Βάζει το video replay στα παιχνίδια της η Μπουντεσλίγκα!

Η Μπουντεσλίγκα πρωτοπορεί και φροντίζει ώστε να εντάξει στα παιχνίδια της το video replay.

Βάζει το video replay στα παιχνίδια της η Μπουντεσλίγκα!

Μία πραγματική επανάσταση για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο βρίσκεται στα σκαριά και αναμένεται να πάρει σύντομα σάρκα και οστά.

H επαγγελματική λίγκα του γερμανικού πρωταθλήματος (DFL), κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της την Πέμπτη, πήρε ομόφωνα την απόφαση να συμμετάσχει στην πιλοτική φάση της χρήσης των video replays κατά τη διάρκεια των αγώνων (στην αρχή για δύο σεζόν).

Η πιλοτική χρήση αυτού του τρομερά σημαντικού εργαλείου αναμένεται να εγκριθεί στην προσεχή γενική συνέλευση του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου που θα λάβει χώρα στην Ουαλία στις 5 Μαρτίου.

Αν και εφόσον αυτό συμβεί, το ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε ως σήμερα θα αλλάξει άρδην. Εστω και αν το video replay δεν θα ξεπερνάει την εξουσία του διαιτητή, είναι σαφές ότι η χρήση του θα απονέμει δικαιοσύνη αφού θα έχει ως κύριο στόχο την αποφυγή των σοβαρών διαιτητικών λαθών που αλλοιώνουν αποτελέσματα.

Υπάρχουν βέβαια ακόμη κάποια ανοιχτά ζητήματα όπως είναι ο επιμερισμός του κόστους της εφαρμογής ενός τόσου φιλόδοξου προγράμματος αλλά και οι λεπτομέρειες της χρήσης του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK