13η αγ.: Μπάγερν 5 αστέρων, η Ντόρτμουντ προσπέρασε τη Σάλκε

Η Μπάγερν Μονάχου ξέσπασε απέναντι στο Ανόβερο με 5-0 για την 13η αγωνιστική της Bundesliga. Η Ντόρτμουντ συνέχισε με φόρα από το Champions League απέναντι στη Μάιντς, ενώ η Σάλκε "σκόνταψε" με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και υποχώρησε στην 3η θέση.

13η αγ.: Μπάγερν 5 αστέρων, η Ντόρτμουντ προσπέρασε τη Σάλκε

Μετά από 2 σερί εκτός έδρας ισοπαλίες με 1-1, η Μπάγερν Μονάχου ήθελε ένα "ψαλιδάκι" για να πάρει μπροστά, ένα γυριστό για να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, έναν Φρανκ Ριμπερί να είναι... Ριμπερί για να ξαναδώσει χαρά στους φίλους της. Τα είχε όλα αυτά κόντρα στο Ανόβερο και με μία εξαιρετική εμφάνιση έφτασε στη νίκη 5-0 στην "Άλιαντς Αρένα".

13η αγ.: Μπάγερν 5 αστέρων, η Ντόρτμουντ προσπέρασε τη Σάλκε

Ο Χάβι Μαρτίνεθ σημείωσε το 1ο τέρμα του στην ομάδα που δαπάνησε 40.000.000 ευρώ για τις ανασταλτικές αρετές του, με τον τρόπο που είναι στη... μόδα τον τελευταίο καιρό, με ανάποδο σουτ. Οι Βαυαροί ήταν καταιγιστικοί και το 2ο τέρμα ήταν θέμα χρόνου, μέχρι να αποφασίσει ο Τόνι Κρόος να χαρίσει ακόμα μία στιγμή μαγείας. Ο Μάμε Ντιούφ ήταν πολύ μόνος στην επίθεση των φιλοξενουμένων για να απαντήσει και στο 37' ο Ριμπερί έκανε το 3-0. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο εάν ο Γάλλος δεν είχε δοκάρι στο 54' κι εάν ο Τόμας Μίλερ έβρισκε στόχο με μία από τις πολλές κεφαλιές που πήρε, αλλά ο Ντάντε και ο Μάριο Γκόμεθ κατάφεραν να νικήσουν ξανά τον Ρον Ρόμπερτ Τσίλερ. Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες διατηρήθηκε σε απόσταση ασφαλείας από τον άμεσο ανταγωνισμό, ο οποίος μετά από πολύ καιρό είναι η Ντόρτμουντ.

13η αγ.: Μπάγερν 5 αστέρων, η Ντόρτμουντ προσπέρασε τη Σάλκε

Οι Βεστφαλοί δοκιμάστηκαν απέναντι στη φορμαρισμένη Μάιντς και πέρασαν το τεστ με επιτυχία. Μετά τη διασφάλιση της πρόκρισης από τη φάση των ομίλων του Champions League με το εντυπωσιακό 4-1 επί του Άγιαξ στο Άμστερνταμ, η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ είχε αρκετά καύσιμα για να φύγει με τη νίκη 2-1 και από την έδρα της ομάδας του Τόμας Τούχελ. Οι γηπεδούχοι στόχευαν σε 5η σερί εντός έδρας νίκη, επίδοση που θα αποτελούσε ρεκόρ συλλόγου, και προηγήθηκαν με τον Μάρκο Καλιγκιούρι στο 4', αλλά η χαρά των 34.000 θεατών κράτησε 7 λεπτά, μέχρι ο Μάρκο Ρόις ισοφαρίσει σε 1-1.

13η αγ.: Μπάγερν 5 αστέρων, η Ντόρτμουντ προσπέρασε τη Σάλκε

Αν και οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές με τον Αντρέας Ίβανσιτς και οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον Ιλκάι Γιουντογκάν λόγω τραυματισμού, ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι επιβεβαίωσε την ερωτική σχέση που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα και με καταπληκτική λόμπα στο 41' έκανε την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους. Ο τερματοφύλακας της Μάιντς, Κρίστιαν Βέτκλο, ανέλαβε ρόλο πρωταγωνιστή στο ματς, κρατώντας σε χαμηλό επίπεδο το σκορ και το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

13η αγ.: Μπάγερν 5 αστέρων, η Ντόρτμουντ προσπέρασε τη Σάλκε

Την τελευταία φορά που η Άιντραχτ Φρανκφούρτης είχε επισκεφθεί το Γκελζενκίρχεν, ο Γιώργος Τζαβέλλας είχε σημειώσει το πιο μακρινό γκολ στην ιστορία της Bundesliga. Αν και η Σάλκε αμύνθηκε καλά στα σουτ από τα... 73 μέτρα, δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά από τα πιο κοντινά και "κόλλησε" στην ισοπαλία 1-1 που την έφερε μία θέση κάτω στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Όλα άρχισαν ιδανικά για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Champions League, η οποία μετά την εξασφάλιση "εισιτήριου" για τη φάση των 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έφτασε στο γκολ με τον πιο παραγωγικό (μαζί με τον Ρόις) παίκτη της Bundesliga μέσα στο 2012, τον Κλάας Γιαν Χούντελααρ.

13η αγ.: Μπάγερν 5 αστέρων, η Ντόρτμουντ προσπέρασε τη Σάλκε

Το 18ο φετινό γκολ που σημείωσε ο Ολλανδός επιθετικός (έχει και 8 ασίστ, ενώ ο μεσοεπιθετικός της Ντόρτμουντ έχει 14 γκολ και 12 ασίστ) στο 11' βρήκε άμεση απάντηση από το μόνιμο σκόρερ των "νεοφώτιστων", Στέφαν Άιγκνερ, ο οποίος έκανε το 1-1 στο 13ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές τελικές προσπάθειες και ο Λαρς Ούνερσταλ βρισκόταν συνεχώς σε επιφυλακή στην εστία του, μέχρι να πάρει μπροστά η μεσαία γραμμή των γηπεδούχων. Το νικητήριο γκολ, όμως, δεν ήρθε ποτέ, με τον Χουμπ Στέφενς να παρεμβαίνει μόνο με την είσοδο του Τέεμου Πούκι στον αγωνιστικό χώρο.

Σε ρυθμούς twitter

13η αγ.: Μπάγερν 5 αστέρων, η Ντόρτμουντ προσπέρασε τη Σάλκε

# Επί 13 χρόνια συνεργάζονταν για το καλό της Βέρντερ Βρέμης. Πλέον, ο Κλάους Άλοφς βρίσκεται σε διαφορετική στέγη από τον Τόμας Σάαφ, αφού πήρε... μεταγραφή στη Βόλφσμπουργκ ως αθλητικός διευθυντής, αλλά τα χαμόγελα των δύο αντιπάλων στο παιχνίδι των 2 ομάδων δεν λείπουν.

# Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αγωνίστηκε σε όλο το ματς της Βέρντερ με τους "λύκους" και λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος για την ομάδα του, αφού έχασε τον Ολλανδό επιθετικό Μπας Ντοστ σε μία σέντρα από αριστερά στο 1ο ημίχρονο, αλλά ο άσος της Βόλφσμπουργκ έστειλε την κεφαλιά στο δοκάρι.

13η αγ.: Μπάγερν 5 αστέρων, η Ντόρτμουντ προσπέρασε τη Σάλκε

# Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας για το 1ο ντέρμπι Φρανκονίας σε επίπεδο Bundesliga μεταξύ Γκρόιτερ Φιρτ και Νυρεμβέργης. Η ένταση, πάντως, δεν έλειψε, αλλά από τον αγωνιστικό χώρο, με κόκκινες κάρτες και για τις 2 ομάδες. Πρώτα οι φιλοξενούμενοι, με τον Μάρκους Φόιλνερ στο 35' και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι με τον Σερκάν Σαραρέ στο 61'.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Αμβούργο 2-0

(45+2' Κρούζε, 62' Ράισινγκερ)

Μπάγερν Μονάχου 5-0

(3' Μαρτίνεθ, 25' Κρόος, 37' Ριμπερί, 63' Ντάντε, 67' Γκόμεθ)

Σάλκε - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1

(11' Χούντελααρ - 13' Άιγκνερ)

Μάιντς - Ντόρτμουντ 1-2

(4' Καλιγκιούρι - 11' Ρόις, 43' Λεβαντόβσκι)

Γκρόιτερ Φιρτ - Νυρεμβέργη 0-0

Βόλφσμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης 1-1

(64' Ντοστ - 35' Αρναούτοβιτς)

25/11 16:30 Φράιμπουργκ - Στουτγκάρδη

25/11 18:30 Χόφενχαϊμ - Λεβερκούζεν

25/11 18:30 Άουγκσμπουργκ - Γκλάντμπαχ

Τα υπόλοιπα videos της 13ης αγωνιστικής

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Αμβούργο 2-0

Βόλφσμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης 1-1

Γκρόιτερ Φιρτ - Νυρεμβέργη 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK