23η αγ.: Ούτε με λάσο η Μπάγερν, ανάσα για Σάλκε

Η Μπάγερν Μονάχου συνέχισε την προέλασή της στη Bundesliga μετά από 23 αγωνιστικές, διαλύοντας με 6-1 τη Βέρντερ Βρέμης των 10 παικτών στην "Άλιαντς Αρένα", αν και χρειάστηκε τη βοήθεια της διαιτησίας για να πάρει το πάνω χέρι στον αγώνα. Σταμάτησε το αρνητικό σερί η Σάλκε.

23η αγ.: Ούτε με λάσο η Μπάγερν, ανάσα για Σάλκε

Η πορεία της Μπάγερν Μονάχου προς τον τίτλο συνεχίζεται απρόσκοπτα και το επόμενο θύμα της ήταν η Βέρντερ Βρέμης, την οποία διέλυσε εντός έδρας με 6-1. Όλα έδειχναν πως οι Βαυαροί θα έφταναν σε ακόμα ένα... πάρτι, συνεχίζοντας από εκεί που το άφησαν στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ για το Champions League. Ο Γιουπ Χάινκες, σε αυτό το σημαδιακό ματς, δεν είχε στην ενδεκάδα τους Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ, Τόμας Μίλερ και Τόνι Κρόος και Μάριο Μάντζουκιτς, αλλά ο... αναπληρωματικός Άριεν Ρόμπεν, έστω κι αν έκλεψε το γκολ από τον Φρανκ Ριμπερί, άνοιξε το σκορ στο 25ο λεπτό. Λίγο αργότερα, ο Χάβι Μαρτίνεθ έκανε το 2-0 με κεφαλιά, από θέση οφσάιντ που δεν υπέδειξε ο βοηθός. Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (απών λόγω γρίπης), στο 44ο λεπτό αποβλήθηκε ο Ζεμπάστιαν Πρεντλ για μαρκάρισμα στον Μάριο Γκόμεθ, ο οποίος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Έστω κι αν δεν ανατράπηκε ποτέ...

Με αυτό το σκορ και με παίκτη περισσότερο, μία εκ των κορυφαίων ομάδων του κόσμου δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόβλημα με την ακατάδεκτη αμυντικά ομάδα του Τόμας Σάαφ. Αρχίζοντας από το αυτογκόλ του Θίοντορ Γκέμπρε Σελασιέ, ο θρίαμβος συνεχίστηκε με 2 γκολ του Γκόμεθ και ένα του Ριμπερί. Μόνο που μεσολάβησε και ένα αρνητικό γεγονός, αφού ένα λάθος στην άμυνα ανάγκασε τον Μάνουελ Νόιερ να μαζέψει την μπάλα από την εστία του για πρώτη φορά μετά από 576 λεπτά στη Bundesliga, εξαιτίας του γκολ από τον Κέβιν ντε Μπρούινε.

23η αγ.: Ούτε με λάσο η Μπάγερν, ανάσα για Σάλκε

Δεύτερη νίκη για τη Σάλκε μέσα στο 2013, η οποία βρήκε απρόσμενο σκόρερ στο πρόσωπο του Ζοέλ Ματίπ. Ο 21χρονος διεθνής Καμερουνέζος στόπερ πέτυχε και τα 2 τέρματα των "βασιλικών μπλε" στην αγχωτική νίκη 2-1 επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ στο Γκελζενκίρχεν, διακόπτοντας ένα αρνητικό σερί 4 αγώνων δίχως νίκη. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φτάσουν πιο εύκολα στο "τρίποντο", εάν ήταν πιο προσεκτικοί στις τελικές προσπάθειες που δημιούργησαν στο 1ο ημίχρονο, όταν και ήταν ανώτεροι.

23η αγ.: Ούτε με λάσο η Μπάγερν, ανάσα για Σάλκε

Ο Ματίπ άνοιξε το σκορ στο 21', ωστόσο η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά (αγωνίστηκε σε όλο το ματς) κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το αποτέλεσμα, παίζοντας μαζικά άμυνα. Στο 56ο λεπτό, μάλιστα, ο Άξελ Μπέλινγκχαουζεν ισοφάρισε σε 1-1 και άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης, με τους φιλοξενούμενους να βελτιώνονται και να αποκτούν τον έλεγχο. Δεν δημιούργησαν σημαντικές ευκαιρίες, όμως, και η Σάλκε που δεν σταμάτησε να προσπαθεί έφτασε σε νέο γκολ με τον Ματίπ στο 81', παίρνοντας τη νίκη.

Σε ρυθμούς twitter

23η αγ.: Ούτε με λάσο η Μπάγερν, ανάσα για Σάλκε

# Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης στο Μόναχο μεταξύ Μπάγερν και Βέρντερ Βρέμης τιμήθηκε ο τεχνικός των γηπεδούχων, Γιουπ Χάινκες, ο οποίος βρέθηκε ως παίκτης (369) ή προπονητής (631) για 1.000ή φορά σε ματς της Bundesliga. Το 1-0 του Ρόμπεν, μάλιστα, ήταν το υπ' αριθμόν 2.000 γκολ σε αυτά τα 1.000 ματς.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Φράιμπουργκ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-0

Μπάγερν Μονάχου - Βέρντερ Βρέμης 6-1

(25' Ρόμπεν, 29' Μαρτίνεθ, 49' αυτ. Γκέμπρε Σελασιέ, 52', 89' Γκόμεθ, 86' Ριμπερί - 58' Ντε Μπρούινε)

Αουγκσμπουργκ - Χόφενχαϊμ 2-1

(45' Τζι, 79' Μέλντερς - 90+1' Ντε Καμάργκο)

Μάιντς - Βόλφσμπουργκ 1-1

(5' Ζίμλινγκ - 15' Νάλντο)

Ανόβερο - Αμβούργο 5-1

(7' Ντιούφ, 39' πέν. Χούστι, 45', 68' Κονάν, 85' Αμπντελαουέ - 13' πέν. Φαν ντερ Φάαρτ)

Στουτγκάρδη - Νυρεμβέργη 1-1

(51' Τραορέ - 77' Φόιλνερ)

Σάλκε - Φορτούνα Ντίσελντορφ 2-1

(29', 81' Ματίπ - 56' Μπέλινγκχαουζεν)

24/02 16:30 Γκλάντμπαχ - Ντόρτμουντ

24/02 18:30 Γκρόιτερ Φιρτ - Λεβερκούζεν

Τα υπολοιπα videos της 23ης αγωνιστικής

Φράιμπουργκ - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK