθόπουλο αυτό το διάστημα που συνεργάζονται: "Πλέει σε πελάγη ευτυχίας, γιατί είχε την κόρη και τώρα ήρθε και ο γιος. Ο Σωκράτης ξέρει πως να προφυλάσσει τον εαυτό του, έχει περάσει από μεγάλες ομάδες και αυτό βοηθάει. Όταν χάνει είναι στεναχωρημένος, δεν θέλει να χάνει με τίποτα, ούτε στο… playstation".

News 24/7

24MEDIA NETWORK