Μπάγερν Μονάχου - Στουτγκάρδη 3-2

Η ακαταμάχητη Μπάγερν Μονάχου κέρδισε και τον 4ο τίτλο που διεκδίκησε φέτος και δίπλα στο σούπερ καπ (για την περσινή σεζόν), στο πρωτάθλημα και το Champions League, τοποθέτησε το 16ο τρόπαιο του κυπέλλου Γερμανίας. Η νίκη με 3-2 επί της Στουτγκάρδης επιβεβαίωσε την ανωτερότητα των Βαυαρών τη φετινή σεζόν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, στο τελευταίο παιχνίδι του Γιουπ Χάινκες στον πάγκο τους.

Μπάγερν Μονάχου - Στουτγκάρδη 3-2

Στην τελευταία επιλογή ενδεκάδας, ο 68χρονος τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του τους Ντάντε και Λουίζ Γκουστάβο (υποχρεώσεις με την εθνική Βραζιλίας) και έβαλε τον Ντάνιελ βαν Μπούιτεν στα στόπερ και τον Μάριο Γκόμεθ στην επίθεση αντί του Μάριο Μάντζουκιτς. Οι Σουηβοί ακολούθησαν κι αυτοί τη "συνταγή" του Λονδίνου, μιμούμενοι την Ντόρτμουντ και την εντυπωσιακή εκκίνηση. Από τη στιγμή που ο Άριεν Ρόμπεν αστόχησε σε καλή στιγμή στο 3ο λεπτό, οι τύποις φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο και πλησίασαν κοντά στο πρώτο γκολ του τελικού στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Μπάγερν Μονάχου - Στουτγκάρδη 3-2

Οι παίκτες του Μπρούνο Λαμπαντία δεν ευτύχησαν να αξιοποιήσουν κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και τιμωρήθηκαν γι' αυτό. Όχι στην ανατροπή του Ρόμπεν στην περιοχή, την οποία δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής, αλλά σε αυτήν του Φίλιπ Λαμ από τον Ιμπραχιμά Τραορέ λίγο αργότερα, η οποία περιείχε σαφώς λιγότερα στοιχεία παράβασης. Ο Τόμας Μίλερ δεν επηρεάστηκε από αυτό, σούταρε με δύναμη κι άνοιξε το σκορ στο 37ο λεπτό.

Μπάγερν Μονάχου - Στουτγκάρδη 3-2

Οι Βαυαροί είχαν την υπεροχή σε αυτό το σημείο του αγώνα, αλλά δεν μπορούσαν να αισθανθούν σιγουριά. Σε αυτό το σημείο επενέβη ο Γκόμεθ, ο οποίος επιβεβαίωσε την τέχνη του και μόλις οσμίστηκε πιθανότητες τέρματος στο 48ο λεπτό, βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο για να υποδεχθεί την 18η φετινή ασίστ του Λαπ και να κάνει το 2-0. Όλα έδειχναν να έχουν κριθεί υπέρ της Μπάγερν, η οποία συνέχισε να πιέζει για το γκολ απέναντι στν αποδιοργανωμένη άμυνα της Στουτγκάρδης. Στο 61ο λεπτό ο Γκόμεθ βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα, έφτασε τα 6 γκολ σε... 72 λεπτά συμμετοχής στον φετινό θεσμό και έδωσε τη θέση του στον Μάντζουκιτς.

Μπάγερν Μονάχου - Στουτγκάρδη 3-2

Οι Σουηβοί έκαναν την ύστατη προσπάθειά τους στα τελευταία λεπτά, με τους Σίντζι Οκαζάκι και Κακάου να περνούν στο ματς. Ο Μάρτιν Χάρνικ έβαλε το "στίγμα" του με μία δυναμική κεφαλιά στο 71ο λεπτό και λίγο αργότερα, σε μία φάση διαρκείας, κατάφερε να αυξήσει στο κατακόρυφο την αγωνία μειώνοντας στο γκολ. Τα τελευταία λεπτά βρήκαν τους πρωταθλητές Ευρώπης και Γερμανίας να κλείνονται στην περιοχή τους και στο τέλος να λυτρώνονται. Η Μπάγερν έγινε η πρώτη γερμανική ομάδα που κατακτά το τρεμπλ και ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ ισοφάρισε το ρεκόρ 6 κατακτήσεων του γερμανικού κυπέλλου που διατηρεί ο Όλιβερ Καν.

Μπάγερν Μονάχου - Στουτγκάρδη 3-2

Το live του τελικού

Οι συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Σβάινσταϊγκερ, Ρόμπεν (83' Τίμοστσουκ), Μίλερ, Ριμπερί (91' Σατσιρί), Γκόμεθ (62' Μάντζουκιτς)

Στουτγκάρδη: Ούλραϊχ, Ρίντιγκερ, Τασί, Νίντερμπαϊερ, Μολινάρο (67' Σάκαϊ), Γκέντνερ, Μποκά, Χάρνικ, Μάξιμ (61' Οκαζάκι), Τραορέ (75' Κακάου), Ιμπίσεβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK