Ο Τούχελ δεν κατάφερε να γίνει Κλοπ

Κόντρα στα προγνωστικά που τον ήθελαν να ριζώνει στην Ντόρτμουντ όταν πρωτοανάλεβε, ο 43χρονος προπονητής έφυγε μετά τη συμπλήρωση δύο ετών.

Ο Τούχελ δεν κατάφερε να γίνει Κλοπ

Όταν τον Απρίλιο του 2016 η Ντόρτμουντ επέλεγε τον Τόμας Τούχελ ως αντικαταστάτη - διάδοχο του Γιούργκεν Κλοπ, όλοι έβλεπαν έναν ελπιδοφόρο προπονητή με καλή δουλειά στη Μάιντζ και λαμπρό μέλλον.

Η 8ετία του νυν προπονητή της Λίβερπουλ είχε δημιουργήσει προσδοκίες για μια νέα αντίστοιχη κατάσταση, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδανικά και το διαζύγιο της Τρίτης, μετά από μόλις δυο σεζόν, ήρθε ως επακόλουθο.

Η Μπορούσια του Τούχελ δεν κατάφερε ν' αμφισβητήσει τα πρωτεία της Μπάγερν, όπως έκανε ο προκάτοχός του, ούτε έκανε υπέρβαση στην Ευρώπη. Πήρε μόνο το εφετινό κύπελλο και τίποτα περισσότερο. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις εσωτερικές κόντρες για το μεταγραφικό σχεδιασμό και τη φημολογία ότι θα φύγει για ν' αναλάβει κινέζικη ομάδα, τα ερείσματα που είχε εντός της διοίκησης χάθηκαν.

Ο Γερμανός προπονητής ευχαρίστησε για όσα πέρασε τη διετία αυτή και δήλωσε ευγνώμων. Άλλωστε η Ντόρτμουντ τού άνοιξε την πόρτα για ένα καλύτερο μέλλον. Στο χέρι του είναι ν' αποδείξει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες και ν' ανταποκριθεί στις προκλήσεις.

AP Photo/Martin Meissner

News 24/7

24MEDIA NETWORK