Ο. Βλαχοδήμος: "Δεν με προσέγγισε η ΕΠΟ"

Ο τερματοφύλακας της δεύτερης ομάδας της Στουτγκάρδης, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, μίλησε για την επιλογή του να αγωνιστεί στις "μικρές" εθνικές Γερμανίες και για τον αδερφό του, Παναγιώτη, που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό.

Ο. Βλαχοδήμος: "Δεν με προσέγγισε η ΕΠΟ"

Οι δηλώσεις Βλαχοδήμου στη "Sportday"

Για την επιλογή της εθνικής Γερμανίας αντί της Εθνικής Ελλάδας

"Από τη στιγμή που δεν είχα καμία προσέγγιση από την ΕΠΟ, δεν ήταν δύσκολο να επιλέξω ποδοσφαιρική ταυτότητά. Είμαι Έλληνας, όμως γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία. Ηταν μεγάλη τιμή για μένα όταν κλήθηκα το 2009 στην U-15 της εθνικής Γερμανίας. Από τότε έχω 38 διεθνείς συμμετοχές, ζώντας απίστευτες εμπειρίες, κερδίζοντας μετάλλια σε Μουντιάλ και Euro με την U-17 (2011). Με το καλό ευελπιστώ να αγωνιστώ σε άλλο ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, των U-19 στη Λιθουανία το καλοκαίρι του 2013".

Για το αν πήρε σωστή απόφαση ο ίδιος που έφυγε για Γερμανία ή ο αδερφός του που έμεινε Ελλάδα

"Μόνο ο καθένας για τον εαυτό του μπορεί να το απαντήσει αυτό. Είμαστε αδέρφια, ναι, αλλά έχουμε διαφορετικές ηλικίες, παίζουμε σε διαφορετικές θέσεις και κάθε απόφαση έχει το δικό της timing. Για μένα η μεταγραφή του Παναγιώτη στην Ξάνθη ήταν σωστή κίνηση. Αγωνίστηκε αμέσως, είχε εξαιρετική απόδοση κι έτσι μετακόμισε στον Ολυμπιακό. Από τη μεριά μου χαίρομαι που ζω την πρόκληση της 3. Liga μέσω της οποίας επιδιώκω μεγαλύτερα επιτεύγματα στο μέλλον".

Για τις φήμες περί Ολυμπιακού που ακούστηκαν το καλοκαίρι

"Ειλικρινά δεν έχω κάνει τέτοιου είδους σκέψεις. Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψα με τη Στουτγκάρδη νομίζω ότι ήταν η σωστή κίνησή. Στόχος μου είναι να καθιερωθώ και να προσπαθήσω για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη. Μελλοντικά τίποτα δεν μπορώ ν' αποκλείσω. Είμαι ήδη 13 χρόνια εδώ. Αισθάνομαι καλά, η προοπτική είναι εξαιρετική. Χαίρομαι για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που απολαμβάνω. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας, τόσο για μένα όσο και για κάθε -νέο ειδικά- ποδοσφαιριστή".

Για την ανέλιξή του στη Στουτγκάρδη

"Δεν πιστεύω πως ανεβαίνω τόσο γρήγορα. Ίσα-ίσα νομίζω πως μέσα από τις προκλήσεις μαθαίνεις κι έτσι προοδεύεις. Είμαι υπέρμαχος της φιλοσοφίας ‘if you're good enough, you're old enough!’. Το ντεμπούτο μου στην 3. Liga στα 17 είναι απλά μια επιβεβαίωση της εξέλιξής μου από τα τμήματα υποδομής. Κι αυτό θέλω, συνεχώς να βελτιώνομαι για να κάνω τα σωστά επόμενα βήματα στην καριέρα μου".

Για τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ που έχει ακουστεί πως τον έχουν παρακολουθήσει

"Το ενδιαφέρον άλλων ομάδων και τέτοιες διακρίσεις εννοείται ότι είναι τιμητικές και αποδεικνύουν ότι βαδίζω στον σωστό δρόμο. Δεν πιέζομαι, όμως, αντίθετα παραμένω προσηλωμένος στη δική μου ομάδα και στην καθημερινή μου δουλειά".

Για το αν έχει εισπράξει αρνητικό κλίμα στη Γερμανία λόγω της καταγωγής του

"Κατηγορηματικά όχι! Η κατάστασή στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολή, αλλά ουδέποτε το περιβάλλον μου εδώ με αντιμετώπισε διαφορετικά. Εύχομαι τα πράγματά να αλλάξουν προς το καλύτερο και η Ελλάδα να ορθοποδήσει".

Για το ποιους θεωρεί κορυφαίους στη θέση του σε Bundesliga, ελληνικό πρωτάθλημα και παγκοσμίως

"Το νούμερο 1 τα τελευταία χρόνια στην Bundesliga είναι ο Μάνουελ Νόιερ, ενώ πολύ καλοί είναι κι οι Ρενέ Άντλερ (Αμβούργο), Μπερντ Λένο (Λεβερκούζεν). Το επίπεδο τερματοφυλάκων εδώ ίσως είναι το καλύτερο στον κόσμο. Όσον αφορά την Ελλάδα, θα έλεγα ότι ο καλύτερος και σταθερότερος τερματοφύλακας είναι ο Ορέστης Καρνέζης. Πρότυπο; Πάντα μου άρεσε ο Φαν ντερ Σαρ, λόγω προσωπικότητας, ικανοτήτων αλλά και της σιγουριάς που αποπνέει στο γήπεδο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK