Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ σε γερμανικά ΜΜΕ:
-Πώς αισθάνεσαι;
-Λοιπόν, ήδη αισθάνομαι άνετα. Υπάρχουν εδώ μερικοί παίκτες που μιλούν την πορτογαλική γλώσσα. Αυτό που πρέπει να συνηθίσουμε είναι οι υψηλοί ρυθμοί.
-Πόσο καιρό το σκέφτηκες όταν ήρθε η προσφορά από την Βόλφσμπουργκ;
-Δεν είχα πολύ χρόνο να κάνω τις σκέψεις μου. Πήρα μια απλή απόφαση.
-Γιατί χαρακτηρίζεις απλή την απόφαση;
-Όταν άκουσα ότι η πρόταση είναι από τη Γερμανία και την Βόλφσμπουργκ έγινε γρήγορα σαφές σε μένα και είπα "αυτό είναι ό, τι χρειάζεσαι".
-Τι γνωρίζεις για τη Μπουντεσλίγκα;
-Γνωρίζω κάποιους παίκτες από την χώρα μου που έπαιξαν εδώ. Ήξερα ότι η ποιότητα είναι υψηλή και το τέμπο πολύ διαφορετικό.
-Μπορείς να παίξεις σε πολλές θέσεις στην επίθεση. Που νιώθεις πιο άνετα;
-Στο κέντρο ή μπροστά αριστερά ή δεξιά, μπορώ να παίξω οπουδήποτε. Αλλά παίζω λίγο καλύτερα στα πλάγια.
-Στην χώρα σου ή πιο πρόσφατα στην Ελλάδα τύγχανες αντιμετώπιση σούπερ σταρ. Είσαι;
-(Γέλια) Δεν αισθάνομαι σαν σούπερ σταρ. Φυσικά, έδειξα ότι έχω την ποιότητα. Ομως δεν κοιτάω εμένα, αλλά την ομάδα. Θέλω να βοηθήσω.
-Τι θέλεις να πετύχεις με την Βόλφσμπουργκ;
-Θέλουμε να φτάσουμε στην κορυφή. Ακόμη και την φετινή σεζόν. Και την επόμενη χρονιά θέλουμε από την αρχή να είμαστε ψηλά. Θέλω να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται.
-Ποιος αθλητής αποτελεί το προτυπό σας;
-Ο Λουίς Φίγκο. Αυτός είναι το είδωλό μου, παίζουμε σχεδόν στην ίδια θέση. Πάντα ονειρευόμουνα να γίνω μια φορά σαν κι αυτόν.
-Τι σου λείπει για να του μοιάσεις;
-Μου λείπουν μερικά πράγματα. Τον γνωρίζω από την εθνική ομάδα.
-Με τον Νάνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης η Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας διαθέτει στην θέση σου παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ποιες είναι οι πιθανότητές που έχεις να αγωνιστείς;
-Αυτή η ερώτηση μου γίνεται συχνά. Και οι δύο είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Το σημαντικό πράγμα είναι να μπορώ να πείσω τον προπονητή μας. Και δουλεύω για αυτό.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ: