Οι 10 κορυφαίοι Έλληνες που αγωνίστηκαν στη Bundesliga

Η Bundesliga δημοσιοποίησε μια λίστα με τις καλύτερες θητείες Ελλήνων στο πρωτάθλημα και οι εκπλήξεις είναι πολλές.

Οι 10 κορυφαίοι Έλληνες που αγωνίστηκαν στη Bundesliga
Παπασταθόπουλος-Παπαδόπουλος INTIME SPORTS

Οι φανατικοί φίλοι της Bundesliga ζητούσαν επίμονα από το κανάλι του πρωταθλήματος στο Youtube μία λίστα με τους κορυφαίους Έλληνες που έχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα και οι ιθύνοντες την συνέθεσαν ως χριστουγεννιάτικο δώρο.

Σε αυτήν υπάρχουν ονόματα που περιμέναμε σε διαφορετικές θέσεις, εκπλήξεις, απουσίες και αρκετά θέματα για συζήτηση.

Για παράδειγμα, στις πρώτες τρεις θέσεις δεν βρίσκεται κανείς εκ των δύο σπουδαίων Ελλήνων στόπερ της εποχής, αφού ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρίσκεται στην τέταρτη θέση και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος στην πέμπτη.

Ακριβώς από κάτω τους βρίσκεται ένα άγνωστο όνομα στο ελληνικό κοινό, ο Δημήτρης Τσιονάνης ο οποίος είναι ο δεύτερος Έλληνας σε συμμετοχές στη Bundesliga, με τη φανέλα της Μάνχαϊμ τη δεκαετία του '80.

Το "παρών" δίνουν και οι Σωτήρης Κυργιάκος, Κώστας Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Γραμμόζης και Νίκος Λυμπερόπουλος, ωστόσο απουσιάζουν παίκτες όπως ο Πασχάλης Σερέτης, ο Κώστας Σταφυλίδης, ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο Στέλιος Μαλεζάς, ο Βαγγέλης Μάντζιος, Μάικ Γαλάκος, ο Μηνάς Χατζίδης και άλλοι.

Στην τρίτη θέση φιγουράρει ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε αποκλειστικά στη χώρα, ωστόσο έγινε διεθνής με την Εθνική Ελλάδας. Ο λόγος για τον Γιάννη Αμανατίδη, με αριθμό συμμετοχών ρεκόρ στο πρωτάθλημα (198) και 54 γκολ, που έφτασε να πάρει μέχρι και το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο μοναδικός Έλληνας πρωταθλητής Γερμανίας. Ο Άγγελος Χαριστέας πέρασε τρεις χρονιές στη Βέρντερ και το 2004 κατέκτησε το νταμπλ, ενώ έπαιξε στην κατηγορία και με τη Νυρεμβέργη, τη Λεβερκούζεν (έφτασε μέχρι τελικό κυπέλλου) και τη Σάλκε, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο και έφτασε στα ημιτελικά του Champions League. Συνολικά κατέγραψε 126 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 27 γκολ.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται σχεδόν αξιωματικά ο μοναδικός Έλληνας πρώτος σκόρερ στην ιστορία κορυφαίου πρωταθλήματος. Ο Φάνης Γκέκας με τα 20 γκολ σε 32 αγώνες της Μπόχουμ τη σεζόν 2006-2007 (ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό) έγραψε ιστορία στη Γερμανία και ακολούθησαν θητείες σε Λεβερκούζεν, Χέρτα και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όπου σημείωσε ακόμα 35 γκολ.

Το top 10 της Bundesliga

1. Φάνης Γκέκας (Μπόχουμ, Λεβερκούζεν, Χέρτα, Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

2. Άγγελος Χαριστέας (Βέρντερ, Νυρεμβέργη, Λεβερκούζεν, Σάλκε)

3. Γιάννης Αμανατίδης (Στουγκάρδη, Κάιζερσλαουτερν, Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

4. Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Βέρντερ, Ντόρτμουντ)

5. Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε, Λεβερκούζεν)

6. Δημήτρης Τσιονάνης (Μάνχαϊμ)

7. Σωτήρης Κυργιάκος (Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Βόλφσμπουργκ)

8. Κώστας Κωνσταντινίδης (Χέρτα, Ανόβερο)

9. Δημήτρης Γραμμόζης (Αμβούργο, Κάιζερσλαουτερν)

10. Νίκος Λυμπερόπουλος (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

News 24/7

24MEDIA NETWORK